Efendim;ben kardeşiniz, Anadolunun küçük bir ilinde yaşayan,yüce mevlamızın garip bir kuluyum.Bu sitenin Arıcılık Uzmansel danışmanıyım ve her konuda olduğu gibi bu konudada iddialı değilim.Aşağıda yazdıklarım belki size yabancı gelebilir yada ne gereği vardı?,şimdi bu yazının? diyenlerde olabilir.ona da hürmet ederim.Ancak;gönlümden koptu,anlayınız işte!! efendim milletleri millet yapan unsurlar ve hasletler vardır.Biz TÜRK milletiyiz ve Yüce dinimiz İSLAM'la şereflenmişiz.Bence Bundan güzel bahiyarlık olurmu? sahahleyin Ezanla uyanmak kadar güzel bir hadise tasavvur edemiyorum.Yüce mevlamıza ne kadar şükretsek azdır.Müslüman bir ülkede doğduk,"Ezanla doğduk,selayla gideceğiz".Efendim Müsüman TÜRK insanının,dininden gelen iki kutsal bayramı vardır ve Ülkemizin kabul gördüğü yasalarla sabit olan bayramlarımız.Diğer bayram ve günler bana göre" Cart,curt-hava,civa".kainatın Efendisi Peygamber efendimiz,bizim yaşayışımızla diğer inanç sahipleriyle ayrı olmamızı hadisi şeriflerinde belirtmişlerdir.Bu itibarla;aşağıda izah etmeye çalışacağım Cart,curt günleri hiçmi,hiç sevmem vede kutlamayınız diyorum.14.02.2007 tarihinden itibaren;bu gün ülkemizde sevgililer günü olarak kutlanmaya başladı vede bazı kesimlerce bayağı kabul gördü.milyonlarca para harcandı,hediyeler alındı,SMs'ler çekildi.Yazılı ve görsel basında haberler yer aldı.Sözüm ona sanatcı geçinenlerce Röbortajlar yapıldı.yeni yetişen genç neslin kafaları bulandırıldı.batı toplumlarında kutlanan sözde Sevgililer günü" bizi hiç ilgilindirmemelidir.Bir diğer adı"Aziz Valentin" de olan "sevgililer günü",bilindiği üzre her yıl 14 şubatda kutlanmaktadır.Hiristiyanlığın katolik mezhebinden olan ve yasak olmasına rağmen,Romalı askerlerin gizlice sapıkca evlenmesine sebep olan ve 14 Şubat 269 da öldürülen ternili rahip valentini anma günü olarak,14 Şubat 496 da Papa Gelasius tarafından ilan edilmiştir.Aziz Valentin günü,1969 gününe kadar hiristiyanlığın bayramı olarak takvimlerde yerini almıştır.Aziz Valentin günü (15.Y.Y) da "Sevgililer Günü" olarak tescil edilmiştir.Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan "Anneler Günü"^,söylendiği gibi amsum bir Anneler günü değildir.Anneler günü 13. Y.Y da İngilterede Anneler pazarı"Mothering sunday" adı ile,katoliklerin şükran günü olarak paskalya bayramından üç pazar öncesinde,hiristiyan annelerin kilisede yaptıkları ayin gününün adıdır.Malesef hiristiyanlık geleneğinden olan bu gün ülkemizde 1995 yılından beri kutlanmakta vede devletimizcede kabul görmektedir.Erkekler günü,yada babalar günü olarak nitelendirilen gün ise; Hırıstiyanlığın takvimine göre paskalya bayramının 39.günden sonraki ilk perşembe günü kutlanan,Hz İsa(a.s) semaye çekildiği güne hasredilmiş gününün adıdır.Bu özel günün "babalar günü" olarak adlandırılmasındaki amaç ise;Hırıstiyanlıkta(haşa)ALLAH(C.C),İsa'nın'(a.s) babası olduğuna inanıldığı için ogün;yani,isa(a.s) semaya yani;(haşa) babasına gitdiği günü temsil etdiğinden,"Babalar günü" olarak adlandırılmasıdır.Amerikan Menşeili özel bir gün olan olan ve diğer babalar günü de söylendiği gibi babalara hasledilmemiştir.Her yıl Haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan bayram ise 1861-1865 yıllarında;Kuzey ve Günüy Amerika arasında çıkan savaşın milli kahramını olarak adlandırılan Louisa Dodd adındaki kadına hasredilmiş ve ancak;bu O ülkeye mahsus bir bayramdır.Fakat ülkemizdeki bazı Lümpen takımı tarafındanda kutlandığı bilinmektedir.Ülkemizde babalar günü malesef her yıl Haziran ayınının üçüncü günüde kutlanmaktadır.Küresel bayramlar olarak kutladığımız o gün ve bayramların hiç birisinin bizle alakası yoktur vede hepsi hiristiyanlıktan gelmektedir.Benim için dünyanın En güzel annesi benim annemdir,En güzel babasıda benim babamdır ve herkes içinde bu böyledir.Annem ve babam şu an ikiside hayatda ve 80 küsur yaşını geçtiler.Ne anneler günlerini,nede babalar günlerini kutlarım.Bende bir babayım vede bu günümün kutlanmasın istemiyorum.bence Anne ve baba sevgisi bir güne sığdırılmamalıdır İnsanımıznda benim gibi düşündüğünden eminim.İlimizin bir yerel gazetesinde okudum ve bu sitede yazmayı uygun gördüm..Sağlıklı günler dileğimle.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
BAYRAMLAR VE GÜNLER HAKKINDA
Collapse
X