fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Herkes İnsanlığı Ondan Öğrenmeli

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Herkes İnsanlığı Ondan Öğrenmeli

Sahabeden(Hz.Muhammed'i görüp iman eden kişiler)Zeyd bin Hârise radıyallahü anh, çocuk iken, annesiyle birlikte uzaktaki bir akrabâlarına ziyarete gidiyorlardı ki, yolda haydutlar kafileyi basıp, Zeyd’i esir aldılar.
    Sonra satılığa çıkardılar.
    Hazret-i Hatîce (peygamberimizin hanımı)’nin yeğeni, onu satın alıp halasına verdi.
    O da Resûlullah’a hediye etti onu.
    Resûlullah Efendimiz de âzâd edip evlât edindiler.
    Lâkin babası çok dertliydi.
    Küçük yaşta kaybettiği bu oğlunu çok merak ediyor, hasret ateşiyle yanıp kavruluyordu.
    Diyâr diyâr gezerek onu arıyordu her yerde.
    Her gördüğüne onu soruyordu.
    Nihayet o beldeden Meyye gelenler, “Zeyd”i orada görüp babasına haber verdiler.
    Efendimizin yanında “köle” olduğunu söylediler kendisine.
    Garip, hazine bulmuş gibi sevindi.
    Kardeşini alıp, cebini de parayla doldurup koştu Mekke’ye.
    Ve huzuruna girip yalvardı Resûlullaha:
    - Ey Kureyş’in büyüğü! Duydum ki, oğlum yanınızda köle imiş. Ne olur, onu âzâd et. Ne istersen vermeye hazırım.
    Resûlullah Efendimiz;
    - Kendisine soralım, buyurdular. Sizinle gitmeyi isterse, alın götürün. Para da istemem.
    Kulaklarına inanamadı.
    - Sahi mi söylüyorsunuz?
    - Elbette. Ama beni tercih ederse, onu kimseye vermem. Ona göre
    - Tamam, kabul ediyorum.
    Zeyd’i çağırdılar, geldi.
    Efendimiz, onları gösterip sordular:
    - Bunları tanıyor musun?
    - Evet. Şu babam, şu da amcam.
    - Seni almaya gelmişler. İster onlarla git, istersen benimle kal.
    Zeyd, Efendimize iyice sokulup:
    - Ölünceye kadar sizinle kalmak isterim, dedi. Çünkü benim için hürriyet, size köle olmaktır.
    Babası çok duygulandı.
    Resûlullaha teşekkür edip döndü memleketine.
    Sevinçli ve müsterih olarak.
  • Fidanligi.com

Cevap: Herkes İnsanlığı Ondan Öğrenmeli

Teşekkürler Seyyah kardeşim. İnsan sadece etten kemikten ibaret değil. Duygular, düşünceler ve manevi yüce değerler var insanda. Dünyanın bu dertli tasalı ve sıkıntılı anlarında karşımıza bir anda çıkan bu yağmur serinliği gibi ruhumuzu ıslatıp, sulayan mesajlarınız sayesinde sanki taze bir nefes alıyorum.
    Yoksa bu yoğun iş temposunda manevi işlere ayıracağımız vaktimiz yok... Kapılmışız gidiyoruz....
    Ölüm bizi temelli uyutmadan, uyanmak lazım...

Comment

bu ne ya bu ne sacmalik kardesim bahce duzenimi suleymaniye camisimi yuruyun gidin de dogaya saygi gosterin bu kulturle asla olmaz mantik disi burada doga konusulmali yada sadece aractir bu site bir amac icin butur seylere izin verilmemelidir bende yazzsam nasil tanridir ki erkegin dogumuna izin veriyor ornek deniz ati ayikla princin tasini sacmalik site yoneticileri eger amac bahce ve kulturuyse lutfen bu tur yazilimlara izin vermeyiniz

Comment

yada dogaya asiklari unutunuz bahce kulturunde dini vazlar veriniz hadi bana eyvallah ben kendime bana dogaya hitabeden bir site bulmaliyim bys

Comment

Evet bu site mesleğine gönül vermişlerin sitesidir.Ben de bu meslekte aktif olarak çalışan bir mühendisim. Fakat doğa bana bu işlediğim konuları ders veriyor ve ben de bunları istekli arkadaşlarla paylaşıyorsam, bu konularda isteksiz olanlar ki olabilir, bunu hoş görmelidirler kanaatini taşıyorum. Selam ve saygılar.

Comment

BAHCESELFORUMSEL > bölümlerinden biride
            KÜLTÜR/SANAT/EDEBIYAT/MIZAH/MAGAZIN/BİLİNÇ ve ALGILAMA > bölümü olmasın mı? içerisinde,
            Maneviyatla İlgili Notlar, Nasihatler, Özetler, Hikayeler, Videolar > kategorisi olmasın mı?
            İbret Hikayeleri olmasınmı? tarihten ve bazı özel olaylardan ders almayacakmıyız?
            Herkes İnsanlığı Ondan Öğrenmeli başlığında konu edilen kıssadan rahatsız olunacak durum nedir?
            Allahın elçisinin bir hatırası buraya yazıldı diye bize gönül koyan değerli üyemizi şaşkınlıkla karşılıyorum. Doğayla ilgili birçok site var internette. Dolu!... ama Bahcesel olarak dünyada bir tanedir.

Bu site Ahlaki değerlere bağlı bir ekip tarafından yönetilmektedir. 1 yıldır toplum yararına çalışan, seviyeli ve ilkeli bir sitedir. Herkes istediği konuda ahlak değerleri ölçüsünde ve site kuralları dahilinde yazılar yazma özgürlüğüne sahiptir. Hiç kimse bahceseli bir yöne çekme hevesine kapılmasın. Bahcesel kimsenin malı değildir.

Bahceselin misyonu ve vizyonu bellidir. Her üyesine eşit derecede yaklaşır ve saygı gösterir. Aşağılayıcı konuşmalar ve kişilik onurunu zedeleyici mesajlar yazanlar, lütfen kural ihlali yaptıklarını bilsinler ve sitemize üye olurken şartlarımızı iyi okusunlar. Üyelik şartlarına aykırı mesaj yazanlar ve bilhassa diğer bir üyeye sataşanlar ikaz edilmektedir. Sitemizi beğenmeyenlere saygılıyız çünkü herkesin belli bir değer ölçüsü vardır. Bahcesel ile ismini yanyana görmek istemeyen veya yanlışlıkla üye olduğunu anlayan, lütfen iletişim linkinden üyelik iptali için mesaj yazsın. Hemen üyeliğini iptal edelim. Bahcesele kayıt ücretsiz olduğu gibi kayıt sildirmekte ücretsizdir.

saygıyla arz ederim.

Comment

Working...
            X