Efendim Sn K900 kardeþim,benim Kiraz zararlýlarýna iliþkin yazýma çok güzel cevap vermiþ.Bu Ýtibarla,Çocukluk ile gençlik arasýnda okumuþ olduðum La Fonten'den bir paragrafý size aktarmak istiyorum.Bu Paragraflarý pek çok kiþiye aktardým,gönlüm sizede aktarmak istedi.Belki içinizden bazýlarý bilmiþ olabilir ancak;Bir de benden okusun.Olacak yaa.. Yýlanla Tilki arkadaþ olmuþlar,Dostluklarý epeyce devam etmiþ.Derken bir nehir kenarýna gelmiþler,Yýlan baþlamýþ"Eee..Tilki kardeþ,dostluðumuz buraya kadarmýþ".demiþ.Tilki-Nolaki? demiþ.Yýlan devam etmiþ:nehir karþýda sen yüzer geçersin,ben yüzme bilmem,sana uðurlar ola" demiþ.TÝLKÝ- olurmu aaa..sen benim boynuma dolan,bende yüzerim,karþýya geçince inersin ve yolumuza devam ederiz."demiþ.Aynen öyle olmuþ ancak;Yýlanýn,yýlanlýðý tutmuþ.Nehrin karþýsýna geçince,baþlamýþ tilkinin boynunu sýkmaða;Tilki nefes alamaz olmuþ.Durumun vahametini kavrayan tilki söze baþlamýþ."Yýlan kardeþ,senle yýllardýr dostuz;Bu dostluðumuzu niye devam etdirdim biloyonmu?" demiþ.YILAN-Niyeki? demiþ.TÝLKÝ-O kara gözlerin var yaaa.. iþte onlara meftunum.Son arzum,o kara gözlerini görmektir.Nasýlsa beni öldürcen,uzat da o kara gözlerini son bir defa daha göreyim demiþ.Yýlanda bu söze kanmýþ ve boynunu uzatmýþ.Tabiki Tilki bu fýrsatý kaçýrýrmý? Hemen diþleriyle yýlanýn boynunu kapýp parçalamýþ ve yýlaný Irmaðýn kenarýndaki Kumun üstüne serip þöyle konuþmuþ"ÝÞTE BÖYLE DOSDOÐRU OLLL!!!".demiþ.Þimdi kýssadan hisse....
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
DOĞRULUK
Collapse
X
-
Cevap: DOÐRULUK
Sn Býomer Kardeþim
oðruluðu etkileyen en büyük faktörlerden en baþlýcasý eðitimdir.Bu iþ en baþta ebeveynlere düþüyor.Ýnsan oðlu doðduðunda masumdur vede içi boþ bir kaset gibidir.Onu yetiþtirenler ne verirse onu alýr.Öte yandan Ýnsanýn yaratýlýþ gereði inanma ihtiyacý vardýr.Eðer çoçuða Dinini,dilini,örfünü,adetini öðretmezseniz;Oda birilerinden baþka þeyler alacaktýr.Efendim okul çaðlarýnda okuduk hala hatýrýmda,malum Tevfik Fikret adlý þair'in Haluk adlý oðlu vardý,Malum Tevfi,k Fikreti bilenler bilir þimdi konumuz o deðilde;Malum þair oðlunu tam bir ataist olarak yetiþtirdi vede Eðitim için Avrupa'ya gönderdi.Bir gün Haluktan mektup aldý vede Haluk Mektubunda papaz olduðunu anlatýyordu yaaa...Þimdi Birileri bizim yazýmýzýn yanýna bazý reklamlar koymuþlar boþ veriniz.Bir atasözü vardýr"Yelin kayadan koparacaðý heiç bir þey yoktur".Olsa,olsa bizi biler.Kimseyi kýnamýyorum"Rabbim insaný evladýyla terbiye etmesin".Amma ebeveynde sahip çýkacak vede doðruluðu anlatacak gardaþým.Eðer doðru yetiþtirmezseniz bu yýlan misali,tilkiler boðar atar.Bu sitede okuyoruz,tartýþýyoruz;Fidan þöyle yetiþir,böyle budanýr,iþte þukadar gübre verilir vs,vs.Eee gardaþým,bizim evletlarýmýz bu fidandan yada fideden kötümü ki; emek verilmiyor? eðitilmiyor? Þimdi diyeceksiniz ki toplum bozuk!! oda ayrý bir terane..Benim baþýmdan geçti.Yýllar önce küçük kýz kardeþim ilkokula gidiyordu vede Meðer din Dersi öðretmeni ataist bir adammýþ.YAvv ben çocuða "ALLAH" dedirtiyom,oda vicdansýz"DOÐA" diyor.Büyük çocuðum ülkemizin malum büyük Üniversitelerinden birinde okuyor.Bazen geldiðinde sohbet ediyoruz.Malum %97 si "Evrim" diyormuþ..Þimdi yani hiçmi hiç aklým almýyor yahuuu!! Ýnsan nasýl olurda,babasý Adem duruken kendini maymundan geldiðine inandýrýr.Yani insan gibi ulvi bir varlýk varken,hayvan katogorisine sokar????.Buradan þu ayet mealini yazmadan geçemiyeceðim"Kendilerine kitap indirildiði halde,onunla iman etmeyenler;Kitap yüklü merkepler gibidirler." Yüce mevlam ne güzel etmiþ. KURBAN OLAYIM O MEVLAYA...neyse iþ uzayacak,Rabbim doðruluk ve doðru insanlarla eþ etsin.
Comment

Comment