fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

NEZAKET

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• NEZAKET

Başta insanoğlu olmak üzere,tüm canlılara insanca değer vermek,onlara beyefendi ve nazikhane davranmak insanlığın gereğidir.Her konunun ve konuşmanın bir adabı vardır.Bunlara ADAB-I MUAŞERET kuralları denmekte.Hayat bir kurallar manzumesidir.Örneğin;Telefonda konuştuğumuz birine,ilk aradığımızda kendimizi taktim etmek,anlaşılır ve kibar konuşmak gereklidir.Birisiyle konuşurken sen yerine,siz demek bizim adabımızdandır.Günümüzde etkinliğini kaybeden bu güzelim değerlerimizi yeniden kazanmak zorundayız.Buradan size kısaca bir anımı anlatmak istiyorum.Ordulu yaşlı bir arıcı olan Hamdi amcam,İlimize uzak bir ilçeye arılarını koymuştu,kendisinin telefonu yoktu ve orda olduğundan emin olmak için,akşam köy muhtarının telefonunu çaldırdım.Ancak;cevap veren olmadı.Bende;telefon rehberinden köyde tanımadığım başka birinin telefonunu çevirdim ve karşıma sesi yaşlı bir beyefendi çıktı.Kendisine:"İyi akşamlar beyendi!" dedim.Dememle birlikte,adam"O Sözü bir daha tekrarla" dedi.şaşırmıştım,Düşündüm?? acaba ben yanlış bir şeymi dedim diye.Adama cevaben"Kusura kalmayınız,size yanlış bir söz söylemedim,sadece iyi akşamlar beyefendi" demiştim, dedim.Bunun üzerine adam şöyle söyledi" Arkadaş 70 yaşına geldim,Karım dahil hiç bir ALLAH'ın kulu bana bu zamana kadar beyefendi demedi.demekki benden de beyefendi olurmuş.ALLAH razı olsun,Buyur kardaşım ".dedi ve kendisine isteğimi iletdim.Adam dediki"Hemen traktöre atlayıp bakacağım,telefonunu ver!" dedi ve yaklaşık 30 dk. sonra dostumun orda olduğunu,eğer köye gelirsem kendisini mutlaka ziyaret etmemi rica etdi.yaklaşık 1 hafta sonra kendisini ziyaret etdim,tabiri caizse beni yere,göğe sığdırmadı vede dostluğumuz hala sürmekte...sağlıcakla kalınız.
  • Fidanligi.com

Cevap: NEZAKET

Hoş ve ders alınması gerekli bir anı.Teşekkürler abi.

Comment

Çok güzel bir anı,demekki hala böyle güzel şeyler var.Tabii orası Karadeniz!!!

Comment

Bu tür geleneklerimizi her aile evinde uygulasa ve çocuklarına öğretse toplumda hiç bir sıkıntı kalmaz. Bu tür güzel değerlerimizi hatırladığınız için teşekkürler Sayın Kırşehirli hemşerim.

Comment

Working...
        X