fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

TRİPS'İN BİBERE ZARARLARI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• TRİPS'İN BİBERE ZARARLARI

BENİM CARLİ VE SİVRİ BİBERİM VAR KÜCÜK PARMAGIM GİBİ VE MEMİKLERDE DÜKÜLÜYOR BİBERDE AŞI TRİPİS VAR ONLAR BİBER SAPLARINI ISIRIYORLARDA SARARIP KÖKÖLÜYORLAR İLAŞCIM HAVA ŞARTLARINDAN DİYOR AMA BAZI ARKADAŞLARIMIN ÖYLE BİR SORUNU YOK BU KONU HAKKIDA VE NE İLAC KULLANILACAK BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ TEŞEKÜR EDERİM

Cevap: TRİPS'İN BİBERE ZARARLARI

lazer veya dicarzol sıkabilirsin

Comment

busoruyu hazırlayan sayın arkadaşlar ben onyedeyıldır dolma beber yetiştiriyorum biberde envazla zara yapan tiriptir

Comment

ve yetiştirmiş oldugum dolma biberlerin yüzde seksen beşini
        avrupaya satıyorum
        biberin en önemli işleri yazın halledilir nematot kök çürüklügü ve maçlanması o iki ince pilastikle topragın örtülmesi
        kırk beş gün yada altmışgün örtülü kalırsa nematotve kök hastalıklarına en azından yüzde elli vaydasıvar dır ekimden envazla bir havta sonra saman akarı ve pırodanya mucadelesi başlar sonra tırıp külleme botritis

buyıl tarım bakanlıgının avrupa birligine vermiş oldugu sözleri yerinde görmek amaçlı avrupa birligi gıda komusyon birligiden iki kişi avrupa birligi ilac kalıntılarından iki kişi olmak üzere çifçileri konturol amaçlı geldiler
        tarım bakan lıgın dan ve antalya ilmüdürlügünden mühendisler ve müdürlerimiz vardı
        serik ilce tarım müdür lügün deki mühendis arka daşlar vardı
        avrupa birligi komusyon başkan larıy la oturduk kısa bi tanışma faslı bir kürk kahvesi ikra mından sonra başladı sorular
        ilaclarınızın receteleri iki danışmanınız kim nasıl ödeme yapıyor sunuz belgesi ilce zıraat odasından haftalık düzenli bilgi lendirme varmı ilaç lama yapan ruhsatlı ilaç atma belgesi soruyolar
        ilaç lama yapan kişiile yap mış oldugunuz sözleşme
        kaç para ödüyosun
        danış mana kaç para ödüyorun belgesi tarım bakan lıgı nedadar para variyo danışmanlık için avrupa birligi komusyonuna dedimki togumu güpreyi ilacı satıyor sunuz bizi ırgat gibi kullanıyor sunuz onyıl onbeşyıl çalışıp birik tirip yine avrupa birliginden gidip binek araç alıyoruz bizim paramızı hep siz alıyonuz
        dedikleri türkiye avrupa birligine mal satışında dördüncü sırada imiş niya diye sordum biz birinci olalım dedim bulgarıstana ileri karakol vazivesi vermişler her gelan tırdan numuneal tahlil et avrupa birligine öyle yolla size bir olay anlatayım gecenyıl agıstos yirmi meşinde dikilen dolma beberden oçak ayında alınan numünede konfidor ilacı çıktı buyıl ise konfidorun sahipleri gacici ruhsat almışlar bu ilacı birhafta bekleyip hasat ediyoruz gecenyıl ilaç emeral degeri yüzde üç ise buyıl onüçoldu sanırım gecenyıl birdefa kullanan insan abeş ay sonra mahkeme kapınarında idi buyıl ise her hafta kulla nıyodu bunu il tarım müdürlügündeki arka daşlara sordum avrupa birligi komusyonunu söyliyecegim dedim dedilerki biz avrupaya nasıl vazla balsatarız ona bakmalıyız

Comment

trips biberlerin yapısını bozar ve yeni çıkan biberlerin hepsi yamuk olur lazerde artık etkisiz kalıyor herşey soygun olmuş

Comment

Ekonomik, organik ve çok daha hesaplı olan nisbeten zararlı dışında hastalıklara da dayanım sağlayan kaolin kili veya zeolit tozu kullanmanız size ciddi manada kar ve yardımcı olacaktır.

Comment

Working...
            X