1 yaşında dikili elma fidanlarıma kışlık gübre atmak istiyorum. Danıştığım kişiler 20.20 kompoze gübre atabileceğimi önerdiler.Fakat benim elime yanmış çiftlik gübresi geçti.Bu çiftlik gübresi yeterli olurmu,yoksa herikisini birden mi atmalıyım?Birde çiftlik gübresi atacaksam nasıl uygulamalıyım.Şimdiden Teşekkür ederim...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Elmada çiftlik gübresi
Collapse
X
-
Her ikisinide uygulayın.
Yanmış ahır gübresi besin içeriği olarak çokta zengin olmamasına karşılık toprağınızı sıcak tutacak,organik madde miktarını arttıracak,havalanmasını sağlayacak ve vereceğiniz kimyasal gübrelerin bitki tarafından alımını kolaylaştıracaktır.
Ahır zibilini bitkinin ana gövdeyle taç iz düşümü arasına serpip toprağa karıştırın.
20+20+0 (azot+fosfor) içeriğinden oluşan kompoze gübreyi fidanınızın kılcal köklerinin bulunduğu taç iz düşümüne 10 cm derinliğinde daire şeklinde çukur açıp gömebilirsiniz.Last edited by Kerem-01; 05.11.12, 07:30.
-
Bitkilerde gübrelemenin önemine vurgu yapmak.
satik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster1 yaşında dikili elma fidanlarıma kışlık gübre atmak istiyorum. Danıştığım kişiler 20.20 kompoze gübre atabileceğimi önerdiler.Fakat benim elime yanmış çiftlik gübresi geçti.Bu çiftlik gübresi yeterli olurmu,yoksa herikisini birden mi atmalıyım?Birde çiftlik gübresi atacaksam nasıl uygulamalıyım.Şimdiden Teşekkür ederim...
Arkadaşım satık, mesajındaki sorunun kapsamı benim toprak yapısı üzerindeki çalışmalarımın bilgileri içinde geniş bir açıklama getirmektedir, sizin bu sorunuza açıklık getiren bilgileri sunmadan önce, sizin yetiştirmekte olduğunuz elma çeşidinin toprak isteklerinin bilinmesinin yanında bu çeşidin toprak isteklerinin sizin topraklarınızdan hangilerinin karşılanabileceği hangilerinin dışarıdan ilave edilerek tamamlanması ile bu ağaçlarınızın gübrelenmesi için gereken gübre çeşidinin seçilmesi sağlanabilir. Saygılarımla.Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.
Comment
-
Sayın ERAY-KADİR ilkönce ne demek istediğinizi anlayamadım ama 2.okumamda siz elmanın cinsi ve toprak analiz sonuçlarını soruyorsunuz galiba;ERAY-Kadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterArkadaşım satık, mesajındaki sorunun kapsamı benim toprak yapısı üzerindeki çalışmalarımın bilgileri içinde geniş bir açıklama getirmektedir, sizin bu sorunuza açıklık getiren bilgileri sunmadan önce, sizin yetiştirmekte olduğunuz elma çeşidinin toprak isteklerinin bilinmesinin yanında bu çeşidin toprak isteklerinin sizin topraklarınızdan hangilerinin karşılanabileceği hangilerinin dışarıdan ilave edilerek tamamlanması ile bu ağaçlarınızın gübrelenmesi için gereken gübre çeşidinin seçilmesi sağlanabilir. Saygılarımla.
elmalar gransimit ve redchief ...
PH:7.17
EC micromhos(25C):0.6
Kireç:5.42
Su ile doygunluk:53.77288
organik mad:0.29
fosfor:2.4
potasyum:94.56
fe,cu,zn,mn:0
tuzluluk:0.02
Bilgilerinize sunarım....
Comment
-
Bitki yetiştirmede toprakların organik değerlerinin önemi.
Arkadaşım satik, Size daha önceki mesajımda belirttiğim gibi, çalışmalarımın ve araştımalarımın hedefinin topraklar olduğunu belirttiğim üzere, verdiğiniz bilgiler üzerine topraklarınızın organik değerlerinin sıfır olması demek, verilecek besin maddelerinin ne kadar yüksek olursa olsun, bitki kökleri tarafından alımını destek olacak mikro bıyal yapıdan yuksun olduğuna bir işaret olmaktadır.satik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSayın ERAY-KADİR ilkönce ne demek istediğinizi anlayamadım ama 2.okumamda siz elmanın cinsi ve toprak analiz sonuçlarını soruyorsunuz galiba;
Bilgilerinize sunarım....
Bitki besleme konuları üzerine kesin kanaatlerimin olmamasına istinaden besin reçeteleri sunmam size gerekli yardımı sağlıyamasamda sizi bu konuda bitki besleme konularında bir uzmanın yardımcı olacağı kanaatindeyim.
Sayın satik, mesajınızdaki tahlil sonuçlarının toprak yapısı üzerine bir ekleme açıklama yapacak olursam, topraklarınızın ph 7.17 nötr bir yapıda olması elma meyvasının isteklerine biraz alkali durumu arz etmektedir, halbuki bildiğim kadarı ile bu değerin 6 ila 6.5 sınırları içinde olduğudur, bu da kireçli topraklarda demirin alımı üzerine engel getirebilr.
Topraklarınızda iz elemetlerin olmayışı gözleniyor, bu da sizin iz elementleri ilave etmenize bir işaret etmektedir, potasyum değerlerinin iyi derece görüldüğünden bu bu mineralin ilavesi görülmüyor.
Yukarıda açıkladığım görüşlerin organik değerlerin dışındakiler şahsi kanaatlerim olmaktadık, size bitkilerinizin meyve üretiminin gerçek besin ihtiyaçlarını belirliyecek bu konunun bitki besleme uzmanı olduğunu söyleyebilirim.
SaygılarımlaYaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.
Comment
-
satik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster;
Bilgilerinize sunarım....Bu uygulamaya ek olarak bu dönemde ve ilk baharda(bitkiler uyanmadan) toprağınızın ph'ı yüksek olduğu için fidan başına 200 gr toz kükürt ,organik maddesi düşük olduğu içinde fidan başına 200 gr.leonardit uygulayın.domatesçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHer ikisinide uygulayın.
Yanmış ahır gübresi besin içeriği olarak çokta zengin olmamasına karşılık toprağınızı sıcak tutacak,organik madde miktarını arttıracak,havalanmasını sağlayacak ve vereceğiniz kimyasal gübrelerin bitki tarafından alımını kolaylaştıracaktır.
Ahır zibilini bitkinin ana gövdeyle taç iz düşümü arasına serpip toprağa karıştırın.
20+20+0 (azot+fosfor) içeriğinden oluşan kompoze gübreyi fidanınızın kılcal köklerinin bulunduğu taç iz düşümüne 10 cm derinliğinde daire şeklinde çukur açıp gömebilirsiniz.
Yine ilk baharda fidanlar uyanmaya başlarken fe,cu,zn ve mn içerikli izelement katkılı dengeli gübreyi topraktan ve yaprak uygulaması şeklinde yapmanız gerekiyor.
Comment
-
Aman abi, kahrımızı çekiyorsunuz,ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTeşekkürler Domatesçi ağbey
biz teşekkür ederiz.
Comment
-
ERAY-Kadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterArkadaşım satik, Size daha önceki mesajımda belirttiğim gibi, çalışmalarımın ve araştımalarımın hedefinin topraklar olduğunu belirttiğim üzere, verdiğiniz bilgiler üzerine topraklarınızın organik değerlerinin sıfır olması demek, verilecek besin maddelerinin ne kadar yüksek olursa olsun, bitki kökleri tarafından alımını destek olacak mikro bıyal yapıdan yuksun olduğuna bir işaret olmaktadır.
Bitki besleme konuları üzerine kesin kanaatlerimin olmamasına istinaden besin reçeteleri sunmam size gerekli yardımı sağlıyamasamda sizi bu konuda bitki besleme konularında bir uzmanın yardımcı olacağı kanaatindeyim.
Sayın satik, mesajınızdaki tahlil sonuçlarının toprak yapısı üzerine bir ekleme açıklama yapacak olursam, topraklarınızın ph 7.17 nötr bir yapıda olması elma meyvasının isteklerine biraz alkali durumu arz etmektedir, halbuki bildiğim kadarı ile bu değerin 6 ila 6.5 sınırları içinde olduğudur, bu da kireçli topraklarda demirin alımı üzerine engel getirebilr.
Topraklarınızda iz elemetlerin olmayışı gözleniyor, bu da sizin iz elementleri ilave etmenize bir işaret etmektedir, potasyum değerlerinin iyi derece görüldüğünden bu bu mineralin ilavesi görülmüyor.
Yukarıda açıkladığım görüşlerin organik değerlerin dışındakiler şahsi kanaatlerim olmaktadık, size bitkilerinizin meyve üretiminin gerçek besin ihtiyaçlarını belirliyecek bu konunun bitki besleme uzmanı olduğunu söyleyebilirim.
SaygılarımlaSayın ERAY-KADİR ve DOMATESÇİ ilginize çok teşekkür ederim...domatesçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBu uygulamaya ek olarak bu dönemde ve ilk baharda(bitkiler uyanmadan) toprağınızın ph'ı yüksek olduğu için fidan başına 200 gr toz kükürt ,organik maddesi düşük olduğu içinde fidan başına 200 gr.leonardit uygulayın.
Yine ilk baharda fidanlar uyanmaya başlarken fe,cu,zn ve mn içerikli izelement katkılı dengeli gübreyi topraktan ve yaprak uygulaması şeklinde yapmanız gerekiyor.
Sayın domatesçi yanlış anlamamışsam yanmış çiftlik gübresi+ 20.20 kompoze+kükürt sonbaharda uygulanacakve kükürt ilkbaharda tekrarlanacak doğrumudur? Ayrıca kükürt nasıl uygulanacak topraktan çapalanarak mı?
Comment
-
Evet,doğru anlamışsınız.satik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSayın ERAY-KADİR ve DOMATESÇİ ilginize çok teşekkür ederim...
Sayın domatesçi yanlış anlamamışsam yanmış çiftlik gübresi+ 20.20 kompoze+kükürt sonbaharda uygulanacakve kükürt ilkbaharda tekrarlanacak doğrumudur? Ayrıca kükürt nasıl uygulanacak topraktan çapalanarak mı?
Damlama sulama sisteminiz varsa,sıvı kükürt kullanabilirsiniz.Uygulaması daha kolaydır.Toz kükürt uygulayacaksanız aynı çiftlik gübresini uyguladığınız gibi yapacaksınız.Toz kükürt alırken granül olmamasına dikkat edin.Bazı bayiler ellerinde toz kükürt yok,granül varsa,buda aynı işi görür diyebilirler.Aynı işi görmez,dikkat edin.
Foruma nerden katılıyordunuz?
Comment
-
domatesçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEvet,doğru anlamışsınız.
Damlama sulama sisteminiz varsa,sıvı kükürt kullanabilirsiniz.Uygulaması daha kolaydır.Toz kükürt uygulayacaksanız aynı çiftlik gübresini uyguladığınız gibi yapacaksınız.Toz kükürt alırken granül olmamasına dikkat edin.Bazı bayiler ellerinde toz kükürt yok,granül varsa,buda aynı işi görür diyebilirler.Aynı işi görmez,dikkat edin.
Foruma nerden katılıyordunuz?
Foruma Yozgat- Sorgun dan katılıyorum.bunu daha ne yazmıştım ama silinmiş galiba...
Sayın domatesçi sizce sakıncası yoksa telefonunuzu özel mesaj alanına yazabilir misiniz?
Yardımınıza ihtiyacım olduğu anda size ulaşmak isterim.
Comment
-
Tamam, yazıyorum.satik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterForuma Yozgat- Sorgun dan katılıyorum.bunu daha ne yazmıştım ama silinmiş galiba...
Sayın domatesçi sizce sakıncası yoksa telefonunuzu özel mesaj alanına yazabilir misiniz?
Yardımınıza ihtiyacım olduğu anda size ulaşmak isterim.
Comment
-
Çeşitli kimyasal gübrelerle topraklarını kirletenler ve bu yüzden verim alamayanlar sonradan topraklarını verimli hale getirebilmek için kaliteli leonardit kullanmak zorunda kalıyorlar. imyasal girdilerle yetiştirdikleri ürünlerin hem damak tadı kaıyor hemde raf ömrü uzuyor. İster kendiniz tüketin kendinizi zehirliyorsunuz. İster satmak isteyin o zamanda başka problemler yaşıyorsunuz. Konuyu dağıtmadan benim iki tane elma ağaçım var ve bütün bahçemde kendi kaliteli leonarditimi kullanıyorum. Lafı daha fazla uzatmadan bu sene elma ağaçımın resmini ilave ediyorum. Üstünde bulunan elmadan fazlasını attım. Değerlendirme size kalmış.
Comment

Comment