"Amerika'da broiler tavuklarının %90' nın yemlerine arsenik katıldığı biliniyor. Tavukların tüyleri ise işlenerek hayvan yem katkısı veya gübre olarak kullanılıyor. Arsenik ihtiva eden ilaçlar özelliklede raxarsone tavukların tüylerinde keratin maddesinde toplanıyor."
Haber kaynaklarında yer alan bu bilgilerin ışığında, bundan böyle tarımsal faaliyetlerimiz içersinde güvenerek organik sebze meyve yetiştiriciliği yapmanın güvencesi olan ahır gübrelerinin bundan böyle çeşitli şahibelerle kullanımısekteye uğrayacaktır, üreticiler açısından endişler yaratarak bu gübrelerdeki şüphelerin nasıl giderileceği söz konusu olmaktadır.
Et ürünleri endüstrileri insiyatifleri içinde üretim artıklarının (tüy kemik) gibi maddeleri üretim kayblarnın maliyetleri etkilememesi adına yapılan bu uygulamaların insan beslenmesinde sorunlar açarak sağlıksız besin üretimi ve kimyasal kirlilik yaratarak, hem hayvan biyolojisini bozmakta hemde bu hayvanların bu atıklarını tekrardan üretime katarak, kimyasal kirliliğe davetiye çıkarmala beraber, bu atıklar üzerinde biriken kirliliği gübre olarak kullanımını sağlıyarak kendi üretimlerini rantabl hale getirirken karlarınıda maksimum şekilde arttırmanın düşüncesi içindeler.
Bundan böyle başta tavuk ve buna bağlı ürünler ile diğer hayvan yetiştiricilerin bu atık maddlerle üretilmiş hayvan yemleri ile besicilik yaptıkları et ürünlerini toplumlara sunmaları ile insanların kitleler halinde hastalanmalarını güvence altına alarak yaptırım yapacak mercileri uyarmak insanlığımızın bir gereği olduğuna inanıyorum.
Bu üretimleri içinde yetiştirdikleri hayvanların dışkılarını tarım alınına ahır gübresi üretimleri ilede topraklarda yetiştirilecek bitkilerinde sağlıklı olacağını kim idda edebilir. Hatta üretimlerinin atıkları olan (tüy kemik) lerin gübre üretiminde kullanılması ile bu atıklarda birikmiş kimyasalların topraklarda kimyasal kirlilik yaratacağı nasıl göz ardı ediliyorda idari mercilerin bu hayvanların dışkılarını ve diğer artıklarını gübre ve yem konusunda tekrarda geri dönüşüm sağlanarak üretim yapmaları sağlanıyor.

Comment