fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çatlaklar

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Çatlaklar

Çatlaklar
    Ağaç malzemede çatlamalar, kuruma sonucu liflere paralel, radyal ve yıllık halkalara teğet yönlerde çalışmanın farklı bulunması, şiddetli soğuk (don) veya sıcaklık, rüzgarın döndürücü etkisi gibi çeşitli nedenlerle meydana gelmektedir. a. Çevre Çatlağı Kesimden sonra kabukları soyulmuş bulunan ağaç gövdelerinde kuruma esnasında odunun yıllık halkalara teğet yönde daha fazla çalışması dolayısıyla çevrede ve liflere paralel yönde olmak üzere çok sayıda çevre çatlakları meydana gelmektedir. Derin çevre çatlakları kereste üretiminde tomruklardan kalın kapak tahtalarının çıkarılmasına ve dolayısıyla ana ürün kaybına neden olmaktadır. Küçük ve orta büyüklükteki çatlaklar kenar veya kapak tahtalarında bırakılmalıdır. Daha derin çatlaklar ise biçme hattında kalacak şekilde testereye verilmelidir.

Cevap: Çatlaklar

Bu konuda benim başımdanda ufak bir hadise geçti.yazamadan edemedim.Kovan yapmak amacıyla biçtirmiş olduğum.Tahtalar'ın başlarına gazete kağıdına beyaz tutkal sürüp yapıştırdım.tutkallı ve gazeteli keresteler çatlamadı,diğerlerinden bazılarında önemli çatlamalar oldu.

Comment

Working...
    X