fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bu meyva nedir ?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• bu meyva nedir ?

Fotoğrafı Gönderen: nazsan

Fotoğraf Hakkında Bilgi: bursa nın yakın ova köylerinde tarla kenarlarında yol boyunca yabani olarak yetişen ağaçlar bunlar. meyvayı ikiye yarınca kendine has bir kokusu var , hoş değil bir şeye benzetemedim. kudret narı diyenler oldu. kudret narını iyi bilir ve kullanırım. Bu meyva koca ağaçta, kudret narı sarmaşık gibi tırmanıcı. meyvası da çok farklı kudretnarının

1 comment

Bahcesel Fotoğraf Servisi Photosel'de göster! bu meyva nedir ?
  • Fidanligi.com

Cevap: bu meyva nedir ?

Üç gün önce cevap yazmıştım ama neden silinmiş anlayamadım. Bu meyveye halk arasında "AYI DUTU" derler. Litaratür adı "MAKLORA" dır. Dikenli bir ağacı vardır. Meyvesi ve yaprağı yapışkan bir sıvı salgılar. Meyvesi dev bir dut'a benzer. Yenilip yenilmediği hakkında bir bilgim yoktur.

Comment

Sn Kenan haklı.. İstanbul'dan yaklaşık 1 ay önce gelirken Bolu'ya yakın otoban kenarında bir tesisde mola vermişdik orada bu meyveli ağaçdan bizim teyze oğlu epeyce topladı.Hatda bir,kaç tanede bana verdi.Kendisine sorduğumda romatizmaya etkili olduğunu,ağrı kesici özelliği olduğunu izah etdi.Nasıl kullanıldığını sordum?.Kendisi"Bıçakla ortadan ikiye,üçe böl ve ağrıyan deri bölgesine sür,daha sonra sürdüğün yeri bir bezle kapa" dedi.Bende dediği gibi bıçakla kestim ve sümüksü bir yapıda,acaip nahoş kokan bir nebat ortaya çıktı.Bende hiç kullanmadan aynen çöpe atdım.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sn Kenan haklı.. İstanbul'dan yaklaşık 1 ay önce gelirken Bolu'ya yakın otoban kenarında bir tesisde mola vermişdik orada bu meyveli ağaçdan bizim teyze oğlu epeyce topladı.Hatda bir,kaç tanede bana verdi.Kendisine sorduğumda romatizmaya etkili olduğunu,ağrı kesici özelliği olduğunu izah etdi.Nasıl kullanıldığını sordum?.Kendisi"Bıçakla ortadan ikiye,üçe böl ve ağrıyan deri bölgesine sür,daha sonra sürdüğün yeri bir bezle kapa" dedi.Bende dediği gibi bıçakla kestim ve sümüksü bir yapıda,acaip nahoş kokan bir nebat ortaya çıktı.Bende hiç kullanmadan aynen çöpe atdım.

Boşver bildiğin meyvelere bak...

Comment

Working...
        X