fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Oku; Erdemli Olmak Adına, Yaz; Erdemliliğini Muhafaza Adına, Paylaş; İNSANLIK ADINA!.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Oku; Erdemli Olmak Adına, Yaz; Erdemliliğini Muhafaza Adına, Paylaş; İNSANLIK ADINA!.

Okuduğum Kitaplarda Etkilendiğim Cümleleri Not Alma Alışkanlığım Var!.
    Bir Anısı Kalsın İstiyorum Okuduğum Kitabımdan Ferdi Başarılar Adına!.
    Herkesin Kendi Gibi Kaldığı ve Daha Doğru Olanla; Yenilenen İnsanlar!.
    Okuduğum Zaman İyi, Not Aldığım Zaman Daha İyi Oluyorum Ben, ŞÜKÜRLE!.
  • Fidanligi.com

Oku; Erdemli Olmak Adına, Yaz; Erdemliliğini Muhafaza Adına, Paylaş; İNSANLIK ADINA!.

Toplum İçinde Savaşan Kitlelerden Uzak Kalmanın Yolu Okumak!.
    Bir Kitabı Elimize Alınca, Sanki Yazar; Yanı Başımızda Dost!.
    Aşağı-Yukarı Benzer Hayat Çilesi Çekiyoruz! Ve Sabrediyoruz!.
    Okumak ve Fark Etmek Gerek; Kim Nelere, Nasıl Sabırlı Olmuş?.

Comment

Kemal Bey
      Tarım ile ilgili okudugunuz kitaplardan pasajlar ekleyip paylaşabilirsiniz.

Comment

SOĞAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

Ekonomik bakımdan en uygun yöntem doğrudan tohum ekimiyle olan yöntemdir!
        Akdeniz bölgesi içi tohum ekim tarihi 15 ağustos’tan 15 ekime kadar olan dönemdir.

ÇAPALAMA:

Dikimden başlayarak 10-15 cm boydan sonra ot alma ve toprağı kabartma amacıyla 1. çapa yapılır. Bitkinin gelişme durumuna göre 3-4 çapa yapılabilir

SULAMA:

Soğan yetiştiriciliğinde vegetasyon dönemi içinde yeterli yağış varsa (450-500 mm) sulamadan da yetiştirilebilir. Aksi halde sulama yapılmalıdır. En uygun sulama yöntemi yağmurlamadır. 1-2 sulama yeterlidir.

HASAT:

Taze soğanda;

Soğanlar 1-2 cm çapını aldığı zaman sökülür. Üst yaprakları temizlenip kökleri yıkanır. Demetlenerek pazarlanır!

Kuru soğanda;

Soğanlar belli bir büyüklüğü alıp yaprakları sararmaya başladığı an üst kısmı kırılarak yatırılır. 15-20 gün sonra soğanların dış yaprakları tamamen kurur, soğanlar sökülüp çıkarılır. Toprak yüzünde 5-10 gün tutarak güneşte kurutulur. Soğanın sökümü elle çapa kullanılarak yapılır. Hasat edilen soğanların üst kuru sapları kopartılır. Turfanda pazarlanan soğanlarda kurutma yapılmaz.

Comment

Working...
        X