fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bitki koruma ürünleri bayilik veya toptancı izin belgesi almak için gerekli olan evraklar?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bitki koruma ürünleri bayilik veya toptancı izin belgesi almak için gerekli olan evraklar?

Bayilik veya toptancı izin belgesi almak isteyenler, başvuru dilekçesi ekinde bayilik veya toptancılık yapacakları ildeki il müdürlüğüne aşağıdaki belgelerle birlikte müracaat ederler.

a) Diploma veya mezuniyet belgesi onaylı sureti.

b) Sınav sonuç belgesi.

c) Bayilik veya toptancılık yapılacak yerin veya deponun açık adresi.

ç) Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah belgesi.

d) İki adet vesikalık fotoğraf.

e) hizmet süresini gösterir belge.

f) Ziraat mühendisleri için Ziraat Mühendisleri Odasına, üye olduklarını gösteren belge.
  • Fidanligi.com

Bitki koruma ürünleri bayilik veya toptancı izin belgesi verilecek kişilerde aranacak şartlar nelerdir?

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Ziraat mühendisi olmak,

c) Kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel kuruluşlarda zirai mücadele hizmetlerinde en az üç yıl çalışmış;

1) Ziraat teknisyeni,

2) Meslek yüksekokullarından bitki sağlığı ile ilgili dersi alarak mezun olmuş tekniker

olmak,

ç) Bakanlıkça veya Milli Eğitim Bakanlığınca veya Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yılda bir kez yapılacak olan sınavda 100 tam puan üzerinden 80 ve üzeri puan almak.

Comment

Bitki koruma ürünleri Bayilik veya toptancı izin belgesinin geçerlilik süresi ne kadardır

(1) İzin belgesi alan bayi ve toptancıların, bayilik veya toptancı izin belgeleri beş yıl süre ile geçerlidir.

(2) Birinci fıkrada belirtilen süre sonunda Bakanlıkça aralık ayında yapılacak sınavda altmışbeş ve üzeri puan alan bayi ve toptancıların izin belgelerinin geçerlilik süreleri, il müdürlüğünce beş yıllık süreler için uzatılır. Yapılacak olan sınavın konuları, 6 ncı maddenin beşinci fıkrası çerçevesinde sınav ilanı ile ilgililere duyurulur.

(3) Bakanlıkça her yıl bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak sınava beş yılını doldurarak izin belgelerinin geçerlilik süreleri sona eren bayi ve toptancılar katılırlar.

(4) İkinci fıkrada belirtilen sınavda yeterli puanı alamayan bayi ve toptancıların, bayilik veya toptancı izin belgesi iptal edilir.

Comment

Cevap: Bitki koruma ürünleri bayilik veya toptancı izin belgesi almak için gerekli olan evraklar?

slm lar 10 yılı aşmış tarım il müdürlüğünde ya da köy hizmetlerinde çalışmış birinin ziraat mühendislik diplomasıyla nasıl dükkan açabilirim bana yardımcı olabilir misiniz

Comment

Cevap: Bitki koruma ürünleri bayilik veya toptancı izin belgesi almak için gerekli olan evraklar?

mersinde ikametgah ediyorum. bayilik sınavından 80 aldım. bayi acmak isteyen bana ulasabilir.

Comment

2011 yılında nezaman olacak bu sınav ve bu sınava hangi kaynaklardan nasıl çalışmak gerekir yardımcı olurmusunuz?

Comment

2011 sınav tarihi ile ilgili bilgisi olan yokmu?

Comment

Working...
              X