fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Endonezya nasıl Müslüman oldu?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Endonezya nasıl Müslüman oldu?

Kendi halinde bir tüccardı. Bir gün kumaşları gemiye yükledi.
    Endonezya'ya gitti, oraya yerleşti. İşini orada devam ettirdi.

Kumaşları kaliteliydi. Tam da halkın aradığı cinstendi.
    Kendisi de kanaat sahibi bir insandı. Kazancı az olsun,
    temiz olsun düşüncesindeydi. Bir gün geç geldi iş yerine.
    Eleman iyi bir kâr elde etmişti sattığı mallardan. Merak etti, sordu:

- Hangi kumaştan sattın?

-Şu kumaştan efendim.

-Metresini kaça verdin?

-On akçeye.

-Nasıl olur?" diye hayret etti,

-Beş akçelik kumaşı on akçeye nasıl satarsın?
    Bize hakkı geçmiş adamcağızın. Görsen tanır mısın onu?

Eleman gitti, müşteriyi buldu, getirdi.
    Dükkan sahibi müşteriyi karşısında görür görmez, helâllik istedi
    ve fazla parayı müşteriye uzattı. Müşteri şaşırmıştı.
    Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyordu.

-Ne demekti hakkını helâl et?

Olay kısa sürede dilden dile dolaştı.
    Çok geçmeden kralın kulağına kadar vardı.
    Sonunda kral kumaş tüccarını saraya çağırdı. Kral sordu:

-Sizin yaptığınız bu davranışı daha önce biz ne duyduk, ne de gördük.
    Bunun aslı nedir?

-Ben, dedi tüccar, bir Müslüman'ım. İslâm dini böyle emreder.
    Müşterinin bana hakkı geçmişti. Dolayısıyla kazancıma haram girmişti.
    Ben sadece bir yanlışı düzelttim.

Kral,

-İslâm nedir, Müslümanlık nedir? gibi peş peşe sorular sordu.
    Birer birer sorularını cevapladı. Kral ilk defa duyuyordu böyle bir dinin varlığını.
    Fazla zaman geçirmeden İslâm'ı kabul etti.
    Daha sonra kısa süre içinde de halk Müslüman oldu.

250 milyonluk nüfusa sahip olan bugünkü Endonezya'nın Müslümanlığı
    kabul etmesindeki sır sadece beş akçelik kumaştı.
    Yapılan tek şey vardı sadece: İnandığı gibi yaşamak,
    sahip olduğu güzellikleri çevresiyle paylaşmaktı.
    Efendimizin müjdesi herkese açık: "Doğru ve güvenilir tüccar,
    kıyamet gününde peygamberler, sıddıklar (doğrular) ve şehitlerle beraberdir."
    Yani, asıl etkili olan söz dili değil, hal diliydi. Konuşmaktan çok yaşamaktı.
    Anlatmaktan ziyade davranış dilinin devreye girmesiydi.

Kaynak : Mehmet Paksu, İman Hayata Geçince

Cevap: Endonezya nasıl Müslüman oldu?

zamanın yetimhanelerini de unutmamak lazım. BİRAZ DAHA GAYRET BULURSUN İNŞAALLAH.

Comment

Biraz açarmısınız? Tam anlayamadım...

Comment

Ahhh!!,Ah. nerde o şerefli ecdat.canım OSMANLI....Endonezya'nın Müslüman olması için neler yapmışlar.Hatda 4-5 yıl önceki depremde ve tsunamide bizim devletimiz yardım yapmıştı.Bir tarihci dostum anlatdı.Cennetmekan Abdülhamit Han oraya devletin en zayıf günlerinde bile bugünkü parayla 4 Malyar dolara yakın para yardımı yapmış.Yanlışsam düzeltiniz.kaç Osmanlı Leventi o sularda şehit düşmüş.Güya bizde o ecdatın torunuyuz haaaa?????

Comment

İlk Müslüman Tüccarlar daha hicretin ilk yıllarından itibaren bu bölgelere ticaret için gitmeye başladıklarında (tabiiki bir gaye de tebliğ) görmüşler ki bölge halkı yetim kalan çocukları veya aileler bakamadıkları çocuklarını Avrupalı zengin ailelerin yanında uşak veya köle olarak çalıştırılmak üzere satıyorlar. Bu işin sektörü oluşmuş ve sırf bunun ticaretini yapanlar var. Bunun üzerine Müslüman Tüccarlar örgitlenip vakıflar halinde büyük büyük yetimhaneler kurup bu durumda olan çocukları satın alıp bu yetihanelerde yetiştirmeye başlarlar. Bu durumdan aileler de memnun kalır. Çünkü çocukları yanlarında kalmış oluyordu. Tabii bu çocuklar İslam terbiyesü üzere yetiştiriliyolardı ve yetiştirenlerde ya Sahabi yada Tabiindendi çoğu itibarı ile. Neticede buralardan çok büyük alimler çıkmış ve Çinde bağımsız bir islam devleti kurmuşlar. (Bir makaleden alıntıdır) "Çin’de Uygur Müslümanları dışında bir de öz be öz Çin yerlisi Müslüman bir kitle olduğunu biliyor muydunuz? Bunlara Huiler adı verilir. Peki, ya bunların daha İslam’ın ilk yüzyıllarında nasıl Müslüman edildiği biliyor musunuz?

Müslüman tüccarların Çin’de kurdukları Yetimhaneler aracılığıyla. O zamanlar Çin’de, Müslüman tüccarlar yetimlerin sahipsiz ve acınacak durumda olduğunu fark etmişler. Bunları kendi haline terk eden Çin toplumunun elinden alarak ya Müslüman ailelerin yanına yerleştirmek veya Yetimhaneler açmak suretiyle eğitmişler. İşte bu insanların torunları 1400 yıl öteden bu güne Çin’li nüfus arasında İslam’ı temsil etmiş, alimler ve arifler yetiştirmiş, bir ara (19. yüzyılda) bağımsız bir İslam devleti dahi kurmuşlar. 14. yüzyılda Çin’i dünyaya açan ve uluslar arası bir güç haline getiren bir de amiral çıkarmışlar".MUSTAFA İSLAMOĞLU
          Bşka kaynaklardan da araştırılabilir.

Comment

Yukardaki hikayeyle şu hikaye ne kadarda çok benziyor?

__________________________________________________ ____________________________

LONDRA İMAMI

Londra'daki caminin yeni imamı şehre gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve çoğu zaman aynı şoföre rastlıyormuş.
            Bir gün, bilet alırken şoför yanlışlıkla 20 "kuruş" fazla vermiş. İmam yanlışlığı oturunca, parasını sayınca fark etmiş. Kendi kendine düşünmüş "20 kuruşu geri versem mi şoföre?"... Ama içinden bir ses diyormuş ki "çok küçük bir para ve şoförün zaten umurunda da değil. Otobüs şirketine 20 kuruş ne fark eder?. Bu parayı Allahtan gelen bir hediye gibi... düşünebilirim"
            İneceği durağa gelince, imam kalkmış ve fikrini değiştirmiş, inmeden önce şoförün yanına gitmiş, 20 kuruşu geri vermiş ve demiş ki : "paranın üstünü fazla verdiniz."
            Şoför gülümsemiş ve demiş ki : "Siz camiinin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır sizi ziyaret etmek istiyordum caminizde, İslam’ı öğrenmek için ve bilerek size fazla para verdim nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim."
            İmam inerken nerdeyse bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmış-casına bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışmış, gözlerinden yaşlar dökülerek gökyüzüne bakmış ve demiş ki:
            "Allah’ım az daha İslam’ı 20 kuruşa satıyordum!"

Comment

Hakiki olmayan kıssalara yer verirken dikkat edelim! aksi halde bazı din düşmanları tarafından müslümanları bilgisiz göstermek ve rencide etmek için uydurulmuş hikayeler de olabilir.bunu londradaki imam için söyledim .safi niyetle yazılmış olabilir, ama müslüman uyanık olmalıdır.londra hikayesinde bir sürü çelişki mevcut.mesela yeni imam diyor ama uzun süredir bekliyorum diyor.lütfen düşünelim biraz ve duyarlı olalım.kaynaksız bilgilere itimadımız az olsun.5 sene önce yazılan bi yazıya cevap yazdım .sebebi ise okuyan herhangi bir andada okuyabilir.bu noktaya dikkatinizi celbetmek istedim.umarım faydalı olmuştur.selametle.

Comment

Working...
              X