fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KURTBOĞAN (İtboğan, Fırtınakülahı) (Aconitum sp.) HASTALIKLARI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• KURTBOĞAN (İtboğan, Fırtınakülahı) (Aconitum sp.) HASTALIKLARI

KURTBOĞAN (İtboğan, Fırtınakülahı) (Aconitum sp.) HASTALIKLARI
    (Park-Bahçe Çiçeği)
    Bakteri'den Yaprak Lekelenmesi : Pseudomonas delphinii parazit bakterisi fırsat bulursa kurtboğana saldırır.
    Çürüklük: "Gövde çürüklüğü", Botrytis sp., Sclerotinia sclerotiorum ve Pellicularia fılamentosa mantarları zaman zaman bu hastalığa sebep olur.
    Mücadele; bulaşık toprak atılır ve taze toprak ile değiştirilir, yahut "buhar" ile pastörize veya bir kimyasal madde ile muamele edilir.
    'Tepe çürüklüğü" hastalığında, Sclerotium delphinii mantarı, düğünçiçeği (Delphinium sp.) ve başka bahçe bitkilerine de hücum eder. Kurtboğan'm hem topraküstü kısımlarında ve hem de kökünde "çürüklük" husule getirir. Mantar bitkinin topraküstü kısmına toprak hattından girer ve ana kökleri istila eder. Gövdenin ve köklerin su ileten dokularında siyah "çizgilenme"ye sebep olur. Hasta bitki saranr, solar ve devrilir.
    Solgunluk : Verticillium albo-atrum mantarı yaprak "kuruması"na, "az çiçeklenme"ye ve gövde içindeki iletim dokularının "siyahlaşmasına sebep olur.
    Cephalosporium sp. mantarı bir derece benzer belirti'ler hasıl eder, çiçeklenme zamanına kadar genel bir solma meydana gelmemesi farklı bir özelliğidir.
    Mücadelesi "gövde çürüklüğü"ndeki gibidir.

Prof.Dr.Sabri SÜMER --SÜS BİTKİLERİ HASTALIKLARI ---2008
Working...
X