fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

HUMİK ASİTLERİN EKOLOJİK ve EKONOMİK YARARLARI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• HUMİK ASİTLERİN EKOLOJİK ve EKONOMİK YARARLARI

HUMİK ASİTLERİN EKOLOJİK YARARLARI
    Hümik asitler çevre sorunları ve çevrenin korunması için ekonomik ve etkili çözümler sunmaktadırlar. Organik tarımın yapılacağı alanlardaki nitrat seviyesi yapılıp yapılamayacağını gösterir yani nitrat bilançosu çok önemlidir. Hümik asit içeriği topraklarda; nitrat yıkanmasını engelleyerek bitki besin maddelerinin kullanılabilmeleri için bir garanti teşkil etmektedir. Nitrat konsantrasyonu her geçen zaman çiftçilerin veya diğer kullanıcıların yanlış cins kullanımı ve amonyumunda sonunda nitrata dönüşmesine bağlı olarak artmakta ve yeraltı sularına kadar yüksek konsantrasyon olarak ulaşabilmektedir. Kaldı ki içme suları da bundan nasibini almaktadır. Bu nedenle çok yerde hem içme hem sulama sularında filtre etme ve temizleme şart olmaktadır işte çevre ve yeraltı kaynakları içinde hümik asit kullanımı çözüm gözükmektedir. Hümik asitler topraktaki yüksek tuz oranını sonucu ortaya çıkan toksik tuz etkisini düşürme yeteneğine sahiptirler. Hümik asitler gübreleme sonrası meydana gelen aşırı tuz konsantrasyonları sonucu köklerin yanmasını azaltır. Ayrıca hümik asitler sıvı veya katı hayvansal gübrelerle karıştırıldığında bu tür gübrelerin istenmeyen kokusunu azalır. Hümik asitler toprak kolloidlerini birbirine bağlama ve kök gelişmesini artırıp toprakların kökler tarafından da tutunmasını sağlayarak toprak erozyonunu engelleyici etkiye sahiptir.

HUMİK ASİTLERİN EKONOMİK YARARLARI
    Tarımın önemli maliyet oluşturan girdisi gübre, su ve ilaçtır. Hümik asitler, başta demir olmak üzere bitkiler tarafından alınamayan besin maddelerini çözerek ve şelatlayarak bitkiler tarafından alınabilmelerini sağlarlar. Bu da gübre maliyetinden tasarruf demektir. Yüksek nitelikli hümik asitler düzenli bir şekilde kullanıldığında, verimlilikte % 50-70'e varan verim ve kalite artışları ile gübre ve tarımsal ilaç kullanımında % 20-30'a varan düşüşler temin edebilmektedir. Ayrıca toprağın su tutma kapasitesi arttığından, daha az su ile daha verimli ürün mümkün olabilmektedir. Takdir edileceği gibi buda maliyeti azaltıcı önemli bir unsurdur.

Cevap: HUMİK ASİTLERİN EKOLOJİK ve EKONOMİK YARARLARI

hocam yazılanları baya okudum ama kafam biraz karıştı.leonardit le hümik arasındaki fark nedir?biri maden hali digeri tabiri caizse fabrikasyon halimidir?humik asit kullanımıyla leonardit kullanımında ne fark vardır?humik asitde leonarditten üretiliyor sanırım. yani toz leonarditmi yoksa humik asitmi kullanmak gerekir?şimdiden teşekkür ederim.

Comment

Sn Onur Ekrem:Kısa vadede Humikasit,uzun vadede Leonardit diyorum.piyasada sıvı halde Humik asit ve Humik asit türevleri mevcut.Ancak;benim tercihim Leonardit diyorum.Sağlıcakla kalınız.

Comment

tşk ederim.açıklayıcı oldu.

Comment

hocam ceviz fidanlarına nasıl kulanmalıyım humik asiti

Comment

Ceviz bahceniz için mart ayı içersinde yaparkların acımı veya çiçek acılması zamanında kullanmanız en iyisidir.

Comment

öncelikle vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı teşekkürederek söze başlıyorum Leonardit üreten bir firmayla görüşerek topragıma bu uygulamayı yapmak istedim görüştügüm kişi dönüme 120 kilogram önerdi bazı yerlerde 25 gibi rakamlar görmüştüm sizce ideal uygulama ne olmalıdır kafam karıştı bu konuda aydınlatırsanız çok memnun olurum tşk...

Comment

Her leonardit aynı değildir. Değerleri düşük leonarditten fazla miktar kullanmak gerekir. Ürettiğimiz leonardit Laben labratuvarında yapılan tahlilin de hümik+Fülvik asit % 69,36 Organik madde % 58,8 Nem % 4,36 çıkmıştır. Bu değere göre (Yeni kurulacak tesiste ise her fidan dikim çukuruna veya harcına 500 gr. toz leonardit kullanılır.) Başarılar

Comment

Working...
                X