fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kendi Gübreni Kendin Yap

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Kendi Gübreni Kendin Yap

İstediğiniz Gübreyi Sadece Talep Edin Göreceksiniz ki Hiç Zor Değil...
  • Fidanligi.com

Cevap: Kendi Gübreni Kendin Yap

Hümik+ fülvik asit oranı yüksek olsun, içinde organik maddede yüksek olsun içinde bol miktarda karbon bulunsun nasıl yapacağız?
    Dünyanın bütün kimyacıları bir araya gelseler LEONARDİT'i yapamazlar. Diğer gübrelerde başarılar dilerim. Saygılarımla,

Comment

Arkadaşlar bu başlıktaki konu içeriği bakımından hobi çalışmalarıyla, birleşik organik içerikteki maddelerin gübreye (bitki besinleri)dönüşüm sürecinin hangi aşamaldan geçmesinden sonra forumunun bitki köklerinden alınabilir duruma gelmesini detaylarıyla açıklıyabilecek bilgi birikimini sağlamanın onuru içinde bulunmakta olduğumdan konuya ilgi duyan arkadaşlarımla paylaşım içinde olmaktan büyük zevk duyacağım.

Ön bilgi olarak bu konularda açmış olduğum başlıklardan paylaşım başlatarak organik atıkları ve diğer ahır gübrelerini olgunlaştırarak en ideal organik gübreye çevirmenin ayrıntılı bilgilerini bu satırlardan sunmaktan büyük haz duyacağım.
      Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

arkadaşlar merhaba,
        komşum,taze ahır gübrelerini boşaltığı yerin yanına bir çukur açarak sızan sıvıyı burada topluyor,
        ben bu suvı gübreyi sebze ve meyva ağaçlarına zarar vermeyecek şekilde nasıl kullanabilirim?
        (su ile karışım oranı,başka bileşikler katarak vs. gibi) bilen arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum.

Comment

Organic’s organik gübre
          Asıl amacı toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını düzenleyerek bitki besin maddelerinin alımını kolaylaştıran, canlılara ait atıklardan hazırlanmış organik gübrelerdir. İki yıl bekletilmiş fermantasyon lanmış, yüksek ısıda buhardan geçirilerek yabancı ve zararlılardan arındırılmıştır. Ayrıca özel bir işlemle kokusuz hale getirilmiştir.
          Organik gübrenin sıvı, toz ve granül çeşitleri mevcuttur.

· Sıvı organik gübre dekara 25 litre 3-4 defa 15 gün ara ile uygulanacaktır. Önce damlama sulamadan su verilecek, sonra sıvı gübre su ile birlikte uygulanacak ve bitince tekrar sulamaya devam edecektir.

Sıvı ürünü biz böyle uygulatıyoruz.

Comment

Sn Behramkale.Organik Güpre yapmak kimyasal terimler girdimi benim için zor.Zira o kelimeleri anlamıyorum.Benim anladığım dil.
            Poşetçiden slaç poşedini alıyorum.Bir yaz boyu çayırlığımdan biçtiğim çayırları,Sebze meyve arasından yoldugum otları içine doldurup ,ağzını bağlıyarak bir kenarda biriktiyorum.Burada bir yıl bekliyor.Sonra açtığımda ot kokuları gitmiş erimiş ufalmış siyah görünümlü çiftlik güpresinin rengini almış.
            Kulandığım bitkilerden feykalade iyi verim alıyorum diyorum.
            Birde Büyükbaş (İnek) dışkısını Taze olarak bahçenin bir köşeşine yığıp Arasına yanmamış toz kireç serpiştirerek beklemiye bırakıyorum.Bunuda en az bir yıl bekliyorum.
            Tavuk dışkısınıda kurutup sonra ezerek veriyorum. Ki
            Bütün bunları yanlışmı yapıyorum?
            Saygılar.

Comment

herkese selamlar ben yurt disinda yasiyorum ben gubremi kendim yapiyorum yani mutfak artiklar (butun sebzenin ve meyvenin kabuklari ve yumurta kabuklari pismis balik kemikleri) buyuk bir fici icerisinde topluyorum bu fici bahcemde arda bir ceviriyorum burada buna compost tumble diyorlar gubremi ben boyle elde ediyorum potassium,Phosphorus yani fosfor ve calcium bu ucu de icerisinde mevcut ,ben devamli boyle yapiyorum ve de cok memnunum.

Comment

Working...
              X