fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

BİÇERCİ EMMİM

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• BİÇERCİ EMMİM

Emmi kelimesi Anadolu'da amca karşılığına gelir vede çokca kulanılır.Küçükler tanımadıkları bile olsa,büyüklere.... emmmiii diye seslenirler ki.. buda saygıdan ibaretdir.Emmi kelimesini şahsımızca açtıktan sonra,gelelim anımıza. Bundan bir kaç gün öncesiydi,arılarımın kontrolünü yapmak amacıyla köye gidiyordum.Yol kenarındaki tarlalardaki ekinler biçiliyordu ve epeyce bir hareketlilik vardı.Ürünün durumunu öğrenmek vede tarla sahibiyle tanışıklığım olduğu için merhabalaşmak için durdum.Araban inip hasbihal etdik;Yüzünde epece mutluluk vardı vede" çok şükür gardaş,bu yıl mahsül iyii" diyordu.Derken biçerin durduğunu ve 60-65 yaşlarında orta boylu,esmer ve sakallı bir adamın biçerin gölgesine doğru hareket etdiğini gördüm.Bu biçerin şoförüydü.Kendisiyle görüşmek için biçerin yanına doğru ilerledim ve biçerdöğerin sağ tarafında durmuş namaz kılıyordu.İyive baktığımda yüzündeki ilahi Nur'un farkına vardım.Biçerci Emmim Huşu içinde namazını eda ediyor,Gözlerinden dökülen yaşlar,aksakılından aşağı doğru süzülüyordu.Namazı kısa sürdü.Kendisine ALLAH kabul etsin Emmi dedim."Emmi namazın kısa sürdü,ne namazı" diye sordum.Düşündüğüm gibiydi.Biçerci emmim Şükür namazı kılmıştı.Yüzüme bakarak; Nedekk yiğen işte böylee,yüce rabbımıza ne kadar şükretsek azdır.Ona kul olamadık,inşallah günahlarımızı bağışlar" dedi.Elimden tutup,getme yiğen sana çay içireyim,hem bana yarenlik edersin,sıkıldım yaaa,hep iş,hep işşş." Bu biçerci Emmimi kırmak istemedim.Biçerin gölgesine oturup,çayla birlite sohbete daldık.Peynir,zeytin derken birazda atışdırdık.Hayatımda içtiğim en güzel çayy ve en güzel de kahavltılardan biriydi.Kendisine teşekkür edip,İsmini bile sormadan oradan ayrıldım.Ancak o namz kılışındaki huşu ve gözlerinden sakalına doğru akan yaşlar hala gözümün önünde.Bu ufak hatıratımı sizlerle paylaşmak istedim.Sağık ve afiyetler dileğimle....
Working...
X