fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Onu tasdik için

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Onu tasdik için

Bir padişahın meclisinde, birisi, "Padişah, beni falan işe memur etti" dese O mecliste bulunanlar o vazifenin ona verildiğine delil isteseler Ve padişah "Evet" dese O adam sözünü en kuvvetli bir delille ispat etmiş olur

Padişah, o adamın sözüne "Evet" diyor gibi, onun o vazifesi ile ilgili bir meselede, onun iltiması İle her zamanki adetini ve vaziyetini değiştirse, o adamın hatırının yüksekliğine ve görevinin tasdikine elbette ki "Evet" sözünden daha kati ve sağlam bir delildir

Öyle de, Resul-ü Ekrem (sav) dava etmiş ki:

"Ben şu kâinatın Sahibinin elçisiyim Delilini, benim iltimas ve duam ile her zamanki adetlerini değiştirmesidir İşte, parmaklarımdan beş musluklu bir çeşme gibi su akıtıyor Ayı, bir parmağımın işareti ile ikiye ayırıyor Şu ağaç, sözüme itaat edip beni tasdik için yanıma geliyor İki üç kişiyi ancak doyuracak bir yemek, dua ve elimin teması île iki yüz, üç yüz adamı doyuruyor"

Demek, Allah (cc), Efendimize verdiği mucizelerle Onun peygamberliğini ilân ve tasdik ediyor (19-Mektup 2jşaret)
  • Fidanligi.com

Cevap: Onu tasdik için

Nasıl ki, bir şanlı padişahın, en büyük bir memuru, çeşit çeşit hediyelerle bir çok kavmin bir arada bulunduğu bir şehre geldiği zaman, her taife onu kendileri adına karşılamak için bir temsilcisini gönderir
    öyle de, Ezel ve Ebed Sultanının, en büyük memuru olan Hz Muhammed (sav), O Sultanın bütün mahlukatına gönderdiği hediyelerle âleme teşrif ettiği zaman, taştan, sudan, ağaçtan, hayvandan, insandan tut, ta aydan, güneşten, yıldızlara kadar her taife ona ait bir mucizeyi göstererek, Onun nübüvvetini alkışlamış ve kendi dillerince "Hoş geldin!" demiştir

Comment

Bir gün huzur-u Nebevide(a.s.m) derince bir gürültü işitilir Efendimiz : "Yetmiş senedir cehenneme yuvarlanan bir taş şimdi cehennemin dibine düştü Bu gürültü onun gürültüsüdür" diye ferman buyurur Bir müddet sonra birisi gelir ve "Yetmiş yaşındaki falan münafık Öldü" der

Efendimizin beliğ bir temsille beyan ettiği hadisenin tevilini gösterir

Misaldeki gibi, Efendimizin (sav) bazı çok yönlü ve teşbihli ifadelerinde tefsire ihtiyaç vardır (19Mektup 4İşaret 2Esas)

Comment

Tavus kuşu gibi pek güzel ve muhteşem bir kuş yumurtadan çıkar, gelişir, semalara kanatlanır O kuşun güzelliğini, donanımını, nakışlarını yerdeki yumurtanın kabuğunda arayan aradığını bulamaz O adamın yaptığı ahmaklık olur

Peygamberimiz'e (sav) sathî bir gözle, beşerî bir urba ile, et-kemik anlayışıyla bakan, onun hususiyetlerini derinliğiyle, manevî yönleriyle göremez, anlayamaz Tavus kuşunu yumurtada arayan adamın durumuna düşer (Mesnevi-Hubab)

Comment

Working...
        X