Herkese sağlıklı,mutlu günler dileyerek konuyu açıyorum.Günümüzde Dünyada pek çok Lisan konuşulmakta vede yaşayan devleti olsun,olmasın çeşitli milletler mevcut.Ben Din Olarak İSLAM ve Millet olarak'da TÜRK'üm ve bundan da gurur duymaktayım.TÜRK Milletinin tarihe ilk çıkışı bugünkü Orta asya olarak bilinmekte ve bunu Çin kaynakları doğrulamaktadır.TÜRK'lerin ilk dini Şamanizm'dir.Daha sonraları,TÜRK'ler ilk olarak Müslüman olmaları,arap savaşcılar ve tüccarlarla karşılaşmaları neticesinde olmuştur.Daha sonra KARAHANLI'lar ve GAZNELİ'ler ilk TÜRK devletleri olarak tarihde yerini almışlardır.Anadolu'ya ise TÜRK'ler her ne kadar Emeviler ve Abbasiler döneminde gelmiş olsalarda asıl olarak 1071 tarihinde Malazgirt savaşından sonra;akın,akın ANADOLU'ya gelmiş ve buraları yurt edinmişlerdir.TÜRK'lerin müslüman olmadan kurdukları devletlerden,HUN'lar vasıtasıyla AVRUPA içlerine ve ASYA'nın pek çok bölgesine pek çok TÜRK göç etmişdir.Bunlardan bazıları Macarlar ve bulgardır.Bugün Macarların remi simgeleri"HUN" olarak kullanılmakta ve de pek çok da TÜRKÇE kelime mevcutdur.Ancak;Örf,adet,töre,gelenek,dil ve pek çok hususda TÜRKİYE TÜRK'leriyle benzer yönleri yoktur.Ehh!! az,çok tarih okumuş vede mürekkep yalamış biri olarakda söylüyorum TÜRK Milletinin Doğal dini İSLAM'dır.TÜRK Milleti Müslüman olduktan sonra gerçek kimliğine kavuşmuş ve tarihdeki şanlı yerini almışdır.Müslüman olmayan TÜRK'lerin hemen,hemen hepsi tarihden silinmiş,yok olmuştur.Günümüzde Müslüman olmayan TÜRK'lerden sadece GAGAUZ'lar kalmışdır.Onlarda bugünkü Romanya'nın kuzeyinde ve din olarakda Hırıstiyandır.Ülkemize yakın olması ve Osmanlı Devletinin hoş görüsü vede kültür alışverişi ile bu azınlık ayakta kalabilmiştir.Bir Müslüman olarak vede bir TÜRK olarak da ırkcılığa karşıyım.Elimde secere var,aslımda Horasana dayanmakta,ama;bence bunun pek de anlamı yok.Bence Yunus Emre'nin"Yaratılanı severim Yaratandan ötürü"ne kadar önemli bir olgu.Hz.Yunus Emre bir TÜRK ve TÜRKMEN aşiretinden biri değilmiydi?İnsanların kavim,kavim ve millet olarak yaratılmalarındaki hikmetler bu konudaki ayetlerde açıklanmıştır.Yani Yüce yaradan bizim birbirimizle tanışmamızı,kaynaşmamızı istiyor.Öte yandan Kainatın efendisinin Veda Hutbesindeki bu konudaki sözleri ne kadarda manidar ve güzeldir.Burası bilgi paylaşım sitesidir ve site kuralları da bellidir.Kimseyi itham etmiyorum ve her kardeşimiz benim için ayrı konuma sahiptir.Ancak;bu sitede bazı siyasi görüşlerin belirtilmesi ve bazı insanları rahatsız edici usluplar kullanılmasıda yanlışdır.Bundan zarar görecek en başta bu yorumları yapanlar ile site yöneticileridir. Site yöneticileride bu konuda önlem almalarıda normal karşılanacaktır.Hayırlı ve güzel günler hepimizin olsun.Selam ve dua ile,sağlıcak la kalınız.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
IRKCILIK
Collapse
X
-
Cevap: IRKCILIK
Sayın Tabiatcı, ne kadar da güzel anlatmışsınız. Ne dinimiz, ne de Türklüğümüz ne de bir başka değerimiz hiç kimsenin tekeli altında değildir. Bu vazgeçilemez değerlerimizi kullanarak kitleleri ardlarından sürükleyen ve neticesinde ceplerini fazlasıyla dolduran vatandaşlar maalesef mevcuttur. Bu kendini bilmez, cebinibilir sahte şahsiyetli insanlara karşı gözümüzü açık tutmalı, milletçe onlara karşı ve onlara fırsat vermeden bu asla vazgeçilmez değerlerimizi hayatımızın tüm kademelerinde korumalıyız.
-
Abi gunaydin ama yazdigina katilamiyacagim.Elinde delil mevcutmu turklerin tek tanrili dinde ilk islama gectiklerine dahil?Farkindaysan turk aile yapisinda halen hiristiyanligin ornekleri mevcuttur.Malesef ilk hiristiyanlik ve sonrada islama gecilmistir.Islamda ilk kabul gorende allahin savascisi tabir goren savasci turk milletine cazip gelen alevilik kabul gormustur.Benim tum ailem suni olsada alevi kulturu halen mevcuttur.Unutulmamalidirki irkcilik ile islamin bir baglantisi mevcut degildir.Yada milliyetcilik ilen irkcilik karistirilmaktadir.Su sekilde bir ornek vermek gerekirse ne kadari irkcilik ne kadari milliyetcilik olmaktadir.Canakkalede vatan ugruna can verenlerin bir cogu islama saldiriliyor diyerek demir cemberi gogsunde kirmistir ve bu insanlar cennete gitmistir.Orada yapilan saldir kimine gore islama ve kimine gore paylasim savasi idi.Irkcilik yada milliyetcilik ancak islam bunun neresindedir.Canakkalede demir cemberi gogsunde parcalayanlarin arasinda inancsizlar,hiristayanlarda mevcut idi .Peki islama gore bu insanlar sehitmidir?Bana gore orada canini feda edenler vatan topraginin milliyetcisidir irkci degil.Islama gelince inan insanlarin yasam cehresi kisilerin bakis acisina gore degisim gostermektedir.Ornek vermek gerekir ise sen namaz kilarsin ben sarap cekerim ve sonucta ister van topragina ister islama saldiri mantiginda olsun ayni cephede dusmani bogmaya yemin etmis insanlar isek ne içindir islami genisletelim ve insanlari islamin kanunlari ile yonetelim mantigidir.Bu arada sunu belirtmek isterimki istanbulda yasadigim donem içerisinde adini vermek istemedigim siyasi partinin gençlik kollarindaki bir genç ozellikle beyogluna arada bir çikar ve transexuller ilen cinsel iliskiye girerdi ve mahallede allah din hesabi yapardi.Simdi bu kisinin yasam biciminden kendisi sorumludur banane.Ancak islami boguyorken husran bu kisi ile ayni cephede savasacagimida bilmekteyim yada kaçacaktir onuda bilemem ancak kacmadi demir cemberi kirdik gogsumuzde diyelim.Burada benim bu insani savunmam ne turk olmasindandir nede islama bagli olmasindandir.Benim bu kisiyi savunmam benim safimda yer almasindandir ve bunun adi ne irkcilik nede milletciliktir.Bu resmen kisiligi ne olursa olsun vatana sevgisi olmasindandir.TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHerkese sağlıklı,mutlu günler dileyerek konuyu açıyorum.Günümüzde Dünyada pek çok Lisan konuşulmakta vede yaşayan devleti olsun,olmasın çeşitli milletler mevcut.Ben Din Olarak İSLAM ve Millet olarak'da TÜRK'üm ve bundan da gurur duymaktayım.TÜRK Milletinin tarihe ilk çıkışı bugünkü Orta asya olarak bilinmekte ve bunu Çin kaynakları doğrulamaktadır.TÜRK'lerin ilk dini Şamanizm'dir.Daha sonraları,TÜRK'ler ilk olarak Müslüman olmaları,arap savaşcılar ve tüccarlarla karşılaşmaları neticesinde olmuştur.Daha sonra KARAHANLI'lar ve GAZNELİ'ler ilk TÜRK devletleri olarak tarihde yerini almışlardır.Anadolu'ya ise TÜRK'ler her ne kadar Emeviler ve Abbasiler döneminde gelmiş olsalarda asıl olarak 1071 tarihinde Malazgirt savaşından sonra;akın,akın ANADOLU'ya gelmiş ve buraları yurt edinmişlerdir.TÜRK'lerin müslüman olmadan kurdukları devletlerden,HUN'lar vasıtasıyla AVRUPA içlerine ve ASYA'nın pek çok bölgesine pek çok TÜRK göç etmişdir.Bunlardan bazıları Macarlar ve bulgardır.Bugün Macarların remi simgeleri"HUN" olarak kullanılmakta ve de pek çok da TÜRKÇE kelime mevcutdur.Ancak;Örf,adet,töre,gelenek,dil ve pek çok hususda TÜRKİYE TÜRK'leriyle benzer yönleri yoktur.Ehh!! az,çok tarih okumuş vede mürekkep yalamış biri olarakda söylüyorum TÜRK Milletinin Doğal dini İSLAM'dır.TÜRK Milleti Müslüman olduktan sonra gerçek kimliğine kavuşmuş ve tarihdeki şanlı yerini almışdır.Müslüman olmayan TÜRK'lerin hemen,hemen hepsi tarihden silinmiş,yok olmuştur.Günümüzde Müslüman olmayan TÜRK'lerden sadece GAGAUZ'lar kalmışdır.Onlarda bugünkü Romanya'nın kuzeyinde ve din olarakda Hırıstiyandır.Ülkemize yakın olması ve Osmanlı Devletinin hoş görüsü vede kültür alışverişi ile bu azınlık ayakta kalabilmiştir.Bir Müslüman olarak vede bir TÜRK olarak da ırkcılığa karşıyım.Elimde secere var,aslımda Horasana dayanmakta,ama;bence bunun pek de anlamı yok.Bence Yunus Emre'nin"Yaratılanı severim Yaratandan ötürü"ne kadar önemli bir olgu.Hz.Yunus Emre bir TÜRK ve TÜRKMEN aşiretinden biri değilmiydi?İnsanların kavim,kavim ve millet olarak yaratılmalarındaki hikmetler bu konudaki ayetlerde açıklanmıştır.Yani Yüce yaradan bizim birbirimizle tanışmamızı,kaynaşmamızı istiyor.Öte yandan Kainatın efendisinin Veda Hutbesindeki bu konudaki sözleri ne kadarda manidar ve güzeldir.Burası bilgi paylaşım sitesidir ve site kuralları da bellidir.Kimseyi itham etmiyorum ve her kardeşimiz benim için ayrı konuma sahiptir.Ancak;bu sitede bazı siyasi görüşlerin belirtilmesi ve bazı insanları rahatsız edici usluplar kullanılmasıda yanlışdır.Bundan zarar görecek en başta bu yorumları yapanlar ile site yöneticileridir. Site yöneticileride bu konuda önlem almalarıda normal karşılanacaktır.Hayırlı ve güzel günler hepimizin olsun.Selam ve dua ile,sağlıcak la kalınız.
saygilarimla
Comment
-
"Irkcilik yada milliyetcilik ancak islam bunun neresindedir."
İslam milliyetçiliği kapsar, milliyetçilik islamı değil. Irkçılığın islam içerisinde dirhem yeri yoktur. Burada büyük bir anlatım bozukluğu yapmışsınız.. Burdan da şu çıkar, her milliyetçi dini bütün olamayabiliyor, ama her müslüman milliyetçi oluyor, olmak zorunda kalıyor, zira din vatanın korunmasını emreder.. Ayrıca, tabi ki ırkçılık ve milliyetçilik aynı manalara gelmemektedir. Aslında milliyetçilik gibi bir terim geliştirilmesine bile gerek yoktu. Şayet sen bir alanda yaşıyorsan, bulunduğun o alanı ister istemez korumak zorundasın. Böyle simgeleştirmelerle bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar ve biz de burada olduğu gibi neredeyse birbirimize düşeceğiz. Uyanık olalım..
Comment
-
Şimdi;Ne Yüce dinimiz islam nede Milliyetcilik kimsenin tekelinde değildir.Bu sitede kimseyle dini,nede siyasi tartışmaya girmemmmm...Bunu böyle biliniz.Kendine güvenenle yeri geldiği ve Rabbim izin verirse münasip şekilde,kırıcı olmadan,gönlüne girerek,bir ağbi-kardeş ilişkisiyle anlatır,izah eder vede her kimse dinlerim.Karşımdaki insan ister Hırıstiyan,ister başka inanca mensup olsun,yada ateist.Eee Canım..dinsizlik de bir dindir,oda buna inanmakta vede onada saygılıyım.Bizim atalarımız ne demiş"Ağır otur,batman kalk".*Batman:Eskiden kullanılan ağırlık ölçüsü birimi,bugünkü ölçü ile 8kg'a eşdeğer.Kırıcı olmamak en güzeli.Yukardaki yorumlardan birinde TÜRK'lerin önce Hiristiyan olduğu yazılmış.Yokkkk!!!Sn Kardeşim zamanında TÜRKOCAĞI'nda görev almış biri olarak açıkca söyleyim.Böye bir olgu söz konusu değil.Ahaaa sana Kaynakda vereyim.TÜRK'lerin Tarihi-Yazarı Doğan Avcıoğlu.1. ve 2. kitabları.Şimdi TÜRK'lerin Orta Asya kökenli bir Millet olduğunu kimse inkar edemez.Nedeni ise, İşte Dünyanın 7 harikalarından biri Çin seddi ortada;diğeri Orhun Yazıtları.Bu bölgeye Hırıstiyanlık hiç gelmedi.Şamanizm TÜRK'lerin ilk dinidir.Bunuda burda anlatmaya gerek görmüyorum.Hırıstiyanlığın doğup büyüdüğü alan Orta doğudur.Hırıstiyanlardan TÜRK Milleti Osmanlı Döneminin gerileme dönemi başlangıcından başlayıp halada devam eden istisna hariç kötü adetler ve de naneler kapmıştır.Bahse konu şarabıda TÜRK'ler Acem'lerden kapmıştır.Gelelim çanakkale savaşlarına;Bir tabire göre 250.000 diğer tabire göre 400.000 Anadolu evladı Şehit olmuştur.Bunların içinde Müslüman olmayan veya TÜRK kökenli olmayan insan sayısı azdır.Zira Osmanlı devletinde Ecnebi teba'nın büyük kısmı askerlikten muafdı.Doğu kökenli kardeşlerimizde o zamanki ulaşım imkanlarının kıtlığı,ve İmparatorluğun Güneydoğu ve Rus Cephesindeki çarpışma ve sınır güvenliği nedeniyle pek katılamadılar.Haaa..İsmini gururla taşıdım atalarımdan biride Bu Çanakkale şehididirki.Bu Harpde ailemden iki şehit vardır.Bu Konudada generkurmayın arşivleri ve Osmanlı arşivleri açıklandı.Efendim bize İlkokulda öğretdiler vede buna inancım var.Milletleri millet yapan hasletler var.Bunlardan biride DİN Birliğidir.TÜRK Milleti;Müslüman olduktan sonra Millet olma vasfını kazanmış vede İSLAM'a bayraktarlık ederek şanlı tarihini gerçekleştirmiştir.TÜRK'ler;İSLAM'a geçerek millet olma olgusuna ermiştir.Bunun aksini kabul etmemmm!!!Kardeşim ben alalade adam değilim.Ehhh.. epeyce kitap devirdim,halada devam ediyorum.Öte yandan Dinimiz bize "Milletini sevmek İmandandır" olsunuda vermektidir.Ancak;Hepimiz Adem peygamberin nesliyiz,Yukarda yazdığım gibi,ırkcılığada karşıyım ve İnsanları ve tüm yaratılanı severim.Oda İnancımdan dolayı.Efendim bu sevgiden sizde payınızı alınız diyorum;Sevgi ve saygılarıml...
Comment
-
TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHerkese sağlıklı,mutlu günler dileyerek konuyu açıyorum.Günümüzde Dünyada pek çok Lisan konuşulmakta vede yaşayan devleti olsun,olmasın çeşitli milletler mevcut.Ben Din Olarak İSLAM ve Millet olarak'da TÜRK'üm ve bundan da gurur duymaktayım.TÜRK Milletinin tarihe ilk çıkışı bugünkü Orta asya olarak bilinmekte ve bunu Çin kaynakları doğrulamaktadır.TÜRK'lerin ilk dini Şamanizm'dir.Daha sonraları,TÜRK'ler ilk olarak Müslüman olmaları,arap savaşcılar ve tüccarlarla karşılaşmaları neticesinde olmuştur.Daha sonra KARAHANLI'lar ve GAZNELİ'ler ilk TÜRK devletleri olarak tarihde yerini almışlardır.Anadolu'ya ise TÜRK'ler her ne kadar Emeviler ve Abbasiler döneminde gelmiş olsalarda asıl olarak 1071 tarihinde Malazgirt savaşından sonra;akın,akın ANADOLU'ya gelmiş ve buraları yurt edinmişlerdir.TÜRK'lerin müslüman olmadan kurdukları devletlerden,HUN'lar vasıtasıyla AVRUPA içlerine ve ASYA'nın pek çok bölgesine pek çok TÜRK göç etmişdir.Bunlardan bazıları Macarlar ve bulgardır.Bugün Macarların remi simgeleri"HUN" olarak kullanılmakta ve de pek çok da TÜRKÇE kelime mevcutdur.Ancak;Örf,adet,töre,gelenek,dil ve pek çok hususda TÜRKİYE TÜRK'leriyle benzer yönleri yoktur.Ehh!! az,çok tarih okumuş vede mürekkep yalamış biri olarakda söylüyorum TÜRK Milletinin Doğal dini İSLAM'dır.TÜRK Milleti Müslüman olduktan sonra gerçek kimliğine kavuşmuş ve tarihdeki şanlı yerini almışdır.Müslüman olmayan TÜRK'lerin hemen,hemen hepsi tarihden silinmiş,yok olmuştur.Günümüzde Müslüman olmayan TÜRK'lerden sadece GAGAUZ'lar kalmışdır.Onlarda bugünkü Romanya'nın kuzeyinde ve din olarakda Hırıstiyandır.Ülkemize yakın olması ve Osmanlı Devletinin hoş görüsü vede kültür alışverişi ile bu azınlık ayakta kalabilmiştir.Bir Müslüman olarak vede bir TÜRK olarak da ırkcılığa karşıyım.Elimde secere var,aslımda Horasana dayanmakta,ama;bence bunun pek de anlamı yok.Bence Yunus Emre'nin"Yaratılanı severim Yaratandan ötürü"ne kadar önemli bir olgu.Hz.Yunus Emre bir TÜRK ve TÜRKMEN aşiretinden biri değilmiydi?İnsanların kavim,kavim ve millet olarak yaratılmalarındaki hikmetler bu konudaki ayetlerde açıklanmıştır.Yani Yüce yaradan bizim birbirimizle tanışmamızı,kaynaşmamızı istiyor.Öte yandan Kainatın efendisinin Veda Hutbesindeki bu konudaki sözleri ne kadarda manidar ve güzeldir.Burası bilgi paylaşım sitesidir ve site kuralları da bellidir.Kimseyi itham etmiyorum ve her kardeşimiz benim için ayrı konuma sahiptir.Ancak;bu sitede bazı siyasi görüşlerin belirtilmesi ve bazı insanları rahatsız edici usluplar kullanılmasıda yanlışdır.Bundan zarar görecek en başta bu yorumları yapanlar ile site yöneticileridir. Site yöneticileride bu konuda önlem almalarıda normal karşılanacaktır.Hayırlı ve güzel günler hepimizin olsun.Selam ve dua ile,sağlıcak la kalınız.
Dilinize sağlık abi.
Çok yerinde tespitler.
Hz. Adem'in çocuklarının üstünlük davası güderken üstünlüğün kriterinin ne olması gerektiğini gayet net olarak izah etmişsiniz.Bu kriterler olmasa idi şu an hristiyan Türklerle millet bazında hiç bir üstünlüğümüzün olmaması gerekirdi.Fakat müslüman olmamız sebebiyle olmayanlardan üstün olduğumuzu bildiren kainatın sahibi Yüce Allah'tır.
Comment
-
Eski zamandan beri menfi milliyet ve unsuriyetperverliğe, Avrupa’nın bir nevi frenk illeti olduğundan, bir zehr-i katil(Öldürücü zehir) nazarıyla bakmışım. Ve Avrupa, o frenk illetini İslâm içine atmış, tâ tefrika versin, parçalasın, yutmasına hazır olsun diye düşünür. O frenk illetine karşı eskiden beri tedaviye çalıştığımı...
“İslâm, Câhiliyetten kalma ırkçılık ve kabileciliği ortadan kaldırmıştır. Müslüman olduktan sonra, Habeşli bir köle ile Kureyşli bir efendi arasında hiçbir fark yoktur."(hadis-i şerif)
Comment

Comment