fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yabancı Ot Mücadelesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Yabancı Ot Mücadelesi

slm maydonoz tarlası düzenlemesinde ekimden önce ve ürün yetiştikten sonra ot mücadelesinde nasıl mücadele yapabiliriz kullanabileceğimiz ilaç isimleri verebilirmisiniz teşekkür ederim çiftçi

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sayın imros, çim alanlardaki ince yapraklı yabani otlar için elle toplamaktan başka bir çözüm yoktur. İlaçlı mücadelesi mümkün değildir.
      Nasil yani mumkun degil? 2007 den beridir uretilen ve satilan urun mevcuttur .Bu kimyasal urun çimlere asla zarar vermemekte ancak çimlerin içindeki tum yabani otlari kokune kadar kurutmaktadir.Sayfamdada goruldugu uzere cimlerin bakimini yaptigimda o ilaçtan kullanirim.Mutlaka turkiyedede vardir ama ismi nedir bilemem .bahcivanin gunlugu bakiniz ve yabani otlar ilen temizlendikten sonraki durumu gorunuz .tek bir ot dahi el yordami ile kopartilmamistir ve kesinlikle kimyasaldir.

Comment

Acaba bu ilacin ticaretinimi yapsam.Turkiyede var oldugnu kesin biliyorum ama ismini bilmiyorum

Comment

merhabalar,
          bahçemdeki bitkiler arasındaki yabani otlar için kullanabileceğim etkili bir ilaca ihtiyacım var ... bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?

Comment

Sayın selsarac,

tordon 101 isimli bu iacı nerden temin edebilirim acaba, bildiğiniz bir yer varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Comment

Sayın selsarac Hocam Ben Bir Fabrikada Güvenlik Görevlisiyim Fabrikanın Girişinde Arnavut Kaldırımı Tipi Taşlar Döşeli ve Bu Taşların Arasından Sarmaşık Tipinde Otlar Çıkıyor Bu Otları Yok Etmek İçin Ne Tür Bir İlaç Kullanabiliriz. Daha Doğrusunu İsterseniz Bütün Yabani Otları Tamamen Kökünü Kurutup Olduğu Gibi Toprak Bırakacak Bir İlaç Varmı?

Comment

merhabalar. tordon çim de çıkan mantarlarda(küçük kahverengi) ve ayrıkta da etkilimidir acaba.

Comment

Mantar için etkili değildir.
                  Eğer çim alanı gözden çıkarmışsanız etiket dozuna göre uyguladığınız zaman hem çimi hem ayrığı öldürecektir. Ama çim kalsın ayrık ölsün diyorsanız bu mümkün değil. Ayrığı elle koparmaktan başka bir çareniz yok malesef.

Comment

barmen_1982 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Sayın selsarac Hocam Ben Bir Fabrikada Güvenlik Görevlisiyim Fabrikanın Girişinde Arnavut Kaldırımı Tipi Taşlar Döşeli ve Bu Taşların Arasından Sarmaşık Tipinde Otlar Çıkıyor Bu Otları Yok Etmek İçin Ne Tür Bir İlaç Kullanabiliriz. Daha Doğrusunu İsterseniz Bütün Yabani Otları Tamamen Kökünü Kurutup Olduğu Gibi Toprak Bırakacak Bir İlaç Varmı?
                    Sayın Barmen,
                    Merhaba. Etkili maddesi GLYPHOSATE İSOPROPYLAMİNE TUZU olan

Ticari adı
                    Roundup Star
                    Ranidap 48
                    Girdap 48 SL
                    Stopper 48 SL
                    Triounda 48 SC ot ilaçlarını kullanabilirsiniz. İlaçlandığı her yeşil bitkiyi öldürür. geniş yapraklı, dar yapraklı, tek yıllık, çok yıllık, çalı hatta agaç. Yeşil olan herşeyi kurutur.

Comment

sayın saraç günaydın geniş bir çim alan içerisinde Digitaria sangualis ÇATAL otu olarak tanımladığım yabani ottan yoğun miktarda mevcuttur. bahar başı ilk çıkan otlar eylül e kadar soguklara kadar kalmaktadır. bahçemde bu yabani otu yok etmek için nasıl bir yöntem izlemelim...belki bahar dneminde ve yaz döneminde kullanılması gereken ilaç ne olabilir? genelde weed killer kullanmaktayım topalaklar için sadece üzerlerine spreyleme olaral inpul kullanıyorum ama digitaria için çime zarar vermeden kullanılabilecek bir ilaç bulamadım. yabnacı kaynaklarda MSMA olarak gecen monosodium salt methylarsonic acid nedir ve kullanımı nasıldır teşekkürler.

Comment

Merhabalar,
                        20 yıl önce Köyde yapmış olduğumuz bahçeye bir kaç adet mahlep ağacı dikmiştim.12 yıl köye gidemedik ve bizim mahlep ağaçları o kadar büyümüşki ve tüm bahçeyi kapatmış bahçe içerisnde bulunan çeşit çeşit meyve ağaçları çok kötü olmuş Bu 700 m2 lik bahçenin içerisindejki mahlep ağaçlarını kesip sadece bahçede bulunan meyve ağaçlarını güzel bir budama ve bakım sonrası yeniden bahçeyi meyvelere bırakmak istiyorum.Yalnız bu mahlep ağaçlarını kestikten sonra onların toprakta kalan kütük ve ufak ufak köklerinden tamamen nasıl kurtulabilirim.
                        [email protected]

Comment

Merhabalar,
                          20 yıl önce Köyde yapmış olduğumuz bahçeye bir kaç adet mahlep ağacı dikmiştim.
                          12 yıl köye gidemedik ve bizim mahlep ağaçları o kadar büyümüşki ve tüm bahçeyi
                          kapatmış bahçe içerisnde bulunan çeşit çeşit meyve ağaçları çok kötü olmuş
                          Bu 700 m2 lik bahçenin içerisindejki mahlep ağaçlarını kesip sadece bahçede
                          bulunan meyve ağaçlarını güzel bir budama ve bakım sonrası yeniden bahçeyi
                          meyvelere bırakmak istiyorum.Yalnız bu mahlep ağaçlarını kestikten sonra
                          onların toprakta kalan kütük ve ufak ufak köklerinden tamamen nasıl kurtulabilirim.
                          [email protected]

Comment

sögüt agacindan kurtulma

merhaba,

yurtdisinda yasiyorum ve bahcemde cok büyük bir sögüt agaci var (20 metre yüksekliginde, gövde capi 1 metreden kalin). bu agactan en kolay nasil kurulabilirim? maalesef kesmek yada zehirlemek mümkün degil, cünkü devlet buna izin vermiyor, cok agir para cezasi var. Ancak öyle bir madde ile zehirlemeli ki, sonradan analiz edildiginde anlasilamasin. Simdiden fikirleriniz icin tesekkürler.

Selamlar,
                            MK

Comment

Working...
                            X