fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Külleme Hastalığı

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Külleme Hastalığı

KÜLLEME HASTALIĞI
    Hastalık ağaçların sürgün yaprak ve çiçek aksamlarında meydana gelir. Hastalıklı yapraklar kıvrılır.oluklaşır ve sertleşir. Hafifçe kızarır ve beyaz bir küf örtüsü ile kaplanır. Daha sonra yaprak kahverengileşir ve kurur. Hastalık gül,oya,salon bitkileri,elma ve bazı ağaç türlerinde görülmektedir.
    Mücadelesi; kültürel mücadele olarak temiz bitkilerden çelik alınmalı bulaşık sürgünler hastalıklı kısmı 10-15 cm altından kesilip atılmalıdır.
    Kimyasal mücadele ilaçlamaya hastalık bulaşmadan koruyucu ilaçlama yapılmalıdır. Bu amaçla ilk ilaçlama çiçek tomurcuklarının yeni açmaya başladığı dönemde ikinci ilaçlama taç yapraklarının %60 'ını aştığı zaman yapılmalıdır.
    Kullanılacak ilaçlar ve dozları
    Kullanılacak ilaç Formülasyon Dozu (100 İt suya )

Benlate WP 60 g
    Ozymil WP 60 g
    Folicur WP 25 g
    Koruma.kükürt WP 400 g

İyi Günler, benim defne bitkilerim, bahçeden söküp sAksılara aldığım defne ağaçları, bu günlerde yapraklarında bu şekilde lekelenmeler oluyor, bir arkadaşım önemli değiil solanları kopar at dedi, ama bakıyorum her geçen gün artıyor, ayrıca bazı gövde bölümlerinde de örümcek ağı gibi oluşumlarda görmeye başladım,
    bahsettiğiniz ilaçlama çözüm olabilirmi,
    (not hemen yanında saksıda yetiştirdiğim hünnap bitkim var aynı ilaçı onada atabilirmiyim)
    Teşekkürler,
    Hakan özler
    Click image for larger version

Name:	IMG_8722.JPG
Views:	1
Size:	111.7 KB (Kilobyte)
ID:	77212

Comment

Sn İmgetaş:Resimden görebildiğim kadarı ile:Bitkinizde hem külleme,hemde Kırmızı örümcek tanısı izlenilmekte.Bu nedenle;En yakın Gıda-Tarım ve Hayvancılık il yada İlçe müdürlüklerinin Bitki Koruma şube müdürlüklerine,bitki numunesi alarak müracat etmeniz daha etik olacaktır.Bizim buradan ilaç tavsiye etmemiz yasal değildir.Geçmiş olsun,sağlıcakla kalınız.

Comment

Working...
      X