fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Asma-Üzüm Budama

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Asma-Üzüm Budama

İstanbulda olsa hatta daha sıcak bölgekerde de olsa Kasım Aralık ayında omcaların budanması riskdir.Çünkü;Birincisi budanan yerlerde don vurma ihtimali çok fazla.İkincisi dallarda olan kör gözleri kasım Aralık ayında tespit etme şansınız yok. Oysa Mart ayında yapacağınız bir budama ile hem don olayından kurtulmuş hemde gözlerde hafif patlamalar ve uyanmaların başlaması ile sağlıklı gözleri tespit ederek seçme şansınız olacaktır.

Comment

selami abi odun kısmına kadar iki daire arasında kalan kabuğun kaldırılması asmada faydalı yani

Comment

Tabiki faydalı, aşırıya kaçmamak şartıyla... Ancak senin bağın bahçen var mıydı?

Comment

bahçede 2 tane büyük asmam var

Comment

Ya ne ugrasiyorsunki bilader kes kokunden gitsin onami yorucan kendini.

Comment

hocam ben amatörce 1000 metrekarelik bir yerde bağ yetiştiriyorum çeşidim izmir çekirdeksiz ,kalecik karası,sofralık hasandede,ayrıca uzun parmak denilen cinslerden bağım var.Ziraat fakültesinden aldığım asma ve üzümler 3 yıllık oldular budamasını bilmediğim için uzadılar bana yardımcı olurmusunuz
              şimdiden teşekkürler...

Comment

Sn Nuri Bey:Evvelen hoş geldiniz.Budamayı kendi fikrimizce değerlendirirsek:1-şekil budaması:Anlaşılacağı üzre,bitkiye şekil vermek ve forma sokmak amacıyla yapılan temel budamadır.2-Verim budaması:Bitkilerin ürün vermesi ve verime yatması için yapılan budama şeklidir.3-Gençleştirme budaması:bitkiyi gençleştirmek amacıyla,yaşlı ve kuru dalların alınması amacıyla yapılan budamadır.Budama bitkinin yaşına,türüne ve cinsine görede değişir.Asmalarda Terbiye sistemleri önemlidir.Asma bitkiniz eski sistemmi,yoksa telli terbiye sistemindemi?,Budamayı bu terbiye sistemine göre ayarlamanız gerekir.Fakat;Çekirdeksiz üzüm çeşitleri uzun budama gerektirir.Elinizdeki bulunan diğer çeşitleri karışık budama yapabilirsiniz.Bizim bitkiyi görmeden fikir beyan etmemiz uygun olmaz.Bizim ifadelerimiz genellemedir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

mrb. midiyö hastalığından dolayı bir bağın haziran ayında budanması durumunda nasıl bir sorunla veya nasıl bir durumla karşılaşılır ? yardımlarınız için tesekkürler...

Comment

daha doğrusu hastalık tüm tefegi sarmıs ondan sonra budanmış tekrar aynı yıl içinde verim alınabilir mi?

Comment

Öncelikle mutlaka ilaçlama yapınız.Budamayı neden haziran ayında yapmak istiyorsunuz onu anlayamadım. Haziran ayı sonrası yapılan budama sonrası o yıl verim alamassınız. Çünkü çiçeklenme dönemi geçmiş olur.

Comment

budamayı hastlıkla mücaddelede çok ğeç kalındığı için yaptım bu yaz verim alınmaz öylemi
                        Birde ; tefekler yani asmaların dalları halâ sapsarı duruyorlar .
                        budamadan sonra canlanma uyanma olmadı ? bu nedendir nasıl geçer.

Comment

Osman Bey korkarım bağınızdaki mildiyö etkisi bu yılda devam edecek.Kış budamasından sonra şubat sonu gibi bağlarınızdaki gözler uyanmadan Bordo bulamacıyla ilaçlama yapınız .Yeni sürgünleri daha sağlıklı kontrol altına alabilirseniz önümüzdeki yıl sıkıntılarınızdan kurtulmus olursunuz.

Comment

Working...
                          X