fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Biber Fidesi Çiçek Kuruması

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Biber Fidesi Çiçek Kuruması

Arkadaşlar konuyu yanlış yerdemı açtım bılmıyorum ama şöle bi sorunum var. Bahcemde domates ve biber fidesi var. İki çeşitte çiçek açtı. Fakar Biber fidesindeki çiçekler açtıktan sonra kuruyor. Açmadanda kuruyan oluyor bu arada.Domateste suanda bi sorun yok. Benim şüphem şudur. Bıber fidelerinin kökleri çok aşağıda kaldı. Yaklaşık 30 cm derinde. Ve ben suanda yüzeysel sulama yapıyorum. Yani sadece topragı nemlendırmek amacıyla su verıyorum. Çiçek açtıkları zaman sulama tekniği buymus. Domateslerin kökleri toprak yüzeyine yakın olduğu için sorun yok fakat biber fidesinin ekim derinliği yaklaşık 30 cm oldugu için sulama yetersiz kalıyo olabilirmi. Bu düşünceme katılan veya başka düşünceler üreten arkadaşlar bana yardımcı olursa sevınırım....
  • Fidanligi.com

Cevap: Biber Fidesi Çiçek Kuruması

Sevgili Kavun, aslında sorununuzun cevabını çok iyi biliyorsunuz yani 30 cm deri,ne dikmek yada o derinlikte kök bırakmak hiç biber yetiştirmemekle aynı kapıya çıkar. Bu sorun eğer kök derinliğini yüzeysel hale getirmezseniz biber daha yüzeye yakın yerlerden kök çıkarana kadar devam eder domatesde ise kök gelişimi daha hızlıdır yüzeye yakın daha hızlı kök yapacağından onda sorun olmayacaktır.

Comment

Normalde yuzeysel ekım yaptım bıberlerede ama sonradan toprak ekledım bahceye ve bıraz dıpte kaldı asıl kök bogazı bıberlerın. Bakalım bende dedıgınız gıbı yaptım umrarım duzelır.

Comment

Arkadaşlar benimde biberlerin çiçekleri kuruyor saksıda yetiştiriyorum.Ama ne demek istediğinizi anlamadım.Ne yapmam gerektiğini anlatırmısınız?Teşekkür ederim

Comment

Bende saksıda biber yetiştirmeye çalışıyorum. Çiçek açmıştılar döküldüler. Yeni çıkacak çiçeklerde daha oluşamadan kuruyor. Bir türlü çiçek oluşamıyor. Üç fidede bir tane biber var. Bu çiçek oluşmunu engelleyen sebeb nedir? Bilen varsa lütfen cevaplasın.

Comment

%90 çok güneş almasıdır.Aynı şey bende de oluyordu.biberlerdeki hastalıklaryada yıllardır mücadele ediyoruzÇünkü biber çok fazla güneşi sevmiyor.

Comment

Biberleriniz saksıdalarsa saksıların aşırı ısınmasını engelleyecek tedbirleri alınız ve biberleriniz serin olacak şekilde yetiştirmeye yöneliniz normal toprakta ise sık sık ve az az sulayarak serinlemelerini sağlayınız. Aşırı sıcaklar bitkinin çiçek dökerek stres şartlarını atlatmasını sağlıyor.

Comment

selam arkadaşlar biberde patlıcanda kök boğaz çürüklüğü var acilen ne yapmalıym 50 dönüm mahsül kuruyacak yardımcı olursanız sevinirim

Comment

selam arkadaşlar biberde patlıcanda kök boğaz çürüklüğü var acilen ne yapmalıym 50 dönüm mahsül kuruyacak yardımcı olursanız sevinirim

Comment

Working...
                  X