fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Doğanın Çığlığını Duyan Var mı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Doğanın Çığlığını Duyan Var mı

Çanakkale’de önceki gün 500 hektar ormanlık alana zarar veren yangının söndürülmesinin ardından Antalya ve Adana’da çıkan yangınlarda, yüzlerce hektar orman kül oldu.

Antalya’nın Manavgat İlçesi Karabük Köyü yakınlarında dün saat 12.30’da başlayan orman yangını kontrol altına alınamadı. Yangın şiddetli rüzgárla Serik İlçesi’nin Akbaş Köyü’ne doğru yöneldi. Sarıacık Mevkii’ne ulaşan alevler nedeniyle bölgedeki 3 köy boşaltıldı. Manavgat’ta yanan alanın 200 hektarı aştığı kaydedildi. Antalya’nın Kemer İlçesi’nin Göynük Kanyonu’nda çıkan yangında 2 hektar, Gazipaşa İlçesi’nin Çalıpınarı Köyü yakınında çıkan yangında ise 20 hektar kızılçam kül oldu. Meteoroloji Bölge Müdürü Yunus Demir, Antalya’da hava sıcaklığının 41 dereceye çıktığını buna karşın nem oranının azaldığını belirterek, "Maalesef orman yangını için gerekli olan her şey var" dedi. Adana’nın İmamoğlu İlçesi’nde dün sabah saat 09.00’da başlayan orman yangınına ise 20 arazöz, 2 helikopter, 1 greyder, 2 dozerle müdahale edildi.

Haberler.com
  • Fidanligi.com

Cevap: Doğanın Çığlığını Duyan Var mı

Duymuyoruz herhalde ki her sene aynı senaryo ile karşılaşıyoruz.
    Bir yerde ki yangın söndürülmeden diğeri başlıyor. Geçen yaz önceki yaz hep aynılarını yaşamadık mı? Neden önlem alamıyor CANIM TÜRKİYEM anlamıyorum neden ekip kuramıyor neden çiftçiye anız dışında yapabilecek başka şey öğretmiyor? Yada mangalda yediği iki parça lezzeti koca bir ormana değişiyor.
    Zaten hava şartları yangınlar için elverişli bir yandan aşırı sıcak bir yandan rüzgar. Ama ençok zararı oraya birşeyler yapmak için oturan insanların görevlerini yapmaması vermiyor mu?
    Geçen akşam haberlerde taş suyu vardı komşu Yunanistan geçen sene canı yanınca bu sene bu yöntemi kullanmaya başlamış. Hemde nereden alıyor dersiniz CANIM ÜLKEM TÜRKİYE'den bunu buşan bir türk vatandaşı ama kullanmaya başlayan Yunanistan
    Şimdi soruyorum böyle bir imkan var madem komşu önlem almış kullanıyor biz neden bekliyoruz? Yada neyi bekliyoruz kalan ormanların da yok olmasını mı?

Sanırım bizler de vadandaş olarak kulaklarımızı tıkayıp gözlerimizi kapadık ki hiç bir tepki vermiyoruz.

Comment

Evet sayın öznur doğru haberi ben okudum ve güldüm. Siz ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum bu ülkede yenilik için ağzınızla kuş tutsanız boşa ancak dayın diyecek al bu iş olur. Bakın size yaşadığım bir olayı anlatıyım yıllarca bitki besleme ürünleri pazarladım. Bir belediyede deneme yaptık herşey tamam denemeler başarılı hatta 100 ağaç dikmişler 98 i tutmuş ve onlar 85 ede razılar. İş ürün almaya geldi ve devreye bir dayı girdi bizede dendiki ya ne farkeder oda organik oda organik halbuki biri anya biri konya sonuç hüsran ve fırçayı müdür yedi. Ama onun suçu yok başkan yaptı diyemez başkan yardımcısına yani ondan anladınmı canım arkadşım

Comment

Sayın Üyeler;
        Ben de bu konuya çok üzülen ve acil olarak birşeyler yapılmasını isteyen biriyim..Tedbir konusunda Sayın öznur'un bahsettiği taş suyunu ben de televizyonda izledim,Balıkesir'li bir vatandaş tarafından bulunmuş ve çok mantıklı bir ürün...Bu konuda ben de bir öneride bulunmak istiyorum; Malumunuz üzere orman yangınlarının yayılmasının ana sebepleri,rüzgar,çok ilerilere fırlayan çam kozalakları ve anızlar..Fırlayan çam kozalakları anızlı tarlalara düştüğünde anız çok çabuk tutuşuyor ve atlamalar yaparak yangının yayılmasına neden oluyor...
        Diyorum ki Tarım bakanlığı buğday,arpa ya da anız bırakan diğer bitkilerin tarlalarının biçiminden hemen sonra sürülmesini mecbur kılsa, Küçük de olsa bir çözüm olmaz mı?
        Taş suyu ve anızlı tarlaların hemen sürülmesi konusuna devletimizin ve vatandaşlarımızın duyarsız kalmayacağını umuyor,Saygılar sunuyorum...

Comment

Working...
        X