fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

mayıs böceği yardım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• mayıs böceği yardım

merhabalar.40 dönüm fındık bahcemin 7-8 dönümlük kısmaında cok miktarda mayıs böceği var. ocaların diblerini biraz karıştırdığımda her ocakta en az 2-3 tane buluyorum. inanın bahcemin o kıısmı fındık bahcesinden başka herşeye benziyor. bulduğumu öldürüyorum ama baş olmuyor. bunu nasıl yok edeceğim .hangi ilaçları ve nasıl kullanmam gerekiyor. birde şu sorunum var: fındık dalını bahceleme yaparken kesiyorum ancak o kestiğim yer zamanla cürüyünce o çürüklük dalın bitişiğindeki
    diğer dala bulaşıyor ve dal kurumaya yüz tutuyor. bunun sebebi nedir?yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Cevap: mayıs böceği yardım

vay be 1 haftadır kimse cevap vermemiş cok zor bişemi sorduk

Comment

Zorluktan değil de gözden kaçmıştır. 3 gün kuralına göre eğer 3 gün cevap gelmezse hatırlatmanız gerekir. Tüm forumlarda böyledir.

Mayıs Böceği Erginleri görüldüğü zaman toplanıp öldürülmelidir. Eğer 1 metre karede 3 veya daha fazla larva varsa mücadele yapılmalıdır. Eylül başından ekim ayı ortasına kadar ilaçlı mücadele yapılabilir. İlaçlar bahçıvan süzgeci veya pulverizatör ile toprağa atıldıktan sonra toprak işlenerek 20 cm derine kadar karıştırılmalıdır.

Etkili Madde Formülasyon Dekara Doz 100 lt suya Doz
      Endosülfan 350 g/l EC 8 ml --
      Chlorpyrifos % 25 WP 15 g --

TİCARİ İLAÇ İSİMLERİ:

Hektionex 35 Wp, Thiodan 35 Wp, Bayer Endosulfan WP 35, Korsulfan 35 WP, Korban 25 WP, Pyrinex 25 WP, Agrosban 25 WP, Lorsban 25 WP, Jokker 25 WP,Dursban 25 WP

2. sorunuzu cevaplandıramıyorum. Bilenler yazacaktır.

Comment

teşekkürler

Comment

bi marmara ilaçlama yı ara orda ziraat mühendisleri var danışma hattında ücretsiz yarım ediyorlar bi sorun isterseniz 444 88 18 site adresi Marmara İlaçlama

Comment

teşekkürler

Comment

Working...
            X