Poecilimon sanctipauli Br. W.
Tanımı î Genel rengi sarımsı yeşildir. Pronotum uzunca, eyer şeklinde, önde hafifçe boğum yapar; yandan bakıldığında arka kenar hafif olarak eğik ve konkavdır. Erkeklerde tegmina , 2. abdomen segmentinin ön kenarına ulaşmaz. Dişilerde ise pronotum'un altından belirgin olarak dışarıya çıktığı görülür. Erkeklerde cerci uca doğru sivrilerek uzunca devam eder ve uç kısmı siyahtır. Ovipozitor kısa, pronotum kadar, veya ondan biraz daha uzundur. Erginlerde vücut uzunluğa 19—30 mm olup erkekler dişilerden belirgin şekilde daha kısadır. Ovipozîtor'un uzunluğu 8,5-10,0 mm'dir.
Yayılışı : Yurdumuzun Batı ve Güneybatı Bölgelerinde yaygın halde rastlanan bu tür, ayrıca, Rodos, Sakız, Sisam, Kalimnos ve îs-tanköy gibi Ege Denizi'ndeki ^azı adalarda da bulunur.
Zararı ve biyolojisi : Bu türde de dişiler yumurtalarını A. micro-
carpus'un sakları içine bırakır ve takriben P. hamatus ile aynı alanlarda
görülür. Ancak bu tür Batı Anadolu bölgesinde zaman zaman Badem
ve incir ağaçlarına da geçerek onların taze yapraklarını yemek suretiyle
önemli zararlara sebep olur. Bazan sebzelere de geçerek zarar yapar.
Erginlerine Mayıs sonundan Temmuz sonuna kadar doğada rastlanır.
Biyolojisi iyi bilinmemektedir
Kaynak: Türkiye Entomolojisi - Prof Dr. Niyazi LODOS
Tanımı î Genel rengi sarımsı yeşildir. Pronotum uzunca, eyer şeklinde, önde hafifçe boğum yapar; yandan bakıldığında arka kenar hafif olarak eğik ve konkavdır. Erkeklerde tegmina , 2. abdomen segmentinin ön kenarına ulaşmaz. Dişilerde ise pronotum'un altından belirgin olarak dışarıya çıktığı görülür. Erkeklerde cerci uca doğru sivrilerek uzunca devam eder ve uç kısmı siyahtır. Ovipozitor kısa, pronotum kadar, veya ondan biraz daha uzundur. Erginlerde vücut uzunluğa 19—30 mm olup erkekler dişilerden belirgin şekilde daha kısadır. Ovipozîtor'un uzunluğu 8,5-10,0 mm'dir.
Yayılışı : Yurdumuzun Batı ve Güneybatı Bölgelerinde yaygın halde rastlanan bu tür, ayrıca, Rodos, Sakız, Sisam, Kalimnos ve îs-tanköy gibi Ege Denizi'ndeki ^azı adalarda da bulunur.
Zararı ve biyolojisi : Bu türde de dişiler yumurtalarını A. micro-
carpus'un sakları içine bırakır ve takriben P. hamatus ile aynı alanlarda
görülür. Ancak bu tür Batı Anadolu bölgesinde zaman zaman Badem
ve incir ağaçlarına da geçerek onların taze yapraklarını yemek suretiyle
önemli zararlara sebep olur. Bazan sebzelere de geçerek zarar yapar.
Erginlerine Mayıs sonundan Temmuz sonuna kadar doğada rastlanır.
Biyolojisi iyi bilinmemektedir
Kaynak: Türkiye Entomolojisi - Prof Dr. Niyazi LODOS