zararlılarla mücadelede kimyasal ilaç kullanmak istemiyorum ama bunu başarmak çok zor gibi görünüyor.zeytinlerim istilaya uğramış durumda.taze yapraklar ve yeni sürgünler geçen yıldan beri sürekli birileri tarafından yeniyor ve kuruyor.Aynı bahçede zeytin,ceviz ve pek çok meyve ağacı var.Biyolojik mücadeleden yanayım.Bu siteden adını aldığım(börtü böcek için doğa dostu öneriler ve ev yapımı ilaçlar kitabı)bana bir çok konuda yardımcı olacak gibi görünüyor önümüzdeki günlerde denemelere başlıcam.
Bunun yanında zararlıları yiyen yararlıların konukçukları konusunda ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var.nette biraz araştırdım.Kadife çiçeği,aynısefa,civanperçemi,ısırganotu vb keskin kokulu bitkilerin zararlıları şaşırttığını,ç,çekli bitkilerin de yararlıları barındırdığını öğrendim.zararlılar,yararlılar ve bunların bitki örtüsü konusnda ayrıntılı bilgiye ulaşabileceğim bir adres var mı?bahçenme neyi dikeyim,hangi otu temizliyeyim karar veremiyorum
)
Bunun yanında zararlıları yiyen yararlıların konukçukları konusunda ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var.nette biraz araştırdım.Kadife çiçeği,aynısefa,civanperçemi,ısırganotu vb keskin kokulu bitkilerin zararlıları şaşırttığını,ç,çekli bitkilerin de yararlıları barındırdığını öğrendim.zararlılar,yararlılar ve bunların bitki örtüsü konusnda ayrıntılı bilgiye ulaşabileceğim bir adres var mı?bahçenme neyi dikeyim,hangi otu temizliyeyim karar veremiyorum
)

Comment