fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

dçimde yabani ot

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• dçimde yabani ot

Eklediğim resimdeki yabani otun ( adına darıca filan diyolar o mu bilmiyorum ) çimin ararlarında çok çıkıyor bununla ilgili bir ilaç bulamadım bilen biri varmı acaba yok etmeyi bu yabani otu?
  • Fidanligi.com

Cevap: dçimde yabani ot

Elinizle sökmekten başka bir çözümü yok.

Comment

kirkbes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Eklediğim resimdeki yabani otun ( adına darıca filan diyolar o mu bilmiyorum ) çimin ararlarında çok çıkıyor bununla ilgili bir ilaç bulamadım bilen biri varmı acaba yok etmeyi bu yabani otu?
      MERHABA ,
      Darıcan otu özellikle rulo çim üreticilerini kabusu olmuştur.Mevcut çim alanlarında ki Darıcan otuna karşı henüz bir çare bulunamamıştır.

Darıcan başta olmak üzere diğer yabancı otların zararından kurtulmak için;ürün ekiminden önce toprak işlemlerini iyi bir şekilde yapıp(belleme,çapalama,havalandırma)vb.İşlemlerle önüne geçebilirsiniz.
      Çim alanlarında kullanılan ahır gübreleri yabancı ot sorununun en önemli nedenlerinden birisidir.Biz ahır gübresini Çim alanlarda kullanımını onaylamıoruz.Büyükbaş ve Küçükbaş hayvanları hara ve meralarda yabancı otları yiyerek beslenirler.Ülkemiz koşullarında bazen iyi sterilize edilmeyen-elenmemiş ahır gübreleri kullanılabiliyor.Bu da Çim alanlarda sorun teşkil ediyor.Ahır gübreleri daha çok ticari anlamda ürün yetiştiriciliği yapılan alanlarda kullanılmalıdır.O da iyi sterilize edilmişse.

SAYGILARIMLA...

Comment

Eğer çim alanınız çok büyük değilse einize bir kavanoz alıyorsunuz, kavanoza tavsiye edilen dozdan daha yüksek oranda Roundup döküyorsunuz ve sulandırıyorsunuz ve bir suluboya fırçası yardımıyla bir iki yevmiye vererek bir işçiye tek tek yapraklarına sürdürüyorsunuz 1 dk alanı bir iki günde bir işçi rahatlıkla halleder ayrıca ilaçlanan alanı eğer 10-15 gün biçim yapmazsanız amacınıza ulaşırsınız. Kolay gelsin.

Not: Teorikte tek tek fırçayla sürmek göze çok gelebilir ancak inanın 150 m2 yeri bir satte çok yoğun olduğu halde benim bizzat halletmişliğim var.

Comment

Merhabalar;

Hayvansal gübre kullanımında keçi gübresinin tercih edilemesi daha az yabani ot tohumu içermesi bakımdan daha uygun olabilir. Bildiğimiz gibi keçiler daha çok dal ve yaprak yemekte ve bu sayede yabani otlar ile daha az beslenmektedirler.

Saygılarımla;

Comment

Working...
          X