fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yıldız restorasyon tezi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Yıldız restorasyon tezi

MERHABA
    Anıtsal ağaç restorasyonu hazırlamakta olduğum master tezinin bir parçasını oluşturmaktadır. yıldız sarayının şehzade köşklerinin bulunduğu avlusu öncelikli olmak üzere sarayın genel peyzajı ve saray bahçelerini içeren bir tez olacak. sizlerin bana yardımı olur diye düşünüyorum. yıldız sarayı ile ilgili çalışma yapmış olanlar ya da burası ile ilgili kaynak önerebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Cevap: Yıldız restorasyon tezi

sayın cizimci;

Anıtsal ağaç restorasyonu ile ilgi olarak yapılan uygulamalar ülkemizde 3 Orman Mühendisi nin bir araya gelerek kurduğu deneyimli bir grup tarafından profesyonel olarak yapılmaktadır.(ve kendilerinin dediğine göre bu işi başka yapanda yokmuş).
    Topkapı sarayından başlayarak bir çok tarihi ve doğal alanda yaşı yüzlerce yılı bulan bir çok ağacın restorasyonuda bu uzman ekip tarafından yapılmıştır ki ben de Atatürk Ormanın'da yürüttükleri bir restorasyon çalışmasında bizzat yer aldım.
    Akademik olarak türkçe kaynak İ.Ü Orman Fakültesi yayınlardan Prof.Dr. Suat ÜRGENÇ hocamıza ait Süs Bitkileri Yetiştirciliği ... adlı kitapta yer almakatadır.(Kütüphaneden temin edebilirsiniz veya bende yardımcı olabilirim.) Söz konusu kitapta ağaç restorasyonu detaylarıyla anlatılmaktadır.
    Tezinizi hangi üniversitede yaptığınızı bilmiyorum ancak Yıldız Sarayı ile ilgili olarak yapılmış bir y.lisans tezinin Konunuza yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
    Peyzaj Mimarı Sn. Özlem GÜLOĞLU tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Hazırlanan tez İstanbul Tarihi Saray Bahçelerinin Restorasyon ilkelerinin Saptanması başlığıyla hazırlanmış olup Yıldız Sarayı da bu kapsamda incelenmiştir.
    Umarım size bir faydası olacaktır...
    Saygılarımla...

Comment

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Tezi Y.T.Ü. sinde yapıyorum. o bölgenin seçilme nedeni de yıldıza ait bildiğimiz korunan son bölge olması ve kötü bir uygulamaya maruz kalmadan kurtarılma isteğidir. bahsettiğiniz tez şuan elimde mevcut. ayrıca İ.Ü öğretim üyelerinin yaptığı ağaç tespit çalışmalarına ulaştım. kütüphaneye ilk fırsatta giderek Prof. Dr. Suat ÜRGENÇ in kitabını da inceleyeceğim.

Comment

merhaba;

Ankara üniversitesi peyzaj mimarlığı bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim ve Peyzaj Mimarı Sn. Özlem GÜLOĞLU tarafından hazırlanmış teze bitirme tezim için ihtiyacım var acaba nasıl ulaşabilirim ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler kolay gelsin..

Comment

Sayın pyzj;
          Öncelikle çalışmanızda başarılar dilerim.YÖK geçtiğimiz yılda aldığı bir kararla bilimsel çalışmaların hızlanması ve bilgiye ulaşmanın kolaylaşması açısından günümüze değin yapılmış tüm tez ve doktoraları internet sitesinden erişime açtı.Yazarının izin vermesi durumunda bu tezleri sisteme üye olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
          Aradığınız tezi kontrol ettim.Sisteme kayıtlı gözüküyor.
          Tezi indirebilmeniz için (eğer izinli ise) .:: Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi ::. adresine girip üye olmanız yeterli olacaktır.Bir meslektaş olarak tekrar başarılar diliyorum.
          Kolay gelsin...

Comment

yardımınız için çok teşekkür ederim ama tezin izni olmadığı için elde edemedim hala tekrar teşekkür ederim iyi çalışmalar...

Comment

Working...
            X