fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

domates gübreleme hakkında.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• domates gübreleme hakkında.

herkese merhabalar..Sevgili abilerim ablalarım; bahçemde hobi olarak domates biber vs yetiştirmeye çalışıyorum.Ufak tefek emeğimizin karşılığını sebzeleri görünce keyiflenip alıyoruz.Lakin bu gübre konusunda kafam okadar karıştıki.Çok okudum çok araştırdım.Hemen hemen her gübre üreticisinin sitesine girdim ürünlerine baktım.Sanırım okumaktansa birileriyle tartışarak ve konuşarak daha iyi anlıyorum.Neyse sizi falza meşgul etmeden soruma geçeyim.Şuan bahçemde 300 kök kadar domates,150 kök kadar biber ve azda olsa kabak karpuz salatalık vs var.bazı olumsuzluklardan dolayı hayvan gübresi temin edemedim.yani hiç gübre katmadan direk topraga dikim yaptım.topragımız çok ağır sanırım killi.Sizden ricam şimdi bana yol gösterin gübre alıp kullanmak istiyorum ama organik olacak.okadar üretici varki herkes organik yazmış ama inanmak zor.bana kullandığınız ve memnun kaldığınız gübreleri özelden de olabilir bildirme şansınız olabilirmi? yada yol göstere bilirmisiniz.çok uzattım hakkınızı helal edin.teşekkür ederim.

Ben öncelikle kaliteli leonardit kullanmanızı öneririm. Hem içinde hiç bir katkı malzemesi yok. Toprağım killi diyorsunuz. Killi toprakta su geçirgenliği sağlarken, kumlu topraklarda % 25 su tutma kapasıtesi ile ürünleri susuz bırakmıyor. Zaten leonarditler toprak düzenleyi olarak geçiyor. Leonardit bölümünde leonarditler hakkında bilgileri bulabilirsiniz. Yetiştirdiğiniz ürünlerde hem damak tadı yerine gelecek, hem de ürünlerin raf ömrü uzayacak. Verim artışıda sağlayacaksınız.
    Kaliteli leonarditin yanında doğal NPK lı büyükbaş sıvı hayvan gübreside kullanabilirsiniz. İlaç olarakta Biyoaktif adlı organik asitlerden imal edilmiş ürünü tavsiye ederim. Daha fazla bilgiye ihtiyaçınız olursa cevaplamaya çalışırım. Kolay gelsin.

Comment

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.leonarditi mutlaka denerim.lakin npk lı organik gübre ve biyoaktif olarak nitelendirdiğiniz ürünlerden hangi marka önerebilrsiniz?en azından marka yada nasıl tedarik edebileceğimi söylerseniz sevinirim..(marka vermeniz problem olacaksa özelden yazabilrsiniz)

Comment

onurekrem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.leonarditi mutlaka denerim.lakin npk lı organik gübre ve biyoaktif olarak nitelendirdiğiniz ürünlerden hangi marka önerebilrsiniz?en azından marka yada nasıl tedarik edebileceğimi söylerseniz sevinirim..(marka vermeniz problem olacaksa özelden yazabilrsiniz)
        Bu konuda bir görüş te benden size sayın onurekrem arkadaşım ve bu konuya ilgi duyanların bu linkteyi bilgileri takip
        edebilirler, sevgilerimle.

Last edited by ERAY-Kadir; 10.05.12, 10:24.
        Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

teşekkür ederim..

Comment

onurekrem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            15 günlüğüne yazlığıma gittim. Orada internet yok. Mesajlarımı göremedim. Cevabınızı şimdi gördüm. Başak gübre leonarditin laben analiz raporuna göre hümik+fülvik asit oranı % 69,36 Organik maddesi % 58,8 Nemi % 4,34 çıktı ve bu güne kadar alınan neticeler çok başarılı.
            NPK lı ürün olarak www.gaffaroglucom.tr sayfasından ulaşabilirsiniz.
            Mantar bakteri virüs böcek kovucu, çiçeklenme öncesi, meyve bağladıktan sonra, demir eksikliğini gidermek için 0232.478110 Atlantis Biyolojik Tarım Ürünleri Sa. Tic. ile görüşebilirsiniz. Kolay gelsin

Comment

çok teşekkür ederim ilginize.gaffar oğlu ile iletişime geçtim ama sanırım bireysel satışları yok.lakin atlantis tarım ın web sitesi varmıdır acaba bulamadım ama ?

Comment

Atlantis biyolojik tarıma ait veb sitesi yok. Zirai ilaç bayilerine ve kamyon bazında kullanıcılara temin edebiliyorum. Kolay gelsin.

Comment

Working...
                X