fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Virüsler aleminden en son haberler

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Virüsler aleminden en son haberler

Virüsler aleminden en son haberler

Basın mensuplarına özel bir toplantıda önemli konuları paylaşan Kaspersky Türkiye Ofisi'nin açıklamalarının bir kısmı, sizleri de yakından ilgilendiriyor.

11 Şubat 2009

Tüm dünyada hem en çok satan hem de en çok güvenilen güvenlik yazılım şirketlerinden biri olan Kaspersky, ülkemizde de ofisini açarak global krize meydan okuyarak daha iyi hizmet verebilmek için kolları sıvamıştı. Bu planların bir kısmı, Kaspersky Türkiye Genel Müdürü Murat Göçe ile yapılan sohbette de dile getirilmişti.

Basına Özel Toplantı
    Dün gerçekleştirilen toplantı, her ne kadar basın mensuplarına özel olsa da, gündeme gelen maddeler, internet kullanıcılarının da ilgisini çekecek türden.
    Kaspersky Türkiye ofisinde Teknik Müdür olarak görev yapan Bülent Uysaler'in anlattıkları arasındaki önemli notlardan bazıları şöyle;

:: Her ay 600 yeni virüs ortaya çıkıyor.
    :: Kaspersky, yeni çıkan bir virüse en geç 1,5 saat içerisinde çözüm buluyor. En yakın rakibi olan Norton, yaklaşık 4 saat içerisinde çözüm geliştirebiliyor.
    :: Çok yakında iPhone için de bir Kaspersky çözümü geliyor. Ama şu andaki öncelik BlackBerry için.
    :: Rakipleri olan Symantec'e ait Norton Internet Security'nin performans başarısı altında şimdilik ezilen Kaspersky, asıl golünü Kaspersky 8.0'ın final sürümünde duyurmayı planlıyor. Kaspersky 6.0 ile Kaspersky 8.0 arasında tam 6 kat iyileştirilmiş bir performans farkı bulunuyor.
    :: Kaspersky 8.0, en geç Mayıs 2009 gibi kullanıcılara ulaştırılmış olacak.
    :: Saldırıların %90Çin'den geliyor.
    :: Amerika'nın ulusal güvenlik sorunları listesinde 3. sırada siber suçlar bulunuyor.

• Fidanligi.com

Cevap: Virüsler aleminden en son haberler

Her ay 600 virüs önemli bir değer. ama bundan korunmanın en önemli yolu doğru bilgisayar kullanmaktır. isterse 6000 virüs çıksın. Önemli olan bilgisyarı doğru kullanmaktır. Bunu nasıl yaparız?

En basit ve kısa tabirlerle...

1- Bilmediğiniz internet sitelerine fazla girmeyin.
    2- Ber siteye üye olmayın çünkü maillerinizi yanlış insanlara verirler,dağıtırlar(Bahcesel kesinlikle bunu yapmamıştır ve hiçbir zaman da yapmayacaktır.)
    3- bilmediğiniz insanların maillerini dikkatli açın ve eklerini ve resimlerini güvenmiyorsanız açmadan silin.
    4- Zincir maillere takılmayın, yönlendirme yapmayın.
    5- Herkesin flash diskini bilgisayarınıza takmayın. Kesin virüs vardır
    6- En önemlisi virüs programınızı güncel tutun. Nod32 hergün güncelleme yapıyor. Performansını test etmek için 1 ay kullanmanızı tavsiye ederim.
    7- Bilgisayarınız kişisel eşyanızdır. Faresine bile kimsenin elini sürdürmeyiniz, hastalık bulaşabilir. hele hele kimseye emanet etmeyiniz.
    8- Bilgisayarınızı güvendiğiniz serviste yaptırınız.
    9- Lisanslı yazılım kullanın(Bunu da sırf öylesine, yazmış olmak için yazdım)
    10- hiçbir zaman antivirüsü tek başına yeterli zannetmeyin, yanında anti-spyware programı kullanın ve registry kaydına manuel olarak yazma izni verin. Bu ne demek? spybot search destroy programını kullanın ve teatimer eklentisini birlikte kurun. Gerisi hikaye....

Özetlersek Kısaca Nod32 antivirüs yanında Spybot search destroy ve eklentisi teatimer...
    Gerisi hikaye....

Comment

Valla devlet bize kapersky aldı benim bilgisayar çöktü bende onu sildim gittim internetetn 2 aylık deneme sürümü nod32 kullandım 1 tane virüs hariç hepsini temizledi gerçekten bu konuda iiler denedim gördüm

Comment

Sn. saraç bu değerli bilgilerden dolayı çok teşekkür ederiz.

Comment

Sn Saraç:Ben sadece amatör bir kullanıcıyım.Bu işlerden pek anlamam,48 yaşından sonra anca bu kadar olur. Devlet bizede NOD 32 proğramı aldı ve güzel.Ancak;burada şunu sormak istiyorum,bu kötü niyetli kişilere karşı yasal düzenlemeler yokmu? Dünyada ve Ülkemizde bu kişiler tesbit edilip,yaptırım,ceza uygulanamazmı? yada bunları uygulayan ülkeler mevcutmu? Şimdi biri diyecekki nasıl tesbit yapalım? Bende bu bir az bilen olarak, nasıl cep telefonlarının Sim Kartıyla tesbit yapılıyorsa, Bilgisayarda da buna benzer yöntemler geliştirilebilir. Esen kalınız.

Comment

Sayın TABİATÇI, yasal yaptırımlar sadece Ülke içerisinde geçerlidir. İnternet Global bir olay. Eğer dünya yüzünde hiçbir ülke sınırlarına yada sularına girmeyen, hiçbir kanuna tabi olmayan bir yer olsa(ki var) kim karışabilir? Büyük okyanusta böyle bir yer olduğunu ve oradan yasa dışı illegal içeriklerin internette yayınlandığını ve yıllardır bu işin hep devam ettiğini duymuştum. Bu açıklamam illegal işlerle uğraşanlar içindi.
            Ayrıca virüs yapan birisi (hacker), virüs ile ün salmak için yapıyor. Rekor denemesi yapıyorlar. Hacker demek kendini ustaca gizleyebilen demektir. Yoksa hacker olamaz. Karda yürüyüp izini belli etmeyenlerdir. ( Bazen de yakalandıkları oluyor ama çok nadirdir).
            Allah, kötü niyetli insanları sitemizden uzak tutsun.

Comment

Sn Saraç:Hepemizden uzak olsun,Aminn!!,hayatım boyunca haksızlığave kötülüğe elinden geldiği kadar karşı çıkmış bir insanım.Bazı kötü niyetli insanların böyle fütursuzca insanlara zarar vermesinin engellenmesidir.

Comment

Ben antivirüs programı kullanmıyorum. Dos ortamında açılan ve geri yükleyen ghost adlı bir programım var. Bu bilgisayarımı ilk haline geri getiriyor.

Comment

Sayın Halil İbrahim Bey, Bu program tüm bilgilerimizi de siler. değil mi?

Comment

Sayın Saraç,
                    bilgisayarı ilk haline çevirmeden önce D'ye alınan bilgileri silmiyor.

Comment

Bu www.Bahcesel.com sitesi çok başarılı olduğunu biliyorum. bu haberin aynısı TURKIYESEL Türkiyenin Haber Bilgi Forum Portalı - TÜRKİYESEL TÜRKİYENİN HABER BİLGİ PAYLAŞIM PORTALI sitesinde de var.

Sitem de halen eksikliklerin mevcut olduğunu biliyorum. Ama oldukça yeni bir site. Sitemin gelişmesinde yardımcı olan babama da buradan teşekkür ediyorum. Zamanla ben büyüdükçe sitem de büyüyecek inşaallah...

Comment

Working...
                      X