fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tuz masalı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Tuz masalı

Bir zamanlar bir ülkede bir kral varmış. Bu kralın üç tane çok güzel kızı varmış. Kral onları çok severmiş. Bir gün kral yine kızlarla eğlenirken onları ne kadar sevdiğini sormuş. Büyük kız’’ Sarayımız kadar ‘’ demiş, kral çok sevinmiş. Ortancası ‘’ Bu ülke kadar’’ Kral bunu duyunca daha da çok sevinmiş. Küçüğü de ‘’ Tuz kadar seviyorum ‘’ deyince kral şaşırmış ve kızına ‘’ öyle mi demek tuz kadar, git buradan artık seni görmek istemiyorum ‘’ demiş ve kızını ülkeden kovmuş.
    Prenses gide gide başka bir ülkeye varmış ve göl kıyısında bir köye yerleşmiş. Yıllar geçtikçe o kadar sevilmiş ki ülkenin prensi onunla evlenmek istemiş. Düğün hazırlıkları başlayınca prenses kral babasına da davetiye yollamış. Kral davete icabet etmek üzere kızları ile yola koyulmuşlar. Prenses onları bizzat karşılamış ve çok güzel yemekler sunmuş. Ne var ki bu yemeklerin hiç birinde tuz yokmuş. ‘’ Kral hiddetlenmiş. ‘’Nasıl misafirperverliktir bu. Bu yemeklerin hiç birinde tuz yok ‘’ deyince prenses de ‘’ Elbette ki efendim, siz tuz sevmezsiniz ki. Buları duyunca kral, prensesin gözlerinde kovduğu küçük kızını görmüş ve yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu anlamış ve çok üzülmüş. Prenses babasına sarılmış ve ondan sonra mutlu mesut yaşamışlar.
Working...
X