fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Farelerle nasıl başa çıkacağım?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Farelerle nasıl başa çıkacağım?

Bu yıl diktiğim elma bahçemde epeyce fare delikleri var.Bunlar kış sonuna kadar epey zarar vereceklerin tahmin ediyorum.Bahçenin etrafı telle çevrili olduğu için kuşlar hariç yaban hayvanlarıda giremiyor.Bulunduğumuz yerde benden başka kimse mücadele etmek istemiyor.Çünkü onlar tarla bitkisi buğday yetiştiriyor.Pek umurlarında değil veya zararın farkında değiller.Fare delikleri yoğun olarak sınır bölgelerde ve sürülmeyen bölgelerde....

Linki inceleyin.Fareyle mücadelede umarım faydası olur.

https://www.google.com/url?q=https://gardensel.com/tr/

Comment

teşekkür ederim.

Comment

Konya bölgesinde ultrasonik fare kovucuların işe yaradığını söyleyen çiftçiler var.

Comment

Blok, pellet yada pasta formülasyonlu yemlerden kullanabilirsiniz. Yemleri ya deliklerin içerisine bırakmalısınız yada istasyon denilen özel imal edilmiş plastik kutuların içerisine yerleştirmelisiniz. Bu ürünleri internetten birçok firmadan temin edebilirsiniz. Aşağıya örnek resimleri ekledim. Sektörde satılan tüm yemler işinizi fazlasıyla görecektir ancak yemler tüketildikçe sık sık kontrol etmeli ve yem takviyesi yapmalısınız. Yemlerin açıkta bırakılması diğer canlılara zarar verir.

BLOK:

PELLET:

İSTASYON:

Comment

İlaçlı fare yemlerini öneririm. Yukarıda ikinci resim. Sadece yuvaların içine 3-4 tanecik koyun. Sonra sabah erken saatlerde gidin ve dışarı çıkıp kalan fareleri toplayıp gömün. Yoksa atmaca, tilki vs hayvanlar toplayıp yemesinler.

Comment

Sn Traktörcü Biladerim:Evvelen selam,sağlık ve afiyet dileklerimle görüşümü belirteyim.Bence;Sn Saraç'ın önerdiği Pasta ve pellet türü ürünler daha güzel ve tavsiye ederim.Zira;bu pasta'larda fareyi cezbedici maddeler mevcut.Ayrıca;bunu yiyen fareler hemen ölmüyor.Bunun yanında,yavrulu fareler,yavruyu emzirdiğinde yavrulara geçip,onlarında kalp krizi,yada diğer organlarına zarar verip ölümüne sebep oluyor.En güzeli ise,bu ölen fareleri diğer canlılar yediğinde dozaj fareye göre ayarlandığından,diğer canlılar ölmüyor.En fazla azcık sersemliyor.Diğer yandan istasyonlar;farelerin saklanma ve delik ilgilerine göre ayarlanmış.Lakin;siz istasyon almıyacaksanız,önerim şu:70'lik plastik boruyu yaklaşık,35-40 cm kesiniz ve pasta yada pelleti içine yerleştiriniz.En önemli tiyo...Elinize plastik eldiven yada maşa alınız.Zira fareler ilacı yemiyorlar.Mevla'ya emanet olunuz.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Sn Traktörcü Biladerim:Evvelen selam,sağlık ve afiyet dileklerimle görüşümü belirteyim.Bence;Sn Saraç'ın önerdiği Pasta ve pellet türü ürünler daha güzel ve tavsiye ederim.Zira;bu pasta'larda fareyi cezbedici maddeler mevcut.Ayrıca;bunu yiyen fareler hemen ölmüyor.Bunun yanında,yavrulu fareler,yavruyu emzirdiğinde yavrulara geçip,onlarında kalp krizi,yada diğer organlarına zarar verip ölümüne sebep oluyor.En güzeli ise,bu ölen fareleri diğer canlılar yediğinde dozaj fareye göre ayarlandığından,diğer canlılar ölmüyor.En fazla azcık sersemliyor.Diğer yandan istasyonlar;farelerin saklanma ve delik ilgilerine göre ayarlanmış.Lakin;siz istasyon almıyacaksanız,önerim şu:70'lik plastik boruyu yaklaşık,35-40 cm kesiniz ve pasta yada pelleti içine yerleştiriniz.En önemli tiyo...Elinize plastik eldiven yada maşa alınız.Zira fareler ilacı yemiyorlar.Mevla'ya emanet olunuz.

En mantıklı ve pratik olanıda pasta ve pelet türü ürünler.

Comment

Efendim teşekkür ederim, bende sizlere sağlık ve afiyet dilerim.
                  Sanırım tavsiye ettiğiniz ürünün en güzel yanı, dozajın fareye göre ayarlanması ve ölen farenin başka hayvanlarca yenmesinde zarar görmemeleri... Bunu mutlaka dikkate alıp bende uygulayacağım. Selamlar.

Comment

Gerçek dünyal,ı hayatı insanca paylaşımını bilendir.

Kerem-01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    En mantıklı ve pratik olanıda pasta ve pelet türü ürünler.
                    Arkadaşlar bu ürünlerin kullanımında, uyarmak gereği duyuyorum, çünkü olaya sadece kendi açınızdan bakarak çözüm üretmeyi amaçlıyorsunuz, bu bir kısır döngü içinde itibar görebilir, bu canlılar bize zarar verecek duruma gelmişse bunun sebeblerine inmeden peşin yargılama ile bu canlılardan ilk elde kurtulduğumuzu sanabiliriz.

Ama hiç unutmayın ki doğada canlıların bulunma sebeblerini yaradan tespit etmiştir, onların ölümü bizim belalardan kurtuluş anlamına gelmez, bilakis doğadaki canlılar dengesinin bozularak bir başka belalara girmeyeceğimizi kimse garanti edemez.

Ben bir doğa sever olarak her canlının yaşama hakkının var olduğuna, hatta bunun bana faydalı olduğu inancındayım, sizlerin yüce yaratıcıyı anlama konusundaki şu bilgileri aktarmak isterim Yüce yaratıcı her canlıyı bir sebeb üzerine yarattım delillerini kutsal kitaplarla biz insanlara bildirmiştir.

Bu canlıları telef etmeden nüfuslarını kontrol altında tutma zorunluğu içinde olarak kimyasallarıda kullanma zorunluğu vardır biz akıl sahiplerine, kullanımıda ölçüyü sizin takdirlerinize bırakıyorum.

Saygılarımla.
                    Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Bir dostumun arkadaşının Çanakkale yakınlarında yazlığı var. Her sene eve geldiklerinde kapının önünde koca bir yılanla karşılaşıyorlar vede çok korkuyorlar. Bu bir kaç yıl devam ediyor. Köylülerde yardım talep ediyorlar ve köylüler yazlık sahibinin isteği üzerine yılanı bulup öldürüyorlar. Bir dahaki sene geldiklerinde yazlığı farelerin bastığını görüyorlar ve o günden beri o yılanı arar oluyorlar. Kolay gelsin

Comment

Sn ERAY:Tabiat'ın bir bütün olduğu,insanların çeşitli sebeplerle bu dengeye ağır tahribat verdiği konusunda sizinle hemfikirim.En önemli sorunumuz ise;İnsanların bu konuda duyarsız olması ve eğitilmemesi.Ancak;Tarlanızı fareler istila etdiyse ve bunları yok edecek tilki,kartal,atmaca,yılan vs. gibi canlıları birileri yok et etdiyse benim suçum ne?.Bir çitci yada bahçe sahibi olarak ürünümü,yada bahçemi korumak zorundayım.Elbetde ki;bütün zirai yada yapay ilaçların mutlaka yan etkileri vardır.Diğer yemlerin yanında yukarda bahsetdiğim ürünler kötünün iyisi demek doğru olmazmı?

Comment

Saygı Değer arkadaşlar hepinize verdiğiniz bilgiler için teşekkürederim.kendi adıma zaten arazide benden başka mücadele etmek isteyen kimse yok.bende tek başıma bu işte başarılı olabileceğimi sanmıyorum. Çevremde benden başka meyve bahçeside olmadığına göre benim yapacağım mücadele çok sınırlı kalacaktır.

Ben 1 yaşındaki elma fidanlarımı kurtarmak adına daha radikal bir çözüm olarak fidanın yerden 20-30cm lik kısmını bir boya veya değişik bir madde ile (meyve fidanınada zarar vermeyecek) farenin hoşuna gitmeyen bir şeylersürsek.......Böyle bir madde var mı?

Comment

Organik TarımdaBitki Koruma Yöntemleri Sütleğen Otu Suyu/Sütü
                            Nematodlar gibi toprak altı kurtlarınınproblem olduğu topraklara uygulanır ve nematod zararını büyük ölçüde ortadankaldırır. Malzemeler ve Hazırlanışı Sütleğen otu, su. Mart veNisan aylarında çiçeklenme sonrası süt oluşumunun en yüksek olduğu dönemlerdeeldivenle toplanarak çuval içine doldurulan sütleğen otları, büyükçe bir kabıniçine çuvalla konulur ve tokaçla iyice ezilir. Kabın içinetemiz su doldurularak 12 saat beklemeye bırakılır ve sonra çuval iyice sıkılarakkabın içinden çıkartılır. Kabın içinde sulandırılmış süt kıvamında beyaz su kalır.Bu su kapalı bir kap içine alınır ve gerektiğinde 1/5 oranında sulandırılaraktoprağa verilir. Bu sıvı kepek ve melasla karıştırılarakdanaburnu ve fare mücadelesinde de kullanılabilir. Nane Spreyi
                            Çiğneyici tüm böceklere karşıetkilidir.
                            Malzemeler ve Hazırlanışı 250 g nane yaprağı,
                            250 g yeşil soğan başı,
                            125 g kırmızı acı biber,
                            125 g arap sabunu,
                            5,125 lt su.
                            250 g naneyaprağı blenderın içerisine koyarak parçalanır, 250 g yeşil soğan başı ve 125 gkırmızı acı biber eklenir. 125g su eklenerek karıştırılır ve daha sonra bunun üzerine 4 lt su ilave edilir.125 g arap sabunu ve bir 1 lt daha su katılır. Eğer bitkiler küçükse solüsyonuniçerisine batırılabilir.

Comment

ERAY-Kadir Nickli Üyeden Alıntı
                              Sayın TABİATCI; Bu konuda haklısınız, tarım için zararlıların nüfusunu kontrol etmek adına önerdiğiniz ürünlerinizin kullanımına ben diyeceğimi mesajımda belirtirken kontrollü kullanılmasını olası sakıncaları minimize edeceğinin ön görüsünde bulunmuştum, yapılan uygulamalarda bu ürünlerin uygulanası sırasında kemiricilerin barınakları tesbit edildiğinde uygulamalar bütün yuvalara değilde zararlı yoğunluğuna bağlı birkaç yuvanın uygulama dışı bırakılması ile tarla veya bahçede zararlı nüfusunun konturolünde etkili olacaktır.

En azından doğal dengeyi sağlamak için belli bir kemirgen sayısını kalması gerekli olmaktadır, burada unutulamaması gereken husus farelerinin tamamının ortadan kaldırılması ile farelerle beslenen onun düşmanlarınında yaşamlarını sonlanacağıdır.

Ben sizin önerdiğiniz ürünlerin iyisi kötüsü açısından değerlendirmediğimi bilmeni isterken aynı zamanda paylaşımlarınıza karşı olmadığım ortaya koymaktayım, ben hiç bir zaman fanatik çevreci anlayış içinde olmadım, zaten doğadada buna benzer uygulamalar içinde nüfusun kontrolü sağlanmaktadır. lakin insanların bilinçsiz müdahaleleri ile denge bozulurken, kendi lehlerine denge arayışları sonuçsuz kalmaktadır.

Paylaşımlarınız için şükranlarımı sunarım. Saygılarımla..
                              Sayın Eray Kadir;

Dil bilgisi kurallarına uymadan yaptığınız paylaşımlar halen devam etmektedir. Sizi tekrar uyarmak istiyorum. Ayrıca; tek bir cümleyle anlatılabilecek bir konuyu gereksiz cümleler kurarak uzatmaktasınız. Lütfen kısa ve öz ifadeler kullanınız. Forum kullanıcılarımızın vakitleri değerlidir. Selamlar.

Comment

Working...
                              X