fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gülnar'da yanan ormanlık alana 11 ton tohum atılacak 3 milyon fidan dikilecek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Gülnar'da yanan ormanlık alana 11 ton tohum atılacak 3 milyon fidan dikilecek

Mersin'in Gülnar ilçesindeki orman yangınından etkilenen 3 bin hektarlık alana 11 ton tohumun atılacağı ve 3 milyon fidan dikileceği bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Orman Yangınına Müdahale Harekat Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Gülnar'da yanan 3 bin hektarlık ormanlık alanın ağaçlandırma çalışmalarına 2008 yılı sonunda veya 2009 yılı Ocak ayında başlanacağını söyledi.

Yanan ormanlık alana 11 ton tohum atılacağını ve ayrıca 3 milyon fidan dikileceğini anlatan Gözükara, yerleşim yerlerine yakın yerlerde oluşturacakları koruma bantlarına ise yangına dayanıklı zeytin, defne ve harnup ağaçlarının dikileceğini kaydetti.

Gülnar yangınında temmuz ayında beklemedikleri saatteki hızı 70 kilometreyi bulan ve sürekli yön değiştiren rüzgar karşısında zor durumda kaldıklarına dikkat çeken Gözükara, küresel ısınma nedeniyle gece gündüz arasındaki sıcaklığın nerede ise eşitlenme noktasına gelmesinin ve havadaki nem oranının düşük olması nedeniyle yangını söndürmede güçlük çektiklerini anlattı.

3 bin hektarlık alanın yandığı 2 kişinin hayatını kaybettiği yangının Yukarı Kavakoluğu Köyü'ndeki bir vatandaşın bahçesini temizlemek isterken yaktığı ateşin ormanlık alana sıçramasıdan kaynaklandığını tespit ettiklerini anlatan Gözükara, olayı Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirdiklerini söyledi.

(Cihan Haber Ajansı)

Cevap: Gülnar'da yanan ormanlık alana 11 ton tohum atılacak 3 milyon fidan dikilecek

e pes yani bahçe temizlemek için ateş mi yakılır. Birileri anlatsın artık insanlara oksijeni yok et, ormanı yak, 2 insanın hayatına, yüzlerce hayvanın telef olmasına sebeb ol ee bahçemi temizledim.
    varmı böyle bişey

Bakın ben İstanbul Küçüksudayım ve burada sürekli bunun mücadelesini veriyorum. İstanbul'da insanlar bunu yapıyorlar belediyeye şikayet ediyorum umursamıyorlar herhangi bir ceza yokmu bu konuda benim bildiğim kadarıyla ateş yakmak yani bahçe temizlemek için bir suç
    ne yapacağız da anlatacağız bunları yada nasıl anlamalarını sağlayacağız bilmiyorum

En azından yapılan çalışma sevindiriçi artık nekadar zamanda orman eski haline dönecek kaç yıl geçecek tohumlar filize filizler fidana fidanlar ormana dönecek?

Comment

Cevap: Gülnar'da yanan ormanlık alana 11 ton tohum atılacak 3 milyon fidan dikilecek

Selami bey
      bizim adımıza adalet bakanlığına bir yazı gönderseniz,cezaevindekilerin ağaçlandırma çalışmalarına iştirak edilmeleri, diktikleri fidan adedince günlerinden düşülmesine
      Milli Eğitim Bakanlığına bir yazı gönderseniz,ne idiği belirsiz kutlamalar yerine ağaçlandırma,fide dikme organizasyonları yapılmasına,diktikleri fidana göre not yükseltilmesine
      Bu ham fikir olarak söylediğim ve sayısını artırabileceğimiz örneklerle ilgili olabilirliği belki zor değişik fikirleri seslendirsek diyorum.
      Konya'da Alaaddin Tepesi(her yer düz olduğu için böyle bir tepe ihtiyaç hissedilmiş galiba)vergisini ödemeyemeyenlerin vergi borçları karşılığunda toprak taşımaları sonucu oluşturulmuş.

Comment

Sn KERDİ;Önerilerinize teşekkür ederim.Bu Tür tepecikler ANADOLU'nun pek çok yerinde var.Ecdadımız akıllı insanlarmış.Bizde bu ecdat'a layık olalım ve her tür varlığımıza sahip çıkalım.Bu tür duyarlılığınızdan dolayı sizi tebrik ederim.Ama bu işler büroktarların işi.Kanun,yönetmenliklerle düzenlenir.Bence bu işler eğitimle olur.Eğitimin ilk safhasıda aileden gelir.Cahil insanlarla hiç bir yere varılamaz.Devletimiz ve bizi yöneten idarecilerimiz;Ormanı korumayı,ağacın faydalarını,anız ve areş yakmanın zararlarını yeni,yeni anlatmaya başladı.Basit bir yasal düzenlemeyle TV'lerde bu konular yayınlattırılabilir vede Okıl müfredatlarına bu tür dersler konulabilir,Her yıl ağaç bayramı veya günü düzenlenip,teşvik etdirilebilir.Şahıslara atıl vaziyetdeki topraklar 50 yada başka süreli orman yapmak amacıyla,basit düzenlemelerle verilebilir.Esen kalınız.

Comment

Peki devletten beklentilerimiz güzelde bizler neler yapabiliriz
          hadi şimdi ağaçlandıralım şurayı desek acaba nasıl bir prosüdür uygulanması gerekiyor bilen var mı? yani bizler gönüllü olarak birşeyler yapmak istesesek mesaj atmak yerine bizzat bu olayın içinde bulunsak
          nasıl bir yapılanma gerekir bunun için ve nerelere müracaat etmek vs
          yol gösteren olursa sevinirim

Comment

Working...
          X