fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Portable VLC Media Player 0.8.6e

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Portable VLC Media Player 0.8.6e

Portable VLC Media Player 0.8.6e
    Boyut : 9.6 Mb
    Kullanım izni : 1 dakikalik yakalama
    Dil : Türkçe
    Platform : Windows (Tümü)

TANITIM

VLC Media Player uygulamainin tasinabilirsinsin sürümüdür. VLC Media Player, full adi VideoLAN Client Media Player olan, açik veri kodlu bir çoklu orfull yürütücüsüdür. Günümüzde sahip oldugumuz ses, video dosyalarini oynatabilmek için neredeyse hepimiz bir çözücü paketi kullanmak zorunda kaliyoruz. Zaman zaman elimizdeki ses, video dosyalarini oynafulladigimizdan, birçok çözücü paketini denememize ragmen hala sorunlar yasadigimizdan yakiniyoruz. Bir çözücü paketi sahip oldugumuz dosyalarin bir kismini oynatabilirsinsinken, bir başka paket ise başka dosyalarimizi oynatabiliyor. Yani elimizdeki ses, video dosyalarini sorun yasamadan oynatabilmek için oldukça büyük bir ugras veriyoruz. VLC Media Player uygulamai tüm buradaki sorulari ortadan kaldiriyor !

Sahip oldugu dahili ses, video çözücüleriyle herhangi bir ek çözücüye gereksinim duymadan tüm dosyalarimizi oynatabilen uygulama yukarida sözü edilen karmasaya dur diyor. Tek yapmaniz gereken uygulamai kaydedip kurmak, gerisi VLC Media Playerin isi. Bu mükemmel özelligi ile tasinabilirsinsin bir uygulama olarak da nitelendirebilecigimiz uygulamai, USB bellegimize ya da bir baska depolama aracina atip kendi PCimiz disinda da kullanabilirsinsiniz. Bu sayede nereye gidersek gidelim, kimin PCini kullaniyorsak kullanalim ses, video dosyalarini oynatma sorunumuz ortadan kalkmis oluyor. MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DiVX, MP3, OGG, daha onlarca ses, video biçimini oynatabilen uygulamain desteklemis oldugu tüm dosya biçimlerinin listesine asagidaki satirlardan gözatabilirsinsinsin.

Dosya paylasim uygulamalarini kullanmayanimiz sanirim yoktur. LimeWire, eMule, Ares, BearShare vb. dosya paylasim uygulamalarindan birini ya da birkaçini hemen hepimiz kullaniyoruz. Bu uygulamalarla indirmeye çalistigimiz dosyalarin bazan yarim kaldigi, tüm dosyanin indirilemedigi durumlar olabiliyor. Böyle bir seyle karsilastigimizda yine VLC Media Player yardimimiza kosuyor. Yarim kalmis olan ses ya da video dosyasini açip indirmis oldugumuz dosyayi geri dönüsüm kutusuna atilmaktan kurtariyor. Ayrica buradaki özellik ile herhangi bir dosya paylasim uygulamai ile ya da baska bir yolla indirmekte oldugumuz ses, video dosyalarinin da önizlemesini yapabilmemiz mümkün.

VLC Media Playeri başka orfull yürütücülerinin tümünden ayiran bir baska özelligi ise sahip oldugumuz videolari arkaplan izlesü biçiminde izleyebilmemiz. Evet yanlis duymadiniz bir video izlerken ekrana fare ile ters tiklayip Duvarkagidi dedigimizde izle bir duvar kagidi gibi ekrana yayiliyor. Bu özelligi kullanarak video izlemek gerçekten çok zevkli oluyor. Ters tiklama demisken buradaki yolu kullanarak yapabileceginiz bir baska güzel seyden bahsedelim. Birçogumuz ekranimizdaki izlenün tümünü ya da bir kismini yakalayabilmek için uygulamalar ya da Windowsun Print Screen özelligini kullanmaktayiz. VLC Media Player iste buradaki özelligi de sunuyor bizlere. Izlemekte oldugumuz videodan anlik izle almamiza yarayan buradaki özellik Fransizca Enstantane sözcügü ile ifade edilmis. Ters tiklayip enstantane dedigimizde ekrandaki izleyü yakayabiliyoruz.

Tanitimimizin basinda VLC Media Playerin açik veri kodlu oldu oldugundan bahsetmistik. Lakin VLC Media Playeri buradaki sekilde tanimlamak eksik olur. VLC Media Player isletim sistemlerinden bagimsiz bir uygulama. Bu nasil oluyor diyebilirsinsinsin. Durum söyle; VLC Media Player tüm isletim sistemleri altinda çalistirilabilirsinsin, de tüm platformlarda yükseltilebilirsinsin bir uygulama. Ücretsiz bir veritabani kütüphanesine sahip oldugundan farkli isletim sistemleri altinda çalistirilip, yükseltilmesi mümkün. Yazilimla ayrica Net üzerinde bir yayin sunucusu olusturabilirsinsin, sahip oldugunuz videolari yayinlayabilirsinsinsin. VLC Media Playeri hangi sistem Ayrıcarine sahip olursa olsun istediginiz PCda çalistirabilmeniz de mümkün. Çünkü uygulama çok düsük sistem Ayrıcarine sahip PClarda dahi çalisabilecek biçimde tasarlanmis.

VLC Media Playerin Ayrıcari bunlarla da bitmiyor. Yazilim alt yazi destegine sahip. Alt yazi desteginden yararlanabilmeniz için hiçbir sey yapmaniza gerek yok. Çünkü uygulama kendiliginden alt yazilari bulup çalistirmaya basliyor. Bir başka özellik ise tema destegi. Yazilima buradan istediginiz temayi kaydedip ekleyebilirsinsinsin. Kullanimi oldukça basit olan, birçok orfull yürütücüsünden daha basarili oldugunu rahatlikla söyleyebilecegimiz buradaki uygulamain Ayrıca ses, video oynatma konusunda rakibinin olmadigini söyleyebilirsinsiniz.

Yazilimin Destekledigi Biçimler :
    MPEG (ES,PS,TS,PVA,MP3)
    ID3 etiketleri
    AVI
    ASF / WMV / WMA
    MP4 / MOV / 3GP
    OGG / OGM / Annodex
    Matroska (MKV)
    WAV (DTS dahil)
    Raw Sesleri: DTS, AAC, AC3/A52
    Raw DV
    FLAC
    FLV (Flash)

Destekledgi VIdeo Çözücüleri :
    MPEG-1/2
    DIVX (1/2/3)
    MPEG-4, DivX 5, XviD, 3ivX D4
    H.264
    Sorenson 1/3 (Quicktime)
    DV
    Cinepak
    Theora (alpha 3)
    H.263 / H.263i
    MJPEG (A/B)
    WMV 1/2
    WMV 3 / WMV-9 / VC-1
    Indeo Video v3 (IV32)

Destekledigi Alt Yazi Biçimleri :
    DVD 6
    SVCD / CVD
    DVB
    OGM
    Matroska
    Text files (MicroDVD,
    SubRIP, SubViewer, SSA1-5, SAMI, VPlayer)
    Vobsub

Destekledigi Video Filtreleri :
    Deinterlace
    Cropping
    Image wall
    Image adjust
    Rotate/Mirror
    Logo overlay
    Magnification
    Image distortion
    Bluescreen
    RSS/Atom feeds

Destekledigi Ses Çözücüleri
    MPEG Layer 1/2
    MP3
    AC3 - A/52
    DTS
    LPCM
    AAC
    Vorbis
    WMA 1/2
    WMA 3
    ADPCM
    DV Audio
    FLAC
    QDM2/QDMC (QuickTime)
    MACE
    Real Audio 8
    Speex

Not : Yazilimi Windows 95/98/Me isletim sistemlerinde kullanacak olan ziyaretçilerimiz lütfen öncelikle buraya tiklayarak indirecekleri araci C:WindowsSystem dizinine kopyalasinlar, ardindan VLC Media Player uygulamaini kursunlar.

Editörün Notu : Bugüne kadar hemen hemen denemedigim orfull yürütücüsü kalmamistir. Windows Media Playerdan BSPlayera, Zoom Playerdan Media Player Classice kadar tüm orfull yürütücülerini uzun zaman dilimlerinde kullandim. Lakin hiçbirisinde VLC Media Playerdan aldigim zevki, performansi alamadim. Bugüne kadar hangi dosya biçimi olursa olsun açamadigi olmadi, beni hiç yari yolda birakmadi. Zaman içerisinde kendisini çok iyi yükseltdi, hala da yükseltmeye devam ediyor. Bu mükemmel uygulamai tüm ziyaretçilerimizin mutlaka denemesi gerektigini düsünüyorum.

VLC Media Player her seye yeter !

Devami...
Working...
X