fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yağ değişimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Yağ değişimi

Bayanlar için oto yağ değişim süreci

1 - Son yağ değişiminden yaklaşık 15.000 km. sonra servise gidilir.
    2 - Yandaki alış-veriş merkezinde kahve içilir.
    3 - Yaklaşık 15-20 dakika sonra araç teslim edilir ve servisten çıkılır.

Harcamalar : Servis 80 YTL
    Kahve 5 YTL
    Toplam 85 YTL

Beyler için oto yağ değişim süreci

1 - Otoshop'a gidilir ve 40 YTL'ye yağ ve filtre alınır.
    2 - Eve gelinir ve garajdaki eski yağ bidonunun dolu olduğu görülür.Yeni bir kap aramaktansa eski yağ bahçede uygun bir köşeye boşaltılır.
    3 - Bir kutu bira açılır , içilir.
    4 - Araç krikoya alınır.Daha önce yarım saat takozlar aranır.
    5 - Takozlar komşunun arabasının altında bulunur ve alınır.
    6 - O yorgunlukla bir bira daha içilir.
    7 - Yağ kabı motorun altına itilir.
    8 - 16 anahtar aranır.
    9 - Vazgeçilir ve ayarlı pense kullanılır.
    10 - Yağ boşaltma tapası açılır.
    11 - Sıcak yağın elleri yakması nedeni ile tapa can havli ile fırlatılır.
    Bu arada her taraf yağ içinde kalır.
    12 - Etraf biraz temizlenir.
    13 - Yağın boşalmasını seyrederken bir bira daha açılır.
    14 - Yağ filtresi sökme aparatı aranır.
    15 - Vazgeçilir , bir tornavida ile filtre hoyrat bir şekilde yerinden çıkarılır.
    16 - Bira
    17 - Takozları alan komşu gelir.Beraberce kasadaki son bira bitene kadar içilir.
    Yağ değişimini yarına erteleme kararı verilir.
    18 - Ertesi gün : eski yağ ile dolmuş olan kap aracın altından çekilir.
    19 - Kap çekilirken az miktarda yağ etrafa dökülür.
    20 - Bira - hayır , hepsi dün içilmişti.
    21 - Markete gidilir , bira alınır.
    22 - Yeni yağ filtresi yerine takılır.
    23 - Motor yağı doldurulmaya başlanır.
    24 - 11.ci maddede ki yağ tapası hatırlanır.
    25 - Acilen eski yağ kabının içinde tapa aranır.
    26 - Tapa otların içinde bulunur.
    27 - Bira içilir.
    28 - Tapa yerine takılır.
    29 - Motor yağ kapağı açılırken parmak sıkıştırlılır , acı içinde küfür edilir.
    30 - Bira içilir.
    31 - Yağ koymaya başlanır, bu arada hızla kalkınca kafa kaputa çarpar ve 29.cu madedeki
    reaksiyon gösterilir.
    32 - O kızgınlıkla yağ ölçeği fırlatılır.
    33- Yağ dolu ölçek duvardaki ''yılın güzeli '' posterinin üzerine boşalır.
    34 - Çok sevilen bu poster için 10 dakika kadar hayıflanılır.
    35 - Bira
    36 - Yüz ve eller temizlenir.
    37 - Kafada ve başparmakta kanayan yerlere oksijenli su sürülür.
    38 - Bira
    39 - Bira
    40 - 4 litre teni yağ konulur.
    41 - Bira
    42 - Araç krikodan indirilir.
    43 - Bu arada takozlardan biri kırılır.
    44 - Araç yerine konur.
    45 - Bira
    46 - Deneme sürüşü
    47 - Alkol muayenesi yapan ekip tarafından alıkonma.
    48 - Araç çekici ile gönderilir.
    49 - Ertesi gün : cezalar ödenir, araç parktan alınır.

Harcamalar : Yağ v.s 40 YTL
    Alkollü araç kullanma 470 YTL
    Çekici ücreti 100 YTL
    Otopark v.s 50 YTL
    Bira 50 YTL
    TOPLAM 710 YTL
  • Fidanligi.com

Cevap: Yağ değişimi

Nerden buluyorsun bunlari ustad ya?

Comment

kopuyorum bunları okurken
      sıkılınca açıyorum, gülüyorum allahtan psikiyatri de çalışıyorum da fark edilmiyor

Comment

Ahanda deli doktoru arkadasim oldu

Comment

Üzgünüm doktor değilim
          ama sekreteriyim

Comment

Birsey degil simdi sitedeki arkadaslar kizacaklar bana ne demek deli doktoru diye.Tamami ile sakadirki ailesel sorunlardan kaynakli bende destek almaktayim yani tabiri cahizse bu noktada bende deli oluyorum.Kimse kizmasin psikolojik sorunlar gerçekten bir çok kilitlenmeye kadar varabiliyor ve bunun içinde mutlaka uzman bir yardim sarttir.

Comment

Şimdii..yukarda yazılanlar üzerine bende bir bay olduğumdan cevap hakkı doğdu.BEN NASIL YAĞ DEĞİŞTİRİRİM:Efendim;Benim babam tamirci idi,ehhh!! yanında çalıştım,elimde anahtar tutar.Buna rağmen olağan dışı bir durum olmadığı müddetce araca müdahale etmem.Yağ değişim için,aracın bir köşesinde duran yağ değişim kartına bakarım.Günü gelmişse tamirci arkadaşıma giderim.Yağ değişim işini,mümkünse kışın ve Cumartesi gününe getirmeyi severim.Bunuda sebebi Kışın ve Cumartesi fazla işimin olmamasıdır.Arabamı ki 1985 MOdel STW dir.Tamirciye saat 10.00 gibi giderim.Efendim;soba yanıyordur vede üstünde çaydanlık üzerinde demlenmiş,dinlenmiş çay mutlaka vardır.Onlar yağı değiştirirken,2 bardak çayı götürürüm,arkasından soba üzerine,kestaneleri dizerim,biraz sonra tamirciyle iki kalfası gelir vede kestaneler birer,birer götürülür.10 dakika da yağ değiştirilir.sadece 15 TL yağ ücreti verilir.Eğer öğlene zamanım varsa,arkadaşlara bazen pilav,bazende güveç yaparım.Tabi malzemeler benden.Bu arada çoğu zaman yanımda bir poşet elma olur.Onuda veririm.Beni kapıya kadar savuşturup,"Abi yahuu!!,sen işin olmasa da gel".derler.Bazende akıllarına gelen sorular sorarlar.Bu arada gelsin,gitsin çaylarrr!!.Demekki;Her erkek bir olmuyor ve yağı farklı değişiyor.Sağlık ve esenlik dileğimle.

Comment

ben nasıl yağ değiştiririm:
                arabayı genellikle eşim kullandığı için yağ değiştirmek de onun işi, sen işini bilirsin derim

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Şimdii..yukarda yazılanlar üzerine bende bir bay olduğumdan cevap hakkı doğdu.BEN NASIL YAĞ DEĞİŞTİRİRİM:Efendim;Benim babam tamirci idi,ehhh!! yanında çalıştım,elimde anahtar tutar.Buna rağmen olağan dışı bir durum olmadığı müddetce araca müdahale etmem.Yağ değişim için,aracın bir köşesinde duran yağ değişim kartına bakarım.Günü gelmişse tamirci arkadaşıma giderim.Yağ değişim işini,mümkünse kışın ve Cumartesi gününe getirmeyi severim.Bunuda sebebi Kışın ve Cumartesi fazla işimin olmamasıdır.Arabamı ki 1985 MOdel STW dir.Tamirciye saat 10.00 gibi giderim.Efendim;soba yanıyordur vede üstünde çaydanlık üzerinde demlenmiş,dinlenmiş çay mutlaka vardır.Onlar yağı değiştirirken,2 bardak çayı götürürüm,arkasından soba üzerine,kestaneleri dizerim,biraz sonra tamirciyle iki kalfası gelir vede kestaneler birer,birer götürülür.10 dakika da yağ değiştirilir.sadece 15 TL yağ ücreti verilir.Eğer öğlene zamanım varsa,arkadaşlara bazen pilav,bazende güveç yaparım.Tabi malzemeler benden.Bu arada çoğu zaman yanımda bir poşet elma olur.Onuda veririm.Beni kapıya kadar savuşturup,"Abi yahuu!!,sen işin olmasa da gel".derler.Bazende akıllarına gelen sorular sorarlar.Bu arada gelsin,gitsin çaylarrr!!.Demekki;Her erkek bir olmuyor ve yağı farklı değişiyor.Sağlık ve esenlik dileğimle.
                  Abi simdi olmadi iste yaw.Hele bira içerek denede gor nasilda aksilikler bir birini kovaliyor.Isin espirisi yagda degil alkolde

Comment

Working...
                  X