fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Güneşe Sordum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Güneşe Sordum

Meselâ, büyük bir sebep zannedilen güneşi ihtiyarlı(iradeli), şuurlu farz ederek, ona denilse, "Bir sineğin vücudunu yapabilir misin?" Elbette diyecek ki: "Hâlıkımın ihsanıyla, dükkânımda ziya(ışık), renkler, hararet çok. Fakat sineğin vücudunda göz, kulak, hayat gibi öyle şeyler var ki, ne benim dükkânımda bulunur ve ne de benim iktidarım dahilindedir."

"Buradan anlaşılıyor ki en büyük bir sebep en küçük bir neticeye sahip çıkamaz ve asıl icraatı yapan şuurlu,her yere nüfuz eden kudreti ilahiyedir.Bu sivrisinek örneğini her şeye özellikle de canlı,hayatlı mevcudata,eşyaya rahatlıkla tatbik edebiliriz."
  • Fidanligi.com

Cevap: Güneşe Sordum

Hem bu kâinatın sobası olan güneş bir, lâmbası olan kamer bir, aşçısı olan ateş bir, levazımat deposu ve hazineli direği olan dağ bir, sakacı ve sucusu bir ve bağları sulayan süngeri bir-ve hâkeza, bir, bir, bir, tâ bin bir birler kadar...
    Bu birler hep bu kainatın ustasının birliğini gösteriyor değil mi?
    Allah razı olsun seyyah kardeşim.

Comment

bak yine cevap hakki dogdu ya neden kabul gormuyorki bilim artik bunlar asti erkekleri dahi hamile birakir oldu ki deniz atinin erkegi herzaman hamile kalir cocuklari canli dogar yumurta dokumu degil bugun erkek inasnin hamileligi baslamistir biz hala nerelerdeyiz

Comment

İbrahim bey, nerelerdeyiz gerçekten? bilim bilim ne bu bilim. Allahı bulamayan ilim mi olur? aklın yolu "bir" dir. Akılsızlığın yolu binlercedir.

Comment

dogrudur aklin yolu birdir bunu gercekten kabul ediyorum

Comment

he bu arada seyyah la aramizdaki catismaya girmesek o aramizda kalsa seyyah la olan catismamiz sevgi ve saygi seviyesindedir ancak sizin icin ayni seyi soyliyemeyecegim burunlari kalkik insanlar hosuma gitmez insan olduklari icin saygi ama asla sevgi duymamam

Comment

Sevgi beklemiyorum. Bana saygı değil, binlerce bahcesel üyesine saygılı olun.
              Burası sizin atış alanınız mı? atış poligonu olarak mı kullanıyorsunuz burayı? Bu yazılanları binlerce insan okuyor. Bu siteyi hususileştirme kardeşim. Safsatalarınla doldurma burayı...

Seyyah ne demiş, sen ne yazmışsın. Bu aramızda da ne demek? aranızdaysa mail var, telefon var, açın görüşün. Laf olsun diye de buraya birşeyler yazılmaz ki.

(Selami bey görmüyormusun burayı?)

Comment

dusuncelerimde bayagi hakliymisim

Comment

mesaj takibi yok he gulup gecme he ne diyeyim umarim bir gun akliniz basiniza gelirde insanlari oldugu gibi kzabullenmeyi ogrenirsiniz

Comment

Görüyorum Görüyorum. Sayın kalamana sizin yazdıklarınızı da görüyorum.

Sitemizin üyelik kurallarını tekrar okumanızı size de tavsiye ederim. Site kurallarına aykırı bir yazışma ve hakaret olmadığı sürece müdahale etmeyeceğim. Burası kişisel bir site değil. portal sitelerde zıt görüşlü insanlarda olabilir. Saygı ve görgü kuralları içerisinde yazışabilirler. Forum sistemleri bunun için vardır zaten... Lütfen sizde siteyi kişiselleştirmeyiniz... Burası hepimizin....

Comment

neyse ya benim catismam sizinle degil seyyahla siz aradan cekiliniz mumkunse he isterseniz ozur dileyeyim sizden benim icin hic bir sorun teskil etmez eger sizi rahatlaticaksa sizden ozur diliyorum zafer cigliklari ata bilirsiniz ama lutfen seyyah la olan dialoguma bu sekilde girmeyiniz bizim seyyahla olan birlikteligimiz bahce kulturu uzerine tartismamiz din uzerinedir bence siz kendinize mutlu olacaginiz bir insan bularak yazisiniz seyyea bu sacmaliktan dolayi senden ozur dilerim aramiszdaki dialog bu degildi ama kucuk bir karisiklik oldu ama merak etme catismalarimiz devam edicek

Comment

İbrahim bey senin bilim veya ilim dediğin var olan bir şeyi bir araya getiriyor. Eğer senin çok güvendiğin bilim bana yoktan bir şey yaratabilirmi. Mesela yumurta ile spermi değişik alanda birleştiriyor tüp bebek diye seviniyorsun. Zaten varlıgı ortaya çıkan iki şeyi birleştiriyorsun sadece. Sen eğerhi hiç canlı olmayan bir şeye hayat, düşünme,konuşma verebiliyormusun. Erkek hamile kaldı diyorsun onu yarin cansız bir makina da da yapılabilinir. Spermle yumurtanın alınıp değişik alanda buluşturulması sadece o. Yine kopalamada da ayni olay.

Comment

İbrahim bey bir yerde bir şey varsa mütlaka onu yapan ve oraya koyan vardır. biraz düşünmeye davet ediyorum.En basit bir iğnenin dahi ustasını red edebilirmisin. Kainat daki hanği canlı iğneden daha basit.

Comment

ibrahim simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            bak yine cevap hakki dogdu ya neden kabul gormuyorki bilim artik bunlar asti erkekleri dahi hamile birakir oldu ki deniz atinin erkegi herzaman hamile kalir cocuklari canli dogar yumurta dokumu degil bugun erkek inasnin hamileligi baslamistir biz hala nerelerdeyiz
                            Daha önce onun uydurma bir haber olduğunu söylemiştim.
                            Bilimin gelişmesi ne demek?
                            yaratıcının insana verdiği akıl ile olmuyor mu?
                            Ne için hayavanlar için bilimden söz edilemiyor?
                            Allah ın verdiği akıl ve şuur ile Allah ın müsaade etmediği bir şey yapılabilirmi?
                            yani bilimin yaratıcıyı aşması sözkonusu olamaz.
                            Ayrıca çocuk ister yumurtadan ister farklı şekillerde doğsun onu hücrelerden adeta mükemmelce inşa edip hayatını ve hayatına lazım her şeyini veren O'dur.
                            Hem deniz atında ben ayrıca bir tevhid delili görüyorum.
                            Onun karada yaşayan ata benzemesi gösteriyor ki denizlerdeki mahlukatı yaratan zat karadakileride yaratan O dur.Aynı tezgahtan çıkmıştır.

İnsan; vücuduna giren besinler yerlerine giderken bunların dağıtılmasını bilmekten acizken Allah a meydan okur gibi aslinda yine Allah ın yaptığı fiilleri kendisine mal etmesi eblehane bir divaneliktir.
                            Çekirdekleri,yumurtaları,tohumları uyandırıp insanları hayretten parmak ısırtırcasına şekillendiren toprak,su değil de Allah tır demek bilimin ta kendisi olmazmı.(örneğin;mısır ve nar)
                            Şu anda bilim olayın yapılışını anlatırken bu mükemmel fiileri yapan zatı anlatmayabiliyorsa o bilim hakikat olup insanlığı yüceltebilirmi.
                            Üreme Allah ın emsalsiz bir kanunudur ve nevilere göre farklılık gösterebilir.
                            Her kanunun istisnası olabilir. Bu istisna yine sultan tarafından yapılır.
                            Harfi tanıtırken katibi göz ardı etmek insaflı olanların işi değildir.
                            Ayrıca bilimin çıkacağı son noktalara da kuran,peygamber mucizelerinde işaret etmiştir.
                            Birde,her yazımın akabinde aynı nakaratları tekrar etmek,pek hoş olmuyor.

Comment

seyyah once senden ozur dilemeliyim actigin sayfayi sacma bir insanla kavgaya donusturerek basitlestirdigim icin aldigim bir karar sonrasi sitede artik yazi yazmayacagim ve hic bir konuda yorum yapmayacagim

Comment

Working...
                              X