fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kirazda buruşma ve dökülme

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: kirazda buruşma ve dökülme

bilgileriniz gerçekten çok aydınlatıcı.2 senedir Atabey/ısparta bölgesinde döllenme zamanı yüksek nemnden dolayı polen kalitesinde çok ciddi sorunlar yaşadık.havaların sürekli kapalı gitmesi ve sıcaklıklarında 13 -14 derecenin altında olması bal arılarının çalışmalarını engelledi.Bu sene dal koyma işlemini yapacağım. dalların büyüklüğü ne kadar olmalı.bir de dallara arıları cezbeden şeker yada pekmez gibi birşeyler sürmeyi düşünüyorum ? ve çiçek tomurcuk döneminde kaliteli çiçek açımı için mikro elementler kullanmayı düşünüyorum.ben akdeniz üniversitesinde ziraat bölümü öğrencisiyim.bildiğiniz gibi piyasa binlerce kompoze ürünler var.hangisinin kaliteli ayırt etmek çok zor. Siz bana bildiğiniz borlu,fosforlu,mg gibi çiçek kalitesini etki edecek çiçek açtıktan sonrada çimlenmeyi teşvik edecek mikro ve makro elementleri de yapraktan uygulamayı düşünüyorum

Comment

ayrıca vişnenin kiraz döllenmesi üzerine etkisi var mı ? ve sizce tavuk gübresi ve çiftlik gübresi ( keçi yada sığır ) hangisini sonbaharda atmamı önerirsiniz ?

Comment

icigsar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Daha önce de tek çeşitle kiraz bahçesi kurmuş ve sizin karşılaştığınız sonuçla karşılaşmış kişilere de aynı yöntemi önerdim, sonuç aldılar. Polen zaten düşük nem içerir ve çimlenme için gereken suyu dişicik tepesinden alır. Döllenme için gereken süre bir kaç gündür ve kesilen dallar kurumaz. Ancak bazı yıllar çiçeklenme döneminde hava serin ve yağışlı gider ve çiçeklenme dönemi uzarsa, dalların yenilenmesi gerekebilir. Çünlü polenler yağışla yıkanır. Başka bahçelerden alacağınız dölleyici çeşitlerin dalları tomurcuk dönemindeyken olmalıdır. Çiçek açmış olanlar polenlerini kaybedebilir.
        Döllenmeyi sağlayan herhangi bir kimyasal madde yoktur, ancak teşvik eden preparatlar vardır. "Crop Set" adlı preparat bu amaçla kullanılabilir ancak hiç bir zaman polenin yerini tutmaz. Bu preparatın iki işlevi olduğunu düşünüyorum.
        1. Bazı polenler çimlense bile çim borusu yumurtaya ulaşamaz. Bunun Crop Set ile tamamlandığını düşünüyorum. Bu şekilde döllenenlerden normal meyve elde edilir.
        2. Gerçek döllenme olmadan uyarılma ile meyve tutumunu sağlar, fakat bu meyveler de döllenmemiş meyveler gibi, ancak onlardan daha geç ve daha iri iken dökülürler; çok az kısmı olgunlaşabilir, ancak bunların şekli bozuk olur ve ticari değer taşımazlar.
        Döllenmedeki esas amaç çekirdek oluşumudur. Çekirdeğin görevi ise hücre bölünmesini, dolayısiyle meyve gelişmesini sağlayan oksin hormonunu sentezlemektir. Kirazda meyve tutumu için sentetik oksin türevlerinin kullanılma şansı yoktur.
        yorumlarınızı beklediğimi belirtmek isterim
        saygılarımla

Comment

Genetik farklılıklar nedeniyle kiraz vişneyi döllemez.
          Hayvan gübreleri daha çok toprağın organik maddece zenginleştirilerek fiziksel yapısının iyileştirilmesi ve humus kapsamının artırılması için kullanılır, kapsamındaki mineraller ihmal edilebilir. Toprağın humus içeriğinin yüksek olması verilen gübrelerin yıkanarak uzaklaşmasını önler ve alımını kolaylaştırır. Sığır, keçi veya tavuk gübrelerinden hangisi en kolay temin edilebiliyorsa o gübre verilebilir. Toprağın humus kapasitesini artırmak için bir diğer yol da leonardittir ve hayvan gübrelerine göre daha yüksek oranda hümik asit kapsar.

Comment

icigsar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Genetik farklılıklar nedeniyle kiraz vişneyi döllemez.
            Hayvan gübreleri daha çok toprağın organik maddece zenginleştirilerek fiziksel yapısının iyileştirilmesi ve humus kapsamının artırılması için kullanılır, kapsamındaki mineraller ihmal edilebilir. Toprağın humus içeriğinin yüksek olması verilen gübrelerin yıkanarak uzaklaşmasını önler ve alımını kolaylaştırır. Sığır, keçi veya tavuk gübrelerinden hangisi en kolay temin edilebiliyorsa o gübre verilebilir. Toprağın humus kapasitesini artırmak için bir diğer yol da leonardittir ve hayvan gübrelerine göre daha yüksek oranda hümik asit kapsar.
            peki öncede söylemiş olduğum organik gübre kapsamında biz organik madde mikterını artırmak ve bazı mikro elementlerin daha kolay alınmasını istiyoruz. çuvalı 2 tl den 20 kg tavuk gübresi alma imkanımız var ve ağaç başı 1 yada 2 çuval yaşına göre atmayı düşünüyoruz.Ama keçi yada sığır gübresi dönüme 2-3 ton atabiliriz.siz faydalarını göz önünde bulundurursanız hangisini tercih edersiniz. leonarditte humik asit fulvik asit kapsamında carbon oranı çok yüksek çıkabiliyor ve ağaçlarda N noksanlığına yol açabiliyor. eğer leonardit kullanacaksak maliyetler bakımından siz hangisini önerirsiniz ayrıca sizin bilgilerinizle genç bir ziraat mühendisi öğrencisini mesleğe daha çok sevdirdiğinizi unutmayın.
            çok teşekkür ederim ve saygılarımla...

Comment

Working...
            X