fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Salyangoz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Salyangoz

SALYONGOZ Mücadelesi
    Genellikle ilkbaharda faaliyete geçerek kültür bitkilerinin yaprak, sürgün ve meyvelerini kemirmek suretiyle zararlı olurlar. Kemirdikleri yaprakların yalnızca damarları kalır. Yoğunluklarına bağlı olarak ekonomik zarar oluştururlar. Salyangozlarda vücudu örten bir kabuk bulunur sümüklü böceklerde ise vücudu çıplaktır.
    Mücadelesi;kültürel önlemlerden bulunduğu alanlarda az ise toplanıp imha edilir.
    Kimyasal mücadele ise zararlının görüldüğünde mücadele yapmak gerekir. Etkili bir kimyasal mücadele ilkbahar aylarında yapılır. Hazır yem avuçta sıkıldığı zaman dağılmayacak kadar su ile ıslatılarak akşam üzere zararlı oldukları alanlara 2 m ara ile küçük kümecikler halinde dağıtılır. İlaçlanacak alan sulanırsa salyangoz ve sümüklü böceklerin daha çabuk bu alanlara gelmesi sağlanır ve uygulama daha etkili olur.
    Kullanılacak ilaçlar ve dozları
    Kullanılacak ilaç Formülasyon
    Metadex Hazır yem 5-6 kg
    Salyângosid Hazrr yem 5-6 kg
    Helimacide Hazır yem 5-6 kg
  • Fidanligi.com

Cevap: Salyangoz

merhaba nereden soru soracagimi bulamadim o yuzden buraya yaziyorum.bahcemizi yeni cimlendirdik.daha dogrusu hazir cim alip yerlestirdik.2-3 hafta sonra heryerden sulukler cikmaya basladi.nasil kurtulacagimizi sasirdik.kucuk bir kizim var bahcede cok oynuyor agir ilaclardan korkuyorum ona zarar verir diye.ama bu sekildede bahceye cikaramaz olduk.yardimci olursaniz cok sevinirim.inanilmaz buyukler ve coklar((

Comment

Sülük dedikleriniz solucan olmasın. Solucanların toprağa faydası vardır ve zararsızdırlar.

Comment

malesef degiller.ya suluk yada sumuklu bocek olabilir dediler.sumuklu bocekler gezdiklerde yerde iz birakilar diye biliyorum bunlar birakmiyor.bende internette resimlere baktim daha cok suluk bunlar galiba

Comment

Bir fotoğrafını çekip buraya koyabilirseniz size yardımcı olabiliriz

Comment

selam, bahçeme çok sayıda soğanlı bitki diktim ve yetiştirdim, ancak sümüklüböcek ve sülük belasından ( önerilen ilaçlamaların hepsini yapıp, sabah erken ve akşam saatlerinde avuç avuç toplamam rağmen hala zarar veriyorlar ) kurtulamadım... Son çare olarak bahçedeki duvarları ve açıktaki her yeri kireçle boyadım ve ayrıca bir tavsiyeye uyarak bitkilerin arasına ve bu hayvanların gelebilecekleri yerlere toz kireç serptim ( dün itibariyle )... Canımı sıkan şey bu hayvanların nergiz, sümbül ve lalelerin ve diğer pek çok bitkinin tomurcuk halindeki çiçeklerine dadanması... yukarıda yazdığım metotlar dışında bir çare varmıdır ? yardımcı olabilirseniz sevinirim... ( bu arada iklim koşullarının oldukça nemli olduğunu eklemeliyim, İstanbul, beykozda boğaza cepheli neredeyse karadeniz kadar yağmur alan bir bahçe )

Comment

saylangoz için kullanılan ilaçlar kuşlara veya diğer canlılara zarar verir mi ??

Comment

Selsaraç Bey'in paylaşmış olduğu ilaçlarda bulunan etken madde metaldehit'tir.

Aşağıda bağlantısını verdiğim dosya işinizi görecektir.

Comment

sümüklü böcelklerden kurtulmak istiyen varsa çok güzel bir ilacı var zehir birtane bile koymuyo tarlada hemde çok ucuz 5 lira ama ismi şimdi aklımda deyil bir ara yazayım katliyam yapıyo sümüklü böceklere zaten sümüklü böceklerde bitkilerimize katliyam yapıyo ilacı attıktan 1 gün sonraki görüntü çok iğrenç oluyo bütün sümüklü böcekler kararıp ölüyolar ve tiksindirici oluyo

Comment

Merhaba Balböceği,

Bahsettiğiniz ilacı kullanmak isterim adını veya nerede bulunabileceğini hatırladığınızda bilgilendirirseniz memnun olurum. Bahçemiz salyangozdan geçilmiyor ve radikal bir çözüme ihtiyacımız var.

Tolga Kantaroğlu

Comment

Working...
                    X