fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KEBAPCI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• KEBAPCI

Yazıma başlarken herkese sağlık,sıhhat dilerken aynız zamanda da temiz ve sağlıklı gıdalar dileğimle...Nedenmi?, bunun iki sebebi var bu aralar GDO'lu gıdaların gündeme gelmesi ve aşağıda başımdan geçen hadiseden olacak sanırım.Haa.. benim gibi başından bu tür gıdaya yada hadiseye bilerek yada bilmeyerek pek çok kişide denk gelmiştir.Yookk kardeşim ben uyanığım,titizim vs.laflarına karnım tokkk!!!.Zira bu devirde birinden kaçsanız ötekine düşersiniz.Neyse işi uzatmadan hadiseye geçelim. Bundan yaklaşık 20 yı önceydi,çalıştığım kurumun satınalmacısı izne ayrılmıştı,Kurum amiri yerine beni görevlendirdi.Her gün sabahları bana tahsis edilmiş bir araç ve şöförüyle çarşı,sanayi,hurdalık vs. çalıştığım kuruma malzeme temin ediyordum.İlimize sanayi çarşısı yaklaşık 4 klm idi vede bu sanayi sitesinde epeyce işyeri mevcutdu.Buradaki işyerlerinin yemek ihtayaçlarını gideren bir kaç lokanta ve kebapcı da mevcutdu.Bu kebapcılardan biride benim evime yaklaşık 300-350 mt uzaklıkta ikamet eden bir zat da vardı.Bu komşuk ekmek arası şiş,saç kavurma yapıyordu.Çok güzel müşterisi vardı.Öyleki Taaa il merkezinden kebap yemek için oraya gelenler mevcutdu.Zira hem bol veriyor,hemde gayet ucuz veriyor,kebabıda gayet lezzetliydi.Diğer lokantıcılar ve kebapcılar adeta sinek avlarken bu kebapcı zat adeta arının oğul verdiği gibi dolup boşalıyordu.Diğer kebapcılara sorduğumda" Aklımız ermiyor,bu fiyata bu kebap çıkmaz,nasıl veriyor? bizde yedik mis gibide kebap.cııkkk,cııkkk." diyorlardı.Bende şöforumla komşum olan bu zatın kebaplarından her gün istifade ediyordum.Bir gün yine kebap yemeye gitdiğimde baktımki kebapcı oturmuş peynir,üzüm ekmek yiyordu.kendisine komşum ne iş güzel kebap varken neden üzüm,peynire talim dedim.Oda " gardaşlık bal yiyen baldan bıkar,her gün kebap usandım bugünde değişiklik olsun dedik".Aklıma yatdı vede biz kebap yemeye devam etdik.Derken bir havadis duyduk.Kebapcıyı eşek keserken yakalamışlar.Meğerse bizim kebapcı köftesini,şini ve saç kavurmasını hep eşek etinden yaparmış.Derken iş adli makamlara iletildi.Belediye bu etleri inceletdi ancak bu etlerde herhangi bir mikrop,vs.çıkmadı vede etler gayet temiz ve taze çıktı.Netice de mahkeme bu zata bugunki parayla 20,00TL gibi komik bir para cezası kestiler.Zira yasal olarak eşek eti satana yaptırılacak hukuki bir ceza yokmuş.Kebapcı da yurt dışına çalışmaya gitdi.Yıllar sonra kendisiyle karşılaştım ve sordum."Ula vicdansız,bize niye böyle yaptın?" deyince: cevaben"Gardaş ben size tertemiz et yedirdim,bir tek hastalıklı eşek kesmedim,kendimde yedim.Mis gibiydi vallahi.Şimdi sizin şu an yediklerinize bir bakın" dedi.Düşündüm haklı idi;zira garibim eşekler sadece sağda solda otlar,eğer sahibi insaflıysa önüne azcık saman,ehh azcıkda arpa bulursa... yani tam doğal beslenme.Haliylede etide doğal olur. Gelin şimdi mütaala ediniz.GDO,Hormonulu,ilaçlı,soyalı vs,vs yiyecekleri..Haaa!! bu arada bundan 7-8 yıl önce emekli olan şoför kardeşimede ara,sıra takılıyordum." Ulaa hele bizim Ali bu ara gitmem,gelmem diyordu;Demekki bu eşek etinden olsa gerek huyu intikal etdi".diyerek şakalaşıyorduk.Kendisi aslen Artvin'lidir ve güzel cağ kebap yapar.Ara,sırada beni davet eder bu yediğimiz çağ'ın yanında o günkü yediğimiz eşek etli kebapları yaad eder bol kahkaha atarız. Kahkahanız bol olsun,sağlık ve esenlik dileğimle...
Working...
X