fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AFFETMEMENIN DAYANILMAZ AGIRLIGI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• AFFETMEMENIN DAYANILMAZ AGIRLIGI

Bir lise ö?retmeni birgün girdi?i ö?rencilerine
    "Bir hayat deneyimine kat?lmak istermisiniz?"
    Ö?renciler çok sevdikleri hocalar?n?n bu tekliflerini tereddütsüz kabul ettiler. "O zaman "dedi ö?retmen."Bundan sonra ne dersem yapaca??n?za söz verin."Ö?renciler bunuda yapt?lar ve ö?retmen devam etti: "?imdi yar?nki ödevinize haz?r olun. Yar?n hepiniz plastik torba ve 5'er kilo patates getireceksiniz!"
    Ö?renciler, bu i?ten pek bir ?ey anlamam??lard?. Ama ertesi sabah hepsinin s?ralar?n?n üzerinde 5'er kilo patates ve plastik torbalar haz?rd?. Kendisine merakla bakan ö?rencilerine ?öyle dedi ö?retmen:
    "?imdi ,bugüne dek affetmeyi reddetti?iniz her ki?i için bir patates al?n,oki?inin ad?n? patatesin üzerine yaz?p torban?n içine koyun."
    Baz? ö?renciler torbalar?na üçer be?er tane patates koyarken,baz?lar?n?n torbalar? neredeyse a?z?na kadar dolmu?tu.
    Ö?retmen, kendisine "Peki ?imdi ne olacak?"der gibi bakan ö?rencilerine ikinci aç?klamas?n? yapt?:
    "Bu torbalar? bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin yan?n?zda ta??yacaks?n?z.Yatt???n?z yatakta,bindi?iniz otobüste,okuldayken s?ran?z?n üstünde...hep yan?n?zda olacaklar."
    Aradan daha bir hafta geçmi?ti.Hocalar? s?n?fa girer girmez,ö?renciler ?ikayete ba?lad?lar:
    "Hocam,bu kadar a??r torbay? her yere ta??mak çok zor."
    "Hocam patatesler kokmaya ba?lad?."
    Vallahi,insanlar bana tuhaf gözlerle bak?yor art?k...Hem s?k?ld?k ,hem yorulduk..."
    Ö?retmen gülümseyerek ?u dersi verdi:
    "Görüyorsunuz ki,affetmeyerek kendimizi cezaland?r?yoruz.Kendimizi ruhumuzda a??r yükler ta??maya mahkum ediyoruz.Affetmeyi kar??m?zdaki ki?iye bir ihsan olarak dü?ünüyoruz,halbuki affetmek en ba?ta kendimize yapt???m?z bir iyiliktir."
  • Fidanligi.com

Ynt: AFFETMEMEN?N DAYANILMAZ A?IRLI?I

Te?ekkürler.

Comment

Cevap: AFFETMEMENIN DAYANILMAZ AGIRLIGI

İki arkadaş yolda yürürken biri diğerine tokat patlatır.Dayak yiyen kuma en sevdiğim arkadaş bana vurdu diye yazı yazar.Birlikte yolculuk devam ederken dayak yiyen bataklığa düşer.Arkadaşı onu kurtarır.Kurtulan bu kez Kayaya En sevdiğim arkadaşım beni kurtardı diye yazar.Arkadaşının bu hareketine anlam verenez ve sana önce vurdum Kuma yazdın.Seni kurtardım Kayaya yazdın.Neden bunu yaptın diye sorar.Dost olmak hatayı kum gibi kabullenmekle başlar.Hata birbuzgarla kaybolur.İyilikler kayaya yazılan gibi kaybolmaz. olmamalıda diye cevap verir.

Comment

Working...
      X