fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sonbahar Gübrelemesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Sonbahar Gübrelemesi

Arkadaşlar geçen yıl kasımda 2011de bahçeme 60adet kiraz fidanı diktim yaz geçti bazıları kurudu (10 tanesi) ama sürgün uzunluğu olmadı 10cm anca neden acaba bu kış hangi gübreleri kullanmalıyım şu ana kadar gübre vermedim. elimde 7-8 yıllık kurumuş çatıda güvercin gübresi var nasıl vereyim yada vereyimmi vermeyeyimmi yardım edin
  • Fidanligi.com

LEONARDİTİN BİYOLOJİK YARARLARI

• Hücre bölünmesinihızlandırır. Dolaysıyla, bitkinin büyümesi ve gelişmesi de hızlanır. Fidelerindaha hızlı ve kuvvetli büyümelerini sağlar.

• Kök oluşumunu ve gelişimini hızlandırır. Kökleri kuvvetlendirir. Köklerin,özellikle uzunlamasına, büyümesi ve gelişmesi üzerine uyarıcı etkisi vardır.Bitki köklerinin uzunluklarında, kesitlerinde ve özgül ağırlıklarında önemliölçüde artışlar sağlar. Bunun sonucu olarak da, bitki daha fazla besinibünyesine alabilir ve hastalıklara karşı daha dirençli olur. Ayrıca, bu güçlüve daha geniş alana yayılmış olan köklerle, bitkinin stabilizesi artar,topraktaki suyu bulma ve absorb etme yeteneği fazlalaşır.

• Tohumda çimlenmeyi hızlandırır. Bitkinin hayatta kalabilme yeteneğiniartırır.

• Bitki hücre zarlarının geçirgenliğini artırır. Dolayısıyla, bitkinintopraktan daha fazla besini almasını ve kullanmasını sağlar.

• Bitki bünyesinde vitamin miktarlarının artmasını sağlar.

• Bitkide; klorofil, C vitamini, şeker, amino asitler ve diğer önemlibileşenlerin oluşmasını teşvik eder. Fotosentezi artırır.

• Bitkide hücre enerjisinin fazlalaşmasını sağlar.

• Bitki metabolizmasını düzenleyerek azot bileşenlerinin birikmesini önler.

• Yararlı toprak mikro organizmalarının gelişmeleri ve çoğalmaları üzerindeuyarıcı etki yapar. Bunların topraktaki miktarını ve aktivitelerini artırır.

• Bitki enzimlerini uyarır. Bitkinin enzim üretimini artırır.

• Bir organik katalizör olarak görev yapar.

• Bitkinin soğuğa, sıcağa, vefiziksel etkilere karşı dayanıklılığını artırır. Böcek ve hastalıklara karşıdirencini çoğalır. Bünyesinde bulunan antibiyotikler ve phenolik asitler gibibiyolojik aktif bileşenlerin bitkinin hastalıklara karşı direncinin artmasındaönemli etkisi vardır.

• Meyvelerde (üründe) hücre duvarları kalınlığının artmasını sağlar. Böylece,ürünün depolanma süresi ve raf ömrü uzar.

• Elde edilen ürün (meyve, sebze, çiçek, dene, kök gibi) daha kaliteli olur.Bunların, dış görünüşlerinin daha göz alıcı ve besin değerlerinin daha yüksekolmasını sağlar. Tahıl ve hububatlarda; daha fazla protein içeriği ve aminoasit içeriğinde daha fazla denge elde edilir. Bütün bunlar ürünün pazardakideğerini artırır.

SONUÇ

Yukarda ayrıntılı olarak sıralanan fiziksel, kimyasal ve biyolojik faydalıetkileri sonucu, tarımda LEONARDİT veya leonarditten elde edilen HÜMİK ASİTİNkullanılması ile :

Ø VERİM ÇOK ARTAR

Ø DAHA KALİTELİ, CANLI, SAĞLIKLI, BESLEYİCİ VE STANDART ÜRÜN ELDE EDİLİR

Ø ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ERKENCİLİK SAĞLANIR

Ø GÜBRE KULLANILMASI DURUMUNDA, KULLANILAN GÜBRE MİKTARI ÇOK AZALTILIR.

AYRICA, LEONARDİT (VEYA HÜMİK ASİT) TOPRAĞIN YAPISINI MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDEDÜZENLER VE İSLAH EDER. TOPRAĞI KİRLETMEZ VE ÇEVREYE ZARAR VERMEZ. TAM TERSİNE,TOPRAKDAKİ MEVCUT KİRLENMELERİ GİDERİR.

Comment

kagan42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Arkadaşlar geçen yıl kasımda 2011de bahçeme 60adet kiraz fidanı diktim yaz geçti bazıları kurudu (10 tanesi) ama sürgün uzunluğu olmadı 10cm anca neden acaba bu kış hangi gübreleri kullanmalıyım şu ana kadar gübre vermedim. elimde 7-8 yıllık kurumuş çatıda güvercin gübresi var nasıl vereyim yada vereyimmi vermeyeyimmi yardım edin
      Kuruyanların yerine yeni fidan dikin.Güvercin gübresini dikkatli kullanın,yakıcıdır.Fidan başına 1 avuç,taç iz düşümüne serpip toprağa karıştırabilirsiniz.25 kğ'lık torbalarda fermante edilmiş ahır zibilinden alın fidan başına 2-3 kğ aynı şekilde serpip karıştırın.
      Kışlık gübre olarak DAP (18-46-0) fidan başına 500 gr taç iz düşümüne 5-10 cm derinliğinde daire açıp içine dökün ve toprakla kapatın.

Comment

Topraklar adına paylaşımlar.

kagan42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Arkadaşım sorunuza cevap verecek toprak içi araştırmalarım olduğu için, öncelikle belirtmeliyimki, kirazları diktiğiniz toprakların taban suyunuz önemine vurgu yaparak taban suyu yüksek olan topraklarda gerekli drenaj yapılarak fidanlarınız için gerekli önlemi almalısınız kiraz fidanının toprak isteklerinde suyun önemi biraz geri planda kalmalıdır.

Bütün ağaçların kış gübrelemeleri genelde ahır gübrelerinden olabilirsede güvercin gübreside bu sınıfta değerlendirilebilir, lakin bitkiler yapraklarını döktükten sonra uyku durumuna geçerler foto sentez yapamadıklarından topraktan besin maddesi sağlıyamazlar zaten gereklide değildir.

Yapraklanma ve çiçek dönemine kadar gübreye ihtiyaç duymazlar, lakin elinizdeki güvercin gübrelerini bol miktarda samanla karıştırsanız dal iz düşümüne gelecek şekilde sererseniz gübrenizin yarayışlığını düzenler vede toprağınıza karışırken bitkilerinizin köklerinin alacağı forma girişte gereken zamanı sağlıyacaktır.

Bu konudaki detaylar için bloğumdaki çalışmaları takip etmeniz size yararli fikirler sağlıyacaktır, linki aşağıya ekliyerek size oradanda gerekli destekleri sağlıyabilirim. Saygılarımla.

Geliboluda'ki Bahçem.
        Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Working...
        X