Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ben Türkiye'deyken (Okyanus Ötesinden Gelen Misafirler)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Ben Türkiye'deyken (Okyanus Ötesinden Gelen Misafirler)

Ben Türkiye'deyken (Okyanus Ötesinden Gelen Misafirler)
    Yazarý : Sýtký ÖZCAN
    "Ben Amerika'dayken.." Statünün, farklý ve öncelikli olmanýn, seçkin olmanýn adý Amerika olmuþtu 21. yüzyýlda Türk halký için. Zaman aktý. Yeni kýtada birtakým insanlar çýktý ortaya. Kendisiyle ve kültürüyle barýþýk, geçmiþiyle gurur duyan ve gelecek için umut vaat eden bir takým insanlar. Rumi Forum isminde bir kültürlerarasý diyalog derneði kurdular. Bilinçaltýna uzun yýllardýr pompalanan komplekslerin aksine tarihinden utanmadan, milletinden sýkýlmadan, kültüründen gocunmadan. Onlara kendilerini, ülkelerini, parlak medeniyetlerini anlattýlar. Amerikan entelijansiyasý onlarýn bu çaðrýsýna büyük bir heyecanla cevap verdi. Yeni Kýta'da ülkelerini anlatan Türkler, Amerika'nýn en önde gelen insanlarýný akýn akýn Türkiye'ye getirdi. Modern dünyaya hükmeden Amerika Birleþik Devletleri'nin üst düzey aristokratlarý, akademisyenleri, din adamlarý, politikacýlarý, Türk insanýnýn gönlüne hükmeden anlayýþ, hoþgörü ve misafirperverlikle tanýþtý. Ve geziler sonunda Amerika'ya dönüp anýlarýný, görüp yaþadýklarýný kaleme aldý. Yeni kýtanýn üst düzey entelijansiyasý meþhur cümleye son kez ve deðiþmemek üzere nihai þeklini verdi: "Ben Türkiye'deyken.."

• Fidanligi sponsor reklami
Working...
X