fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hortumlu Sivrisinek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Hortumlu Sivrisinek

Hortumlu sivrisinek dünyaya geldiği dakikada hanesinden çıkar; durmayarak insanın yüzüne hücum eder, uzun asâsıyla vurur, âb-ı hayat(kan) fışkırtır, içer. Hücumdan kaçmakta, erkân-ı harb gibi meharet gösterir. Acaba bu küçük, tecrübesiz, yeni dünyaya gelen mahluka bu san'atı ve bu fenn-i harbi(harp sanatı) ve su çıkarmak san'atını kim öğretmiş ve nereden öğrenmiş? Ben, yani bu bîçare Said itiraf ediyorum ki: Eğer ben o hortumlu sineğin yerinde olsaydım; kerr u ferr harbini(vur kaç taktiği)ve su çıkarmak hizmetini çok uzun dersler ve çok müteaddid(defalarca) tecrübelerle ancak öğrenebilirdim.
    Sivrisinek hangi okulda bunları öğrenmiş olabilir.
  • Fidanligi.com

Cevap: Hortumlu Sivrisinek

Allah'tan başka bütün çağırdığınız ve ibadet ettiğiniz şeyler toplansalar, bir sineği halk edemezler." Hac Suresi, 22.73.
    Yunus Emremiz demiyor mu;?

“Bir sineğin kanadın kırk kağnıya yüklettim
    Kırkı da çekemedi, kaldı şöyle yazılı”

Demek ki bir sineğin kanadında kaç kağnı kitap yükü bilgi gizli..

Comment

Bütün hayvanlar ve kuşlar,
      • Birer Rabbani birer kaside
      • Yüce Allah’tan birer kelime
      • Rahmani birer harftir.
      Sani-i Zülcelallerini tanıttırır ve sevdirir.

Comment

Bütün esbab-ı maddiye-maddi sebepler-toplansa, onların ihtiyarları da olsa, birtek sineğin vücudunu ve o vücudun cihazatını mizan-ı mahsusla(mükemmel bir ölçüyle)toplayamazlar. Toplasalar da, o vücudun miktar-ı muayyenesinde durduramazlar. Durdursalar da, daima tazelenmekte olan ve o vücuda gelip çalışan zerrâtı, muntazaman çalıştıramazlar. Öyleyse, bilbedahe, esbab bu eşyaya sahip çıkamazlar. Demek Sahib-i Hakikîleri başkadır.

Comment

Sivrisineğin gözünü halk eden, güneşi dahi o halk etmiştir.

Comment

nuryolcusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            http://upload.wikimedia.org/wikipedi...man.jpg/260px-Hortumlu sivrisinek dünyaya geldiği dakikada hanesinden çıkar; durmayarak insanın yüzüne hücum eder, uzun asâsıyla vurur, âb-ı hayat(kan) fışkırtır, içer. Hücumdan kaçmakta, erkân-ı harb gibi meharet gösterir. Acaba bu küçük, tecrübesiz, yeni dünyaya gelen mahluka bu san'atı ve bu fenn-i harbi(harp sanatı) ve su çıkarmak san'atını kim öğretmiş ve nereden öğrenmiş? Ben, yani bu bîçare Said itiraf ediyorum ki: Eğer ben o hortumlu sineğin yerinde olsaydım; kerr u ferr harbini(vur kaç taktiği)ve su çıkarmak hizmetini çok uzun dersler ve çok müteaddid(defalarca) tecrübelerle ancak öğrenebilirdim.
            Sivrisinek hangi okulda bunları öğrenmiş olabilir.
            http://upload.wikimedia.org/wikipedi...man.jpg/260px-
            Sivrisinegin bunlari yaptigini ispatlayin kelimeyi sahadet getirecem. Ama tum kan guruplarinda. Ispatlayamazsaniz ne olacak?

Comment

sinekler taifesini yazın dikkatle izlerseniz her birisinin güzel yaratılışını ve mükemmel çalışmalarını hayranlıkla izleyebilirsiniz.
              Gündüz ortasında güneşin varlığının ıspatı nasıl olabilir ki...

Comment

Soru gayet açik ve net. Sivrisinegin her kan uzerinde ayni islemi yaptigini ispatlayiniz. Aksi halde sivri sineke ogreten yanlis ogretmis demektir yada bazi kan guruplarina kiyak geçmis demektir. Buda su anlama gelirki sivrisinegin asilamis oldugu sitma turu hastaliklardan olen çocuklar istenmeyen çocuklar anlamina gelir.

Comment

Sivrisineğin tüm kan gruplarında bu işi yapmasının yada yapmamasının ne önemi var? diyelim ki önemli. Ya sen okuduğunu anlamıyorsun yada cerbeze yapıyorsun yani saçmalıyorsun. Önünde iki ihtimal var.
                  1- Yeni uçan sinek bu işi nereden öğreniyor?
                  2-Kan gruplarını seçtiğini sen söylüyorsun, ki bunu o yavru sinek nereden öğreniyor?

Kan gruplarını seçmeyi de bildiğini sen söylüyorsun. Şehadet getirmek isteyen yavru sineğin hiç eğitim almadan da bu işi bir kere yaptığını görmesi yeter, Şehadet getirmek istemeyenin de gözünü de soksa fayda etmez. Seni tenzih ederim. Sen Fransada bir tanesin.

Comment

Sonuçta tum kan guruplarina yapamiyor . Buda yazidaki var olan aldigi derse ters dusuyor. Okuldaki bir ogrenci eger basarizsizsa bunun iki nedeni vardir. Ya ogrencinin sagligi olumsuzdur derslere gore yada ogretmenin anlatma kabiliyeti yetersizdir.

Comment

İbrahim Bey, Beni yine üzmeye başlıyorsun. Bence sınırları ve sinirleri fazla zorlamasan. Delimisin ne işin var!

Comment

Seyyahı özlediğinin farkındayım ama o zannediyorum ki sana yazmayacak...

Comment

Ben sivrisineğin kan grubu ayırmasından hiç bahsetmedim.Kafana göre birşeyler söyleyip meseleyi farklı mecralara çekmeye çalışma...
                          Ayrıca biz insanların yemek seçmesi sindirim sistemimize bir nakise değildir.Mükemmel bir sindirim sistemimiz olduğu gerçeğini asla cerhetmez.Bütün canlılardaki ,o canlının isteminin dışında saatler gibi işleyen organları o canlılarda tasarruf eden gaybi bir zatı gösteriyor. Bunun aksini eşeğe söylesen ben inanmam deyip kaçacaktır..!

Comment

Working...
                          X