fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Erik Fidanımdaki yaprak bükülmeleri

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

  • Erik Fidanımdaki yaprak bükülmeleri

    Herkese Merhaba;
    Ben geçen sen kendi bahçemizi yapmaya başladık. 200 metrekare olan bahçemize meyve fidanları diktik. Ancak bu sene sadece erik ağacımdaki yapraklar resimdeki gibi oldular anlamadım. İlkbaharda ilk bu erik ağacı çiçek verdi. Daha sonra biraz soğuk yaptı acaba bu havadan etkilenmiş olabilir mi?
    Yardımcı olabilir misiniz?


  • Fidanligi.com

  • #2
    Cevap: Erik Fidanımdaki yaprak bükülmeleri

    SN DOSİ:Resimlere bakıldığında gördüğüm kadarı ile yapraklarda epeyce bükülme var.Buda yoğun şekilde yaprak biti olduğuna işaret etmekte.size önerim: En yakın Tarım il ve İlçe müdürlüklerine,yaprakdan numune götürerek ilaç yazdırmanızdır.Bizim size önereceğimiz ilaç etik olmaz ve Şu an yasal olarak zirai ilaç satımı reçeteye bağlanmıştır. Bu nedenle yetkili il ve ilçe müdürlüklerindeki teknik elemanlar size yardımcı olacaktır.kolay gelsin,başarılar dileğimle.

    Comment


    • #3
      Cevap: Erik Fidanımdaki yaprak bükülmeleri

      Bitkilerinizdeki bu durum daha çok Çinko noksanlığına benziyor. Lütfen Tarım İl ve İlçe müdürlüğüne veya bir Zirai ilaç bayisine arızalı yerlerden bitki parçası götürün onlar size uygun gübreyi tavsiye ederler.

      Comment


      • #4
        Cevap: Erik Fidanımdaki yaprak bükülmeleri

        Konuya cevap yazanlar için teşekkürler
        Konu ile bilgilendirme yapacağım.

        Comment


        • #5
          Cevap: Erik Fidanımdaki yaprak bükülmeleri

          Arkadaşlar ziraii ilaç satan yere gittim. Konu ile şöyle yardımcı oldu.
          Bahçemizde ki yaprak biti yoğunluğunu sordu. Tabii bu da tek başına bir konu değilmiş. Yani yabani ot mücadelesini anlattı. Benim yaptığım yanlış yabani otlar çıktıkdan sonra başlıyordu ancak aslında buna mart ayında başlamamı söyledi ve bir ilaç verdi. Bunu yabani otlara püskürtmemi 2-3 gün içinde otların kendilenden kuruyacağını söyledi. Daha çinko ile bahar başında yapmamı artık şu an yapsam da ağacın düzelmeyeceğini seneye kadar iyi bakmamı söyledi. Bende hemen ilaçlama yaptım bugün 2 nci gün. BEnde tabii birşey farkettim bahçemdeki bostanımdaki biberlerimi de sarmış bu yaprak bitleri e moralim bozuldu.
          Forumdan okuduğum kadarıyle ya isopropil alkol veya arapsabunu ile olan karışımı püskürtcem.
          Diğer fidanlaırmız normal gözüküyor. inşallah onlara birşeyler olmaz.

          Comment

          Working...
          X