fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Göknar(Köknar) Ağacı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Göknar(Köknar) Ağacı

Göknar (Abies), Köknar olarak da bilinir, çamgiller (Pinaceae) familyasının Abies cinsinden iğne yapraklı ağaç türlerine verilen ad.

Kuzey yarımkürede mutedil (ılıman) iklim bölgelerinin, yüksek dağlık kesimlerinde ve Kuzey Afrika, Himalayalar ve Türkiye'de doğal olarak yetişir.

Yaz-kış yeşil, boylu orman ağaçlarıdır. Piramidal veya dar konik bir şekilde gelişme gösterir. Gövde genel olarak çatallanma göstermez, dallar gövdeye çevrel olarak dizilmiştir. Kozalakları yukarıya doğru dik olarak durur. Bu özelliği ile kozalakları aşağıya bakan ladinlerde ayrılır. Kökleri kuvvetli ve kazık köktür.

Göknar türleri genellikle yarı gölge ortamlarda iyi gelişme gösterir. Nemli ve verimli orman topraklarını tercih ederler. Ancak nemli, kumlu, veya killi topraklarda da iyi gelişirler. Kireçli topraklardan hoşlanmazlar Hava nisibi nemini yüksek, yaz aylarını yağışlı ve serin olmasını isterler.

Yaklaşık 45 türü mevcut;

Ülkemizde bulunan türleri:

*Uludağ Göknarı

*Kazdağı Göknarı

*Doğu Karadeniz Göknarı

*Toros Göknarı

Cevap: Göknar(Köknar) Ağacı

Yalova-Karaca Arberatum'da ağaçları tanıtan rehberin bize Anadolu Göknarı olarak anlattığı ağaç literatüre geçmemiş.Kafama göre de ekleme yapmak istemedim.

Bünyesinde bulunan suyun yüzde 1'ini kendi için,yüzde 99'unu havaya verip yağmur yağmasına yardımcı,görkemli,muhteşem göknar,Doğu Karadeniz türüne giriyor olabilir.

Ne dersiniz?

Comment

bn agathis dammara die bi göknar türünü arıorum ama bulamadım ingilizce yayınlar haricinde.. dammara göknarı olarakta gecioo yardımlarınıız bekliorum

Comment

arkadaşlar ben bunları tohumdan ektim Uludağ Göknar

*Doğu Karadeniz Göknarı

*Toros Göknarı
        herkese sevgiler

Comment

Gölge ağaçlarından en sevdiğim ve süksesyonda her zaman sessiz ve derinden giden bir tür. Sarıçamla dostluğu taki bir yaşlı Sarıçamın devrilip alttaki Göknarların ışık bulmasına kadar sürer

Saygılarımla...

Comment

Bilginize teşekkür ederim.Ağacı ve yeşil'in her çeşidini seviyorum.Bunu yetiştiren kardeşlerimide seviyorum;kendilerine saygılar sunuyorum.

Comment

BANA DA TOHUM TEMİN EDEBİLECEĞİM BİR YER SÖYLER MİSİN?

Comment

Working...
              X