fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nematod Mücadelesi nasıl yapılır

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Nematod Mücadelesi nasıl yapılır

30cc 40tl 200 lt suya karıştırlarak uygulanıyor yakalaşık 3 yıldr kullanıyorum ve başka kimyasal ürün kullanmıyorum serada sebze üretimi yapıyorum çok memnunun

Comment

ben hem bitkinin geşimi çin süper bioferi ve Nematod ile mücadelede içinde Süper Nemofer tavsiye ediyorum:

Bütün sebze ve meyvelerde , damlama suyu ile dekara 1,5 - 2,5 lt olacak şekilde , vejeterasyon süresince 20-25 gün arayla uygulama tavsiye edilir.

Garanti Edilen İçerik %w / wSuda Çözünür Bakır (CU)2.0Suda Çözünür Demir (FE)2.0Suda Çözünür Çinko (ZN)1.0 Süper Nemofer Ürün Açıklaması ; Tüm bitkiler için damlamadan verilen üründür. Bitkinin daha güçlü içe kök atmasını sağlar. Aynı zamanda bitiki için geliştiricidir. Topraktaki alınamayan gübreleri alınır hale getirir.

Alınamayan gübereler aktif hala geçince çiftçi daha az gübreye ihtiyaç duyar ve girdilerini azaltma başarısı göstermiş olur.Tüm bunların yanı sıra özellikle sera üretimi içerisine dahil olan tüm sebzelerde Süper Nemofer kullanan üreticilerimiz mevcut olan nematod zararlısında azalma olduğunu söylemişlerdir.

Dikim zamanından sonuna kadar Süper Nemofer kullanan üreticilerimiz, daha önce nematod olan üretim alanında daha az ve nerdeyse hiç olmadığını söylemektedirler
      detaylı bilgi için
      megetarim.com yada simse.com.tr

Comment

ilaçla bu işin %100 çözüme ulaşmadıgını duymuştum ilaçla tam çözüme ulaşan varmı? ayrıca ilaçları çok maaliyetli. En uygunu 4-6 ay suda bekletme

Comment

simse_com_tr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          ben hem bitkinin geşimi çin süper bioferi ve Nematod ile mücadelede içinde Süper Nemofer tavsiye ediyorum:

Bütün sebze ve meyvelerde , damlama suyu ile dekara 1,5 - 2,5 lt olacak şekilde , vejeterasyon süresince 20-25 gün arayla uygulama tavsiye edilir.

Garanti Edilen İçerik %w / wSuda Çözünür Bakır (CU)2.0Suda Çözünür Demir (FE)2.0Suda Çözünür Çinko (ZN)1.0 Süper Nemofer Ürün Açıklaması ; Tüm bitkiler için damlamadan verilen üründür. Bitkinin daha güçlü içe kök atmasını sağlar. Aynı zamanda bitiki için geliştiricidir. Topraktaki alınamayan gübreleri alınır hale getirir.

Alınamayan gübereler aktif hala geçince çiftçi daha az gübreye ihtiyaç duyar ve girdilerini azaltma başarısı göstermiş olur.Tüm bunların yanı sıra özellikle sera üretimi içerisine dahil olan tüm sebzelerde Süper Nemofer kullanan üreticilerimiz mevcut olan nematod zararlısında azalma olduğunu söylemişlerdir.

Dikim zamanından sonuna kadar Süper Nemofer kullanan üreticilerimiz, daha önce nematod olan üretim alanında daha az ve nerdeyse hiç olmadığını söylemektedirler
          detaylı bilgi için
          megetarim.com yada simse.com.tr
          çözümmü gübre reklememı

Comment

idris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            çözümmü gübre reklememı
            belki bu konularda yeniyim, belki cahil bir köylüyüm, belkide uygulama yapıp netice aldığım bir ürüne detay için kaynak gösterirken biraz abartmış olabilirim.
            Bana 32 dişini göstermek yerine daha farklı öneri yada edindiğin bir tecrübe ile yorum yapabilirdininiz. Branşınızı bilmiyorum ama siğil hastalığına bir çözüm getirin sizin heykelinizi dikeyim hemde türkiyenin en popüler tarım bölgelerine ben çok güzel reklam yaparım.
            Bu arada eleştirin için teşekkür ederim saygılar.
            "toprakdan geldik toprağa gideceğiz, toprak adına bildiğimizi paylaşmaz isek oda bizden hesap soracaktırO0O0

Comment

Erhan_d Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              ilaçla bu işin %100 çözüme ulaşmadıgını duymuştum ilaçla tam çözüme ulaşan varmı? ayrıca ilaçları çok maaliyetli. En uygunu 4-6 ay suda bekletme
              çiftçilerimizin tarım adına denemediği ilaç kalmamış artık yeni bir ilaç yada yeni bir çeözüm dendiğinde de önce surat asıp sonrada çaresizliğinden deneyelim bakalım demekten başka çaresi kalmamış. organik ilaçlarla organik tarım şuan tek çözüm olarak gözüküyor
              Benim bir önerim hatırladığım kadarıyla 30 yıl önceki yapılan tarım alanlarında hertürlü böcek vardı öyle ki tarlada yemek yerken okadar davetsiz canlı gelirdi ki sofraya şaşarsınız peki ya şimdi tek bir karınca bile kalmadı. bunu nedenmi anlattım işi birazda küçük canlılarla ve toprakla ilişkilendirmek lazım. Örnek: Bir karınca ne yer sizce tabiki mantar yer mantarı nasıl olşturduğuda malum. ya diğerleri.
              Bence tüm bu canlıları geri kazanmanın yollarını araştırmak lazım diye düşünüyorum.
              Varsın elma kurtlu olsun ama toprak da meyva da sağlıklı kalsın.

Comment

Klor dioksitin nematizasyon gelişiminin laboratuarda test edilmesi
                2010

Klor dioksitin nematize etkisinin incelenmesi gerçekleşti. Laboratuarda testlerinde bir çeşit süspansiyon testi uygulandı. Federal Biyolojik Enstitü için bitkinin dezenfeksiyon yolu ile korunmasının incelenmesi yapıldı. Meloidogyne hapla bitkisinin larvası alındı.

Chlorine dioxide 3 ppm dozlama ile başlangıçta çok iyi bir etki gösterdi. Önemli olan bazı larvaların testten sonra 2 saat hareketsiz kalmaları ve 24 saat sonra kendilerini iyileştirmeleri idi. 3 ppm klor dioksit konsantrasyonu laboratuar ortamı dışındaki ekim alanları için de oldukça pratik ve uygulanabilir. Devamında daha küçük canlıların istilası üzerinde de deney yapılmalıdır. 6-10 arası yüksek dozlamalarda 3 dakikadan daha az bir etki zamanı sonunda nematotlar ölüyor. Uygulamadan bir saat sonrasına kadar bazı hareketler gözlendi; ancak 2 saat sonra tamamen bitmişti ve larvalar artık iyileşmedi.

Comment

bilginiz için tşkrler taban suyu yüksek olan yerlerde var fakat.filizlerin diplerinde deliklerde gözlemledi m. geçen yıl zaten altdan filizlerden kurumağa başlıyor tepeye kadar çıkıyor ve baharda gözler patlamıyor, ve 10 günden bu yana yine başladı ve 10 ağaç kurumağa döndü.

Comment

selamlar.vermiş olduğunuz bilgi için ayrıca tşkr ederim.2 dönüm seram var ve salata yetiştiriyorum ve şu anda nematod la başım dertde ne kadar nematist ialaçlar kullansam da aşamıyorum bunu 10gün ara ile ile ilaç veriyorum maliyet yüksek oluyor bol su veriyorum biraz salatanın direncini artırıyorumyapabildiğim artık bu ve salata artık kendini bitirmeğe başladı göztaşı damlamadan uygula öneriyorlar faydası olurmu bu yazmış olduğunuz konuda önerebileceğiniz farkı bir ilaç ve yöntem bulabilirmiyiz

Comment

mirhat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      selamlar.vermiş olduğunuz bilgi için ayrıca tşkr ederim.2 dönüm seram var ve salata yetiştiriyorum ve şu anda nematod la başım dertde ne kadar nematist ialaçlar kullansam da aşamıyorum bunu 10gün ara ile ile ilaç veriyorum maliyet yüksek oluyor bol su veriyorum biraz salatanın direncini artırıyorumyapabildiğim artık bu ve salata artık kendini bitirmeğe başladı göztaşı damlamadan uygula öneriyorlar faydası olurmu bu yazmış olduğunuz konuda önerebileceğiniz farkı bir ilaç ve yöntem bulabilirmiyiz
                      Aleyküm selam mirhat bey.

Salatalığınız kendini bitirmeye durdu derken hasat sonunamı yaklaştı yoksa nematod dan dolayı bitki çalışmazmı oldu.

Hasat sonuna yaklaştıysanız mücadele yapmak mantıksız olur,nematod dan dolayıysa şu şekilde bir uygulamadan sonuç alacağınızı umarım.

Fosforik asit,
                      Oxamil içerikli nemasid,
                      B5A.

Dikim sırtlarını damlamayla iyice ıslattıktan sonra 2 lt/dekar fosforik asiti damlamadan verin,damlamayı kestikten sonra toprağın iyice kabarması için 2 saat kadar bekleyip,Oxamil içerikli nemasidi 2 lt /dekar hesabı damlamadan uygulayın.
                      Bu uygulama nematodu 10 -15 gün boyunca kontrol altında tutacaktır.

Uygulamadan yaklaşık 8-9 gün sonra B5A sıvı organik gübreyi toprakta canlılığın artması ve bağlı kimyasalların çözülüp bitki tarafından alınmasını dolayısıyla bitkiye köklenmeyi teşvik amaçlı 250 cc/dekar hesabı sulamanın 4/3 döneminde damlamadan uygulayın.B5A canlı bakteri içermesinden dolayı kimyasallardan uzak tutun.Gübre tankınızı uygulama öncesi tezenfekte edin.

B5A yı 15 gün arayla hasat sonuna kadar uyguladığınız takdirde B5A içerisindeki bakteriler vasıtasıyla topraktaki canlılık artacak bitki kuvvetlenecek ve nematod tamamen bitmeyecek ama zarar sınırının altında tutulacaktır.

Tavsiyeler, 11 yıllık tecrübeye dayalı uygulamalar neticesi elde edilmiş bilgilerdir.

http://www.b5a.com.tr/video.asp?video_id=3 izleyiniz. Bereketli ürünler diliyorum.

Comment

Bayern in Mocap isimli ilaci nematodlara iyi geliyor diye duydum. Ancak fiyati pahalliymis .kullanan var mi

Comment

Arkadaslar su an formulasyonunu tamamlayıp, sahada sahsen uyguladıgım ve cok iyi sonuclar aldıgım bir yontem mevcut...

Comment

mirhat isimli üye bana özelden ulasırsanız size formulasyonumdan denemelik yollamak isterim. Sonucları beraber analiz ederiz.

Comment

Kastamonu eski tarım il müdürlerinden birine leonarditi anlatırken belgelerini göstermiştim. Belgeleri inceledikten sonra Kastamonu'da yıllarca sarımsak yetiştiriliciğinde nematodla uğraştıkları dile getirdi ve leonarditin nemotod analizinde temiz çıktığını görünce, bu ürün çok güzel dedi.
                              Eklenen Dosyalar

Comment

Ecodox | Klordioksit Tarım bölümüne bakınız. 100 de 100 sonuç alabileceğiniz bir üründür. Özellikle kumluca mavikentte çok güzel sonuçlar alınmış ve satışı yapılmaya devam etmektedir.

Comment

Working...
                                X