Ben 2004 yılında ilk kalb krizini geçirdiğimde,açilen götürülen devlet hastanesinden Kaysrei Tıp faküldesine havale eden doktorun,Eşime ve Baçanagıma,
"% 90 san yolda kaybedersiniz"dediğini duydum.
Ambulans son sürat gidiyor.Ben ise bildiğim bütün duaları okuyarak,ha öldüm ha öleçeğim diye düşünüyordum.
Arada bir hanım bakıp içeriye" yaşıyor" diyordu.Ve ölmedik böyle bir ortamda işimi lavvederek 6000 m2 Babadan kalma köydeki bahçede bulunan taş yapılı köy evine (kendimi Demeyim.Yanımda hanımda var) kapağı attık.Bir poşet dolusu hapla
Her taraf yeşil Ağaçlar yeşil .Otlar yeşil.Bırader yonca ekmiş o yeşil.
Bahçenin uzunluğu 110 m 30 -40 derece meyilli.
Bir uçtan bir uça 3ila 4 sefer dinlenerek gidiyorum.Bel küreğini çapayı tırmığı elime almayı bile hayal edemiyorum.
İşte ben bu ahvel ve şerıat içinde yeşille uğraşmıya başladım.
Şimdi o 4 kere dinlenip gittiğim yeri (Hele birde aşagıdaki santrafüj bozulursa) 50 kez inip çıkıyorum.Çok Şükür Allahıma.
Yeşili sevmekle
Sııhat buldum, (Maydanoz ,marul,domates, biber v.s)
Allaha daha yakın oldum.(Dedikodu telaşeden uzak)
Zerre tozdan (Nane) Bitki yetiştirmeyi öğrendim.
Paylaşmayı öğrendim.(Ağaçlardan,sebzelerden)
Eğitimin ne işe yaradığını öğrendim.(Sırça parmağı kalınlığındaki su ile 500 fidan yetişdirdim). (Köylülerde benden öğrendi)
Duanın güçüne inandım.(Boş lav yerine dua ettim)
40 yıllık arkadaşımı bıraktım.(Hanımı Değil) Sığarayı
Her gün saat 15 den sonra başladığım Alkoli unuttum.
Ünüversitede okuyan çoçuklarımla (3 Kızım Aynı anda ünüversitede okuyorlardı) günlük haberleştim.
Kimin dost ,kimin düşman olduğunu seçtim.
Eşe hangi yaşda daha çok ihtiyaç olduğunu (Hanım duymasın) bildim.
Esin kıymetini bildim.
Bahçede yediğimiz Domates sogan Ekmekğin Bogazda yediğimiz envayi çeşit yemekden daha yarayışlı daha lezzetli oldugunu gördüm.
Kuş sesi ile uyanıp,(Yatsıda köpek havlamasından başka ses duymadım.) sesi ile yattım.
1,2 milyar lira ile geçinemezken 500.00 TL yettide arttı bile
Baş ağrılarım geçti (Yarınki çeki senedi düşünmekden)
Günlük 9 adet yuttuğum hap üç adete düştü (Kollestrolde proplem var oda olmasa 2)
Şehirin gürültüsünü patırdısını yemeğini içeçeğini hiç özlemedim.(Kendi meyve suyumuzu kendimiz ürettik)
Hanımın elinden saglık karnesi düşmezken (Tansiyon.Boyun ve bel fıtığı var) ayda bir kere eline aldı .
iki sefer çapa vuramazken akşama kadar çapa yapmıya başladı.
Herkes yaz tatiline çıkarken.Biz kış tatiline çıktık.
Şu anda aklıma gelenler bunlar ama ilerde (Nelerden kurtulmuş nelere kavuşmusuz)
Bahçen yeşill,ürünün bol,sıhhatın iyi olsun.
Yeşili sev.Yeşili sevdir.
Saygılarımla
"% 90 san yolda kaybedersiniz"dediğini duydum.
Ambulans son sürat gidiyor.Ben ise bildiğim bütün duaları okuyarak,ha öldüm ha öleçeğim diye düşünüyordum.
Arada bir hanım bakıp içeriye" yaşıyor" diyordu.Ve ölmedik böyle bir ortamda işimi lavvederek 6000 m2 Babadan kalma köydeki bahçede bulunan taş yapılı köy evine (kendimi Demeyim.Yanımda hanımda var) kapağı attık.Bir poşet dolusu hapla
Her taraf yeşil Ağaçlar yeşil .Otlar yeşil.Bırader yonca ekmiş o yeşil.
Bahçenin uzunluğu 110 m 30 -40 derece meyilli.
Bir uçtan bir uça 3ila 4 sefer dinlenerek gidiyorum.Bel küreğini çapayı tırmığı elime almayı bile hayal edemiyorum.
İşte ben bu ahvel ve şerıat içinde yeşille uğraşmıya başladım.
Şimdi o 4 kere dinlenip gittiğim yeri (Hele birde aşagıdaki santrafüj bozulursa) 50 kez inip çıkıyorum.Çok Şükür Allahıma.
Yeşili sevmekle
Sııhat buldum, (Maydanoz ,marul,domates, biber v.s)
Allaha daha yakın oldum.(Dedikodu telaşeden uzak)
Zerre tozdan (Nane) Bitki yetiştirmeyi öğrendim.
Paylaşmayı öğrendim.(Ağaçlardan,sebzelerden)
Eğitimin ne işe yaradığını öğrendim.(Sırça parmağı kalınlığındaki su ile 500 fidan yetişdirdim). (Köylülerde benden öğrendi)
Duanın güçüne inandım.(Boş lav yerine dua ettim)
40 yıllık arkadaşımı bıraktım.(Hanımı Değil) Sığarayı
Her gün saat 15 den sonra başladığım Alkoli unuttum.
Ünüversitede okuyan çoçuklarımla (3 Kızım Aynı anda ünüversitede okuyorlardı) günlük haberleştim.
Kimin dost ,kimin düşman olduğunu seçtim.
Eşe hangi yaşda daha çok ihtiyaç olduğunu (Hanım duymasın) bildim.
Esin kıymetini bildim.
Bahçede yediğimiz Domates sogan Ekmekğin Bogazda yediğimiz envayi çeşit yemekden daha yarayışlı daha lezzetli oldugunu gördüm.
Kuş sesi ile uyanıp,(Yatsıda köpek havlamasından başka ses duymadım.) sesi ile yattım.
1,2 milyar lira ile geçinemezken 500.00 TL yettide arttı bile
Baş ağrılarım geçti (Yarınki çeki senedi düşünmekden)
Günlük 9 adet yuttuğum hap üç adete düştü (Kollestrolde proplem var oda olmasa 2)
Şehirin gürültüsünü patırdısını yemeğini içeçeğini hiç özlemedim.(Kendi meyve suyumuzu kendimiz ürettik)
Hanımın elinden saglık karnesi düşmezken (Tansiyon.Boyun ve bel fıtığı var) ayda bir kere eline aldı .
iki sefer çapa vuramazken akşama kadar çapa yapmıya başladı.
Herkes yaz tatiline çıkarken.Biz kış tatiline çıktık.
Şu anda aklıma gelenler bunlar ama ilerde (Nelerden kurtulmuş nelere kavuşmusuz)
Bahçen yeşill,ürünün bol,sıhhatın iyi olsun.
Yeşili sev.Yeşili sevdir.
Saygılarımla