Buradan herkese selam,sağlık ve afiyet dileklerimle başlamak istiyorum.Ben bu sitenin Arıcılık Uzmansel Danışmanıyım ve sitede yazılarımı okuyanlar bilirler,Anadolu'nun küçük bir ilinde kendi halinde bir vatandaşım.kimseyle husumetim ve siyasi bir alakam yoktur vede herkesin siyasi görüşünede saygılıyım Ammaaa...bu toplumun bir ferdi olarakda gördüğümüz bazı yanlışlıkları vede eksikleride karalamaya hakkımız olsa gerek.Efendim;bendeniz 50 yaşına girmiş üç çocuklu bir adamım.Günümüzde çağ değişmekte,teknoloji ilerlemekte Ancak;bunla birlikte insanların güzel adet ve töreleride değişmekte vede buda beni ziyadesiyle üzmekte.Çocukluğumda ve gençliğimde Köy odaları;erkek odaları vardı.Akşam olunca orada toplanır.Köşede Mahallenin büyükleri konuşur,günün olaylarını değerlendirir,Küsleri barıştırır,Mahalleye yada köye yeni gelenleri tanıştırırdı.Yani meseleler orada halledilirdi.Küçükler kapı ağzına yakın yerde oturur,edep ve saygıyla onları dinlerdi.Çocuklara Hazret-i KURAN'dan dersler verilir yada anlatılırdı.sure,ayet ve hadisler öğretilir,sorulara cevap verenlere kuru üzüm ve meyve kurusu ikram edilir,başları sıvazlanırdı.Bayramlarda;mahallenin büyüğünden başlayıp el öpülürdü.çocuklara şeker ve tatlı ikram edilirdi.kurban bayramlarında ve Özellikle 6 Mayıs da büyük alanlarda Hıdırellez Pilavı dağıtılırdı.Sevgi,saygı ve Hoşgörü hakimdi.Düğünlerde;kız alıp vermede büyüklerin gönlü alınır,Evlenecek ailede ekenomik durumdan önce,Ahlaki huy ve sülale takip edilirdi.Cenazelerde;Cenaze sahibinin her işine koşturulur,Hoca bulunur,mezarı kazdırılır ve geleni gideniyle ilgilenilir.Cenaze evine kaplarla yemek taşınırdı.Taaa..şimdi öylemi yaa!! Adamın komşusunun evi soyuluyor,kimsenin haberi yok.Koskoca Apartmanda adam üstündeki komşusunun kim olduğundan haberi yok.Adam öldümü doğru morg,Ondan sonra doğru Mezara,üstüne at toprağı gitsin.Ondan sonrada;Şimdi türedi ki esefle kınıyorum.Gelsin kıymalı pide,ayran yada meyve suyu,üstüne Lokum ve gülsuuyu???. Yani Adama şu denmek isteniyor sanki."Ne iyi ettinde Öldün,Güzel pideni yiyelim,üstünüde tatli Lokumu götürüp,gül suyuyla kokalım".Arkasından eğer Zenginse vay canım Hocalarımız vayyy..Gelsin mevlitler,sureler... Gitdi adam Cennete??? Ne kadar kolay değilmi???Adam ömründe alnı secdeye gelmediyse ne olacak? varın yorumu siz yapınız.Öte yanda düğünler salonda;Kızlı oğlanlı... Sözüm ona müzik diyorlar ki..bir sürü gürültü altında bir masaya oturuyorsunuz.bir tabakla üç-beş kuru pasta.Ehh!! yarısı bayat,yanında meyve suyu ki en ucuzundan.Damat efendi Simokinli.misafirlerin büyük bir kısmı akşamdan içilen Alkolün etkisinde.Gelin kız:Beyaz bir gelinlik giymiş ki taaa yerlere sürüyor,Döşden yukarısı açık,lastikle göğüs hizası af buyrun habire aşağı düşüyor.Gelin kızımızda habire yukarı çekiyor.Saçı Hippiler gibi yapılmış vede bolca makyaj ki;nerdeyse o boyayla benim bir kovan boyanır.Ondan sonrada;Daha o gelinin damat duvağını açmadan,gelen öpsün,giden koklasın yaaa.. müslümanık yaa!!!.Lafa gelince kimseye mangalda kül bırakmayız.Düğünlerde bir sürü masraf,israf.bir garibana üç kuruş verme.Ondan sonra Alkollü gerdeğe gir,daha sonra olacak çocuktan vede cemiyetden medet ummm.Öyle yağma yokk!! Neyse işi uzatıpda site yöniticelirinin başını ağrıtmayalım.herkes ne dediğimi anladı zaten.Esen kalınız.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
TUHAF İŞLER
Collapse
X
-
Cevap: TUHAF İŞLER
Sn CESURTÜRK:Bu sitede ki değerli kardeşlerimizin benim gibi düşündüğüne eminim.Terbiye,eğitim aileden başlar.Aile yapısı bozulan milletler dejenere olmaya,ardındanda yok olmaya mahkumdurlar.Herkes ailesine,efradına,milletine,devletine,ümmetine vede insanlığa sahip çıkmak zorundadır.Bu bize Yüce Mevlamız tarafından verilmiş bir görevdir.Ben Buna karışmam?,bana ne?,elin adamından,"bana değmeyen yılan bin yaşasın" mantığı bizi uyutmak için yapılmış bir laftan ibaretdir.Tarih bunun örnekleriyle doludur.Yaz başlarında bulunduğumuz şu günlerde,insanlarımızın vede özellikle hanım kızlarımızın orasını,burasını açarak gezmeleri Bana tuhaf geliyor??? Bir de son zamanlarda TV,basın ve medya ve toplumda görmekteyim.Bayanlar;af buyurunuz,döşleri yarı açık,adeta göğüslerini göstermek ister gibi böyle yırtık,pırtık elbiseler giymekte ve örnek olmakta.Birde bakıyorsunuzki;bir kaç gün sonra aynı giyecekten bayanlar giymekte.Bu tür sanatcı geçinen veya mesleği her neyse olan kişilerin biraz daha edebe haya etmeleri uygun olur sanırım.Bu konuda ebeveynelere görevler düşmekte.selam ve sağlık dileklerimle.
Comment

Comment