fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ağaçlarım tutumu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Ağaçlarım tutumu

Kasım ayında 2 adet çam (çamlar 3 metre boyunda ve kökleri kendinden çuval topraklı) ve 5 adet meyve fidesi diktim:
    Çamalar: yani 1 fidan 1/4 oraninda sarardi digeri 1/2 oraninda sarardi yani haftada 1 gübreli su veriyorum faydali olurmu yani kurtarabilirmiyim yoksa birsey yapmadan bekliyeyimmi öte yandan 5 adet meyva agaci dikmistim hepsi cicek açti ama bazilarinin yapragi burusuk gibi oldu.. bitkilerimin durumu sizce nedir ne yapmaliyim?
  • Fidanligi.com

Cevap: Ağaçlarım tutumu

sayın ememnun, bence haftada bir gübre bile ağaçlara fazla gelip yakmış olabilir. Gübreyi kesin. sulamayı da haftada birden fazla yapmayın. Ağaçlar biraz rahat nefes alsın.

meyve ağaçlarınızın yapraklarındaki kıvrılma muhtemelen "yaprak biti" dediğimiz zararlıdan kaynaklanıyordur. Bu günlerde en aktif zamanları çünkü. Bunun için bir zırai ilaç firmasından ilaç temin edebilirsiniz.

Comment

Benim kanaatime göre çam bitkisini gelişmeye tetikleyecek bir bitki aktivatörüne ihtiyacınız var. Çamlarınız mutlaka tutacaktır. Bu şekilde rootbal söküm çamlarda bir süre önce yaprak dökülmesi daha sonradan kendisini toparlama olayları olabiliyor. Bence gübre vermeyi kesin ve bir bitki aktivatörü kullanın bu şekilde bitki gelişime zorlanacaktır. Bitkide aktivatöre göre gübrelemeye geçersiniz.

Comment

Ağaçların sürgün uçlarının durumu nedir? yeni yaprak açma, sürgün uzaması var mı?
        Yeşil yaprakları başka bir sağlıklı ağacın yapraklarıyla karşılaştırıp, durumu iletir misiniz?
        Selahattin beyin dediğine katılıyorum, hatta öyle olmasını dilerim. Ancak bana 3m. boyunda çam ağacının yapraklarında 1/4 veya yarısı kurumuş olması ağacın kötüye gittiğine dair izlenim veriyor. burada kararı etkileyecek en önemli ölçü yaşel yaprakların durumu.

Bir fotoğraf gönderebilirseniz iyi olur.

Comment

çamın cinsini yazabilseydiniz daha kolay cevap verebilirdik. yaprakları ve tepe sürgünlei pörsüyüp aşağı bükülme eğilimi içersine girmişse. çok zor. derhal koklendirmeyi teşfik eden kimyasallarla takfiye edin belki kurtulur

Comment

Cevap: Ağaçlarım tuttumu

merhaba,

Dün beykoz fidanligina gittim ordaki bahcivanlarla sohbet ettim sizden kasim ayinda çam aldim sararmaya basladi napiim dedim o da çamın tepesi normalse bisey olmaz ama hergün sula dedi hatirlatayim benim bahçem Beykoz da bogaz ve karadeniz havasi var ve kuzey cephe a için saat 11 de günes alıyor.

Comment

Working...
            X