Efendim Sn K900 kardeşim,benim Kiraz zararlılarına ilişkin yazıma çok güzel cevap vermiş.Bu İtibarla,Çocukluk ile gençlik arasında okumuş olduğum La Fonten'den bir paragrafı size aktarmak istiyorum.Bu Paragrafları pek çok kişiye aktardım,gönlüm sizede aktarmak istedi.Belki içinizden bazıları bilmiş olabilir ancak;Bir de benden okusun.Olacak yaa.. Yılanla Tilki arkadaş olmuşlar,Dostlukları epeyce devam etmiş.Derken bir nehir kenarına gelmişler,Yılan başlamış"Eee..Tilki kardeş,dostluğumuz buraya kadarmış".demiş.Tilki-Nolaki? demiş.Yılan devam etmiş:nehir karşıda sen yüzer geçersin,ben yüzme bilmem,sana uğurlar ola" demiş.TİLKİ- olurmu aaa..sen benim boynuma dolan,bende yüzerim,karşıya geçince inersin ve yolumuza devam ederiz."demiş.Aynen öyle olmuş ancak;Yılanın,yılanlığı tutmuş.Nehrin karşısına geçince,başlamış tilkinin boynunu sıkmağa;Tilki nefes alamaz olmuş.Durumun vahametini kavrayan tilki söze başlamış."Yılan kardeş,senle yıllardır dostuz;Bu dostluğumuzu niye devam etdirdim biloyonmu?" demiş.YILAN-Niyeki? demiş.TİLKİ-O kara gözlerin var yaaa.. işte onlara meftunum.Son arzum,o kara gözlerini görmektir.Nasılsa beni öldürcen,uzat da o kara gözlerini son bir defa daha göreyim demiş.Yılanda bu söze kanmış ve boynunu uzatmış.Tabiki Tilki bu fırsatı kaçırırmı? Hemen dişleriyle yılanın boynunu kapıp parçalamış ve yılanı Irmağın kenarındaki Kumun üstüne serip şöyle konuşmuş"İŞTE BÖYLE DOSDOĞRU OLLL!!!".demiş.Şimdi kıssadan hisse....
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
DOĞRULUK
Collapse
X
-
Cevap: DOĞRULUK
Sn Bıomer Kardeşim
oğruluğu etkileyen en büyük faktörlerden en başlıcası eğitimdir.Bu iş en başta ebeveynlere düşüyor.İnsan oğlu doğduğunda masumdur vede içi boş bir kaset gibidir.Onu yetiştirenler ne verirse onu alır.Öte yandan İnsanın yaratılış gereği inanma ihtiyacı vardır.Eğer çoçuğa Dinini,dilini,örfünü,adetini öğretmezseniz;Oda birilerinden başka şeyler alacaktır.Efendim okul çağlarında okuduk hala hatırımda,malum Tevfik Fikret adlı şair'in Haluk adlı oğlu vardı,Malum Tevfi,k Fikreti bilenler bilir şimdi konumuz o değilde;Malum şair oğlunu tam bir ataist olarak yetiştirdi vede Eğitim için Avrupa'ya gönderdi.Bir gün Haluktan mektup aldı vede Haluk Mektubunda papaz olduğunu anlatıyordu yaaa...Şimdi Birileri bizim yazımızın yanına bazı reklamlar koymuşlar boş veriniz.Bir atasözü vardır"Yelin kayadan koparacağı heiç bir şey yoktur".Olsa,olsa bizi biler.Kimseyi kınamıyorum"Rabbim insanı evladıyla terbiye etmesin".Amma ebeveynde sahip çıkacak vede doğruluğu anlatacak gardaşım.Eğer doğru yetiştirmezseniz bu yılan misali,tilkiler boğar atar.Bu sitede okuyoruz,tartışıyoruz;Fidan şöyle yetişir,böyle budanır,işte şukadar gübre verilir vs,vs.Eee gardaşım,bizim evletlarımız bu fidandan yada fideden kötümü ki; emek verilmiyor? eğitilmiyor? Şimdi diyeceksiniz ki toplum bozuk!! oda ayrı bir terane..Benim başımdan geçti.Yıllar önce küçük kız kardeşim ilkokula gidiyordu vede Meğer din Dersi öğretmeni ataist bir adammış.YAvv ben çocuğa "ALLAH" dedirtiyom,oda vicdansız"DOĞA" diyor.Büyük çocuğum ülkemizin malum büyük Üniversitelerinden birinde okuyor.Bazen geldiğinde sohbet ediyoruz.Malum %97 si "Evrim" diyormuş..Şimdi yani hiçmi hiç aklım almıyor yahuuu!! İnsan nasıl olurda,babası Adem duruken kendini maymundan geldiğine inandırır.Yani insan gibi ulvi bir varlık varken,hayvan katogorisine sokar????.Buradan şu ayet mealini yazmadan geçemiyeceğim"Kendilerine kitap indirildiği halde,onunla iman etmeyenler;Kitap yüklü merkepler gibidirler." Yüce mevlam ne güzel etmiş. KURBAN OLAYIM O MEVLAYA...neyse iş uzayacak,Rabbim doğruluk ve doğru insanlarla eş etsin.
Comment

Comment